Never Lose Again by DRAGON33
- jamesfisher
- Pasjonat
Re: prosby skargi zazalenia :)
Pozwól że i do tego się odniosę, ok? Ok.agusin pisze: Moj przyklad jest bardzo patologiczny Sad zalozylem konto real z depozytem 400 GBP w czasie okolo 6 tyg zrobilem 6429 GBP grajac tylko wedlug strategii NLA i stalo sie !!!!! upragniona pozycja na wielkosc 8 lota na EUR/USD ( czyli wykorzystanie ponad 80 % kapitalu konta na wejscie ) zawsze o tym marzylem jeden pip zysku to 699 zl.... pare chwil po tym cholerni zjadacze zgnitego sera ( grecja ) oglosili niewyplacalnosc i problemy ich zaczely sie moimi 100 pipow w 1 min w dol . Z konta wywialo mi 6 tyg ciezkiej pracy pozniej stracilem to cos gralem bardziej przeciwko sobie a nie dla zysku i tak dzisiaj mam 141 GBP na koncie i zastanawiam sie kiedy bedzie mi dane chwycic ponownie byka za rogi
napisałeś że:
"zbieram czasami nawet 0.3 pipa i zmykam jesli rynke zaczyna bujac inny kierunkek niz moj obrany. maxa zawsze staralem sie trzymac do 5 pipow. "
jaki więc masz stosunek RR? czy stosujesz w ogóle SL ? jak często najpierw widzisz -10, -20 pips aby docelowo zamknąć na 0,3 pip-a?
Samo zdanie: "starałem się trzymać do 5 pipów" przyprawia mnie o dreszcze.
Sam zobacz - jeden sl... JEDEN... spowodował że straciłeś cały majątek który udało Ci się wypracować... Gra bez SL zawsze się tak kończy... czy to pan prąd czy to pan internet czasem wyjdzie na spacer i już po zabawie.
Znam podobną strategię do stosowanej przez Ciebie jednak tam ma ręce i nogi a tutaj.. ?? Nie używałeś nawet HARD stopa? Co robiłeś jak cena szła jednak w innym kierunku?? liczyłeś na zawrót i close na 1pips ??
Nie bierz tego jako ataku na Twoją osobę ale wg mnie jest to zabawa krótkoterminowa z zakończeniem wiadomym. Fakt wynik super.. ale..
Jeżeli nie zrozumiesz zachowania ceny.. to kropki w niczym nie pomogą...
Kolejna rzecz której nie rozumiem 6000 funtów czyli jakieś 26k złotych w przybliżeniu dość dużym to wartość Twojego konta jakie miałeś.
8 lotów to wg mnie (grając na np edku) zgoła mniej niż 699 zł za pips. Nawet ~3x mniej, ale może źle liczę. Zgodzić się z Tobą muszę że aby wyczyścić depo z 26k ??!!! na jednym wejściu ( gdzie MM?? gdzie wypłata zysku?? gdzie jego ochrona !!?? ) to około 120 pips

Tak czy siak - modyfikacja dobra - ale tylko jak dobrze wykorzystasz wskazania Pana stocha i RSI.
Tyle z kwestii niedomówień i pytań nt Twojego sposobu gry.
Pozdrawiam

Dobra , a teraz pytanie organizacyjne ? Ten temat uwzględnia modyfikacje "NLA by Dragon" czy każdy który chce przetestować modyfikację agusina ma stąd spieprzać ?
Według mnie opłaca się czy nie ale warto na demie potestować tą technikę , nic nam się nie stanie jak stracimy kilka godzin a może się czegoś czlowiek nauczy .
Co mnie intryguje ... hmm trzymając się ściśle MM człowiek dalej by kosił pipsy , to raz , nie wiem czemu 5 pipsów i koniec trejdu to dwa , czemu nie przestawić SL na BE ? Po trzecie , na m1 na edku SL wystarczy 10 pipsów to i tak dużo więc RR można sobie choćby 1:1 założyć , szybkie przestawianie na BE , zamykanie części pozycji , rózne opcje były wałkowane na tym wątku , jedni zamykali na +5 część pozycji , drudzy na +10 , dla kolejnych +5 to cały trejd . Tak jak napisał shadi do techniki nic nie mam , jest obiecująca , a zwała kapitału - błąd pilota .
Według mnie opłaca się czy nie ale warto na demie potestować tą technikę , nic nam się nie stanie jak stracimy kilka godzin a może się czegoś czlowiek nauczy .
Co mnie intryguje ... hmm trzymając się ściśle MM człowiek dalej by kosił pipsy , to raz , nie wiem czemu 5 pipsów i koniec trejdu to dwa , czemu nie przestawić SL na BE ? Po trzecie , na m1 na edku SL wystarczy 10 pipsów to i tak dużo więc RR można sobie choćby 1:1 założyć , szybkie przestawianie na BE , zamykanie części pozycji , rózne opcje były wałkowane na tym wątku , jedni zamykali na +5 część pozycji , drudzy na +10 , dla kolejnych +5 to cały trejd . Tak jak napisał shadi do techniki nic nie mam , jest obiecująca , a zwała kapitału - błąd pilota .
Price Action
ja zaczalem sie dzisiaj bawic na demie tym systemem na m5, jak narazie, 4 transakcje na plus, 3 x 20p oraz 30p, oraz jedna na minus 20, narazie nie mam ustalonego momentu wyjscia, wychodzilem na czuja lub gdy stoch wlazl w strefe, nie przy wszystkich transakcjach mialem spelnione wszystkie 3 warunki, przy tej jednej stratnej transakcji jednak wejscie bylo wg systemu, mysle ze po jakims czasie testow i udoskonalenia systemu pod siebie moze on dawac niezle profity, mam tez troche trudniej bo mam wysoki spreaddzikus pisze:Dobra , a teraz pytanie organizacyjne ? Ten temat uwzględnia modyfikacje "NLA by Dragon" czy każdy który chce przetestować modyfikację agusina ma stąd spieprzać ?
pozdrawiam
Ja siedze na M1 , na razie , testuje więc trzymam pozycje na maxa ,ogólnie wszystkie otwarte na edku i wszystkie były by na + bez przeciągania transakcji . Z tego co wyczytałem linie w Stochu powinny się przeciąć , wtedy druga kropka i jazda , nie wiem for what jest RSI ale pewnie właśnie ta największa moc jest w tym wskaźniku , duża część techniki to PA i nie można tego lekceważyć . Ja dodatkowo sprawdzam EMA 24 na m15 (na m1 to ema360) nie wiem czy dobrze to widze ale w miejscu kiedy cena powraca do ema24 z m15 następuje zwrot (to nie jest pewna informacja) .
Price Action
dzikus pisze:Ja siedze na M1 , na razie , testuje więc trzymam pozycje na maxa ,ogólnie wszystkie otwarte na edku i wszystkie były by na + bez przeciągania transakcji . Z tego co wyczytałem linie w Stochu powinny się przeciąć , wtedy druga kropka i jazda , nie wiem for what jest RSI ale pewnie właśnie ta największa moc jest w tym wskaźniku , duża część techniki to PA i nie można tego lekceważyć . Ja dodatkowo sprawdzam EMA 24 na m15 (na m1 to ema360) nie wiem czy dobrze to widze ale w miejscu kiedy cena powraca do ema24 z m15 następuje zwrot (to nie jest pewna informacja) .
z warunkami jest chyba tak jak mowisz a co do rsi, z tego co zrozumialem, sygnal jest najpewniejszy gdy oprucz stocha i kropek rsi znajduje sie powyzej 70 / ponizej 30 , taki dodatkowy filtr,
jakie sl i tp stosujesz na m1?
Na EU SL to 10 pipsów , innych par nie zaczepiam na razie . A co do TP , jeszcze nie wiemuzin2 pisze:jakie sl i tp stosujesz na m1?

Edit: Nie pamiętam kiedy ale był na naszym wątku NLA czlowiek który skalpował na m1 używając samych kropek . On to wogóle mial SL niski , nie pamiętam 5 pipsów ?
Price Action
panowie i panie dzien jak co dzien i tylko 53 % zwrotu kapitalu ( co prawda spodlonego
bledem pilota jak juz to ktos wspomnial ) na parach eur/jpy, usd/cad , usd/jpy z dala od euro dollar gryzie dzisiaj jak cholera .
dziekuje za kometarze a w szczegolnosci te krytykujace daja mi one pewien obraz moich bledow
TP i SL nie stosuje bo po co w koncu gram na bilans koncowy dnia a nie pojedynczej pozycji, ale uzywam czegos inngo dajacego zabezpieczenie i do tego jest wlasnie potrzebny RSI.

dziekuje za kometarze a w szczegolnosci te krytykujace daja mi one pewien obraz moich bledow

TP i SL nie stosuje bo po co w koncu gram na bilans koncowy dnia a nie pojedynczej pozycji, ale uzywam czegos inngo dajacego zabezpieczenie i do tego jest wlasnie potrzebny RSI.