MT4 - wysyłanie maili z ea

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
pawel2267
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pawel2267 »

Cześć,

Właśnie przetestowałem to, o czym pisałem kilka postów wyżej - wszystko działa. Scenariusz jest taki, jak opisałem - ustawia się adres serwera smtp oraz adres odbiorcy na zakładce email w opcjach, zaznacza się "ptaszka" i od tej chwili funkcja SendMail z eksperta śmiga jak złoto - właśnie dostałem kilka próbnych maili od mojego eksperta.

Pozdrawiam,

Paweł

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

pawel2267 pisze:Cześć,

Właśnie przetestowałem to, o czym pisałem kilka postów wyżej - wszystko działa. Scenariusz jest taki, jak opisałem - ustawia się adres serwera smtp oraz adres odbiorcy na zakładce email w opcjach, zaznacza się "ptaszka" i od tej chwili funkcja SendMail z eksperta śmiga jak złoto - właśnie dostałem kilka próbnych maili od mojego eksperta.

Pozdrawiam,

Paweł
Moglbys wkleic ekran z ustawieniami? Poczte mam na pf.pl, poustawialem to ale nie chcial wysylac - jakis blad wyrzucal. Bylbym bardzo wdzieczny.
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

pawel2267
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pawel2267 »

Mam takie ustawienia:

* Enable - ptaszek
* smtp server - mój serwer smtp (próbowałem z dwoma - neostradą i drugim opartym na M$ exchange)
* smtp login - oba wymagają autoryzacji, więc tu mój login
* smtp password - hasło
* From - tu adres, który będzie się pojawiał w poczcie (chyba nie jest istotny)
* To - tu adres na jaki poczta ma być wysyłana - program wysyła na ten właśnie adres - komenda SendMail pozwala jedynie ustawić temat i treść listu.

Przy takich ustawieniach przycisk "Test" wysyła już maila. Jeśli zatem test ci nic nie wysyła, to może adres serwera smtp jest inny lub nie podałeś adresu odbiorcy (pole "To")

Byłem na stronie pf.pl i nie znalazłem nigdzie informacji o udostępnianiu serwera smtp. Czy masz dostęp do swoich maili również z programu pocztowego na tym koncie (a nie jedynie przez przeglądarkę)? No i czy z tego programu pocztowego możesz wysyłać maile?

Paweł

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

dzieki Pawel za super opisy. Zmienilem na inna poczte (i serwer smtp) - tlen.pl i wszystko dziala jak nalezy.

POZDRAWIAM!
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Witam.Mam prośbę .Chodzi mi o ustawienie sygnał dżwiękowy na wskażniku Average Directional Moveoment na MT 4 w momencie przecięcia się wskażników DMI+ oraz DMI- np. DMI - okres 4 na interwale 4 godzinnym.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

No super............
Gdyby ktoś to jeszcze przetłumaczył z polskiego na nasze :mrgreen:
byłbym zobowiązany.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zz pisze:Gdyby ktoś to jeszcze przetłumaczył z polskiego na nasze
Nie ma co tu tłumaczyć ;). Ściągasz wskaźnik z drugiego postu, potem konfigurujesz w nim parametry i gotowe.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

baran_kolo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: baran_kolo »

Udało się komuś skonfigurować wysyłke poczty dla gmail lub poczta.fm ?

Awatar użytkownika
jawakow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jawakow »

czy dalej wam dziala mt4 na o2.pl? Ja otrzymuje komunikat:

Mail: 554 5.7.1 Sender address rejected

i nic. Chyba wprowadzili jakies zabezpieczenia.

ODPOWIEDZ