Dziennik + analizy Elliott, Fibo itd.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Stan konta na dzisiaj 13,8% Myślę, że niedługo pomyślę nad założeniem FxBooka bo wpisywanie tego tutaj jest dosyć męczące.

WIG20 - 2502,5 zamknięcie pozycji z ręki, stwierdziłem, że spadek WIGu nie jest adekwatny do spadku SP500 z tego powodu uznałem, że lepiej jest zamknąć na razie tą pozycję.

Na WIG20 są luki na SP500 tych luk już nie ma, na dobrą sprawę praktycznie jedno i to samo.

Ostatnio doszedłem do wniosków, że mamy mniejszą betę do wzrostów, ale za to większą do spadków ( do SP500) :) To w formię takiego żartu...

FWIG20 - spadł z poziomu 2597 do 2491 --> 106 pkt. ---> 4,08%
FSP500 - 1210 do 1183 ---> 27 pkt. ----> 2,23%

Sytuacja na SP500 nie jest wyjaśniona, czekam na potwierdzenie powrotu do trendu. Opór stanowią teraz ramiona wcześniejszej formacji na H1.

EUR/USD zamknięte na SL wynik ok. + 105 pipsów. na poziomie 1,3447

Brak pozycji

Zapraszam do dyskusji.
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Mała aktualizacja -> stwierdziłem jednak, że strata w porównaniu do zysku na SP500 jest nieporównywalnie większa. Dlatego przy poziomie 1198 ponownie zająłem S. Wracając do poprzedniej pozycji.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Wczoraj a właściwie dzisiaj w nocy odrobinkę się pomyliłem grając na koniec korekty abc M15 na eur/usd - wejśce na 1,3487 SL 1.3502 :) Stopa akurat udało mi się złapać co do punkta.

EX Ret - 1,618,
Ret - 0.500
APP - 1.272

Zły moment wejścia, za szybko... bez wyraźnej formacji.
Spowodowane prawdopodobnie tym, że szedłem już spać :) Postaram się na drugi raz trochę bardziej pomyśleć.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Dwa poziomy, a właściwie jeden zaznaczony na wykresie gdzie będę szukał wejścia myślę, że tam zastosuje większego lota i zaryzykuje trochę jeśli utworzy się jakaś dobra formacja - max. 5%. Bardzo ładne zniesienia aż szkoda, żeby się nie odbiło od tego poziomu, a korekta byłaby prosta w przeciwieństwie do ostatniej pędzącej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Wejście na dole poniżej formacji - zasłony czarnej chmury.

Wynik + 110 pipsów.

Czasami mam ochotę zagrać w jakiś głupich momentach i tracę kasę... nie wiem ludzka głupota... i tak sądzę, że jest coraz lepiej...

Na razie mizernie do przodu

+ 16,5%.

Brak pozycji i pomysłu na razie.

Wydaje mi się, że kwota jest za mała do efektywnego grania. Mam nadzieję, że uda mi się dołożyć trochę kapitału. Jak oswoję się już z rynkiem wydaje mi się, że jestem na dobrej drodze.

Pozostaje jeszcze tylko kwestia psychiki.

Może nie każdy rozumie, co tutaj pisze jeśli to w ogóle czyta... aczkolwiek nie opisał nigdzie systemu jakim gram... Byleby dalej do przodu :)

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Jeszcze aktualny obraz EUR/USD, dlatego w sumie ustawiłem stopa teraz blisko bo były 3 zniesienia dosyć ważne. Wybiło SL( powiedzmy ;] )

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

NA SP500 rysuje się korekta ABC teoretycznie powinna być płaska. Jednak nie widzę potencjalnego poziomu zatrzymania...( na razie)

Jeśli by taka nie było najwyraźniejsze wsparcie na 1150. Bardzo ładne i klarowne zniesienia.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Zagranie na wybicie 1 w 3 USD/JPY

Buy stop.

Szukam formacji do wejścia bądź korekty.

Nie wiem czy skończyła się już fala C. Minimalne warunki nie zostały zachowane fala C nie przebiła 0,382 fali 1.

Spodziewam się jednego z bardziej dynamicznych ruchów na tej parze od dawien dawna. Układ fal jest dosyć wyraźny.

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

w ktora strone, jaki cel, jakie wsparcia i dlaczego

powiem szczerze ze z rys to malo sie lapie :), pewnie jak kazdy eliotowiec musisz miec duzo doze niepewnosci do wejscia na rynek, najlepiej nie wchodzi w ogole tylko wyznaczac znaki zapytania :)

tez jestem zaladowany na ruch w gore, ale to raczej dlugoterminowa inwestycja niz spekulacja, cel 100 :)
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Przestawiłem teraz buystop na 93.35 na wybicie szczytu 1 na H1. Będę próbował na pewno więcej niż raz złapać ten ruch.

Oczywiście ruch do góry. Liczę, że to będzie największy ruch od kilkunastu sesji. Zobaczymy czy się sprawdzi.

ODPOWIEDZ