Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Przecież masz wyżej sam link podałeś.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
1986cichy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: 1986cichy »

Przepraszam, że tak mieszam ale pierwszy raz sie ty bawie. Dziekuje za odpowiedz. Gdzie mam to wrzucić( Dostalem sygnaly ze nie kazdemu dziala moj szablon, moze dlatego ze nie macie wskaznika Ma_in_Color, wrzucam go wiec do zalacznika.)? http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=10 Z góry dzikuje za odpowiedź.
"Ryzyko bierze się z niewiedzy o tym co robisz"

Obrazek

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

1986cichy pisze:Przepraszam, że tak mieszam ale pierwszy raz sie ty bawie. Dziekuje za odpowiedz. Gdzie mam to wrzucić( Dostalem sygnaly ze nie kazdemu dziala moj szablon, moze dlatego ze nie macie wskaznika Ma_in_Color, wrzucam go wiec do zalacznika.)? http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=10 Z góry dzikuje za odpowiedź.
Tutaj:
C:\Program Files\MetaTrader 4\experts\indicators

i po wrzuceniu przeładuj szablon jescze raz

PRIDE
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: PRIDE »

Witam

Może mi ktoś powiedzieć gdzie na żywo zobaczę usłyszę
- wystąpienie publiczne szefa Fed
- publikacje Beżowej Księgi
- konferencje prasowe po posiedzeniach
- raporty

Z góry dzięki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

PRIDE pisze:Witam

- raporty

Z góry dzięki
Odpowiedź prawdopodobnie Cię nie zadowoli. ale... W mediach ;).
Nie wszystko jest transmitowane na żywo i w całości, przynajmniej nie w internecie/Polsce.
Wystąpienia szefa FEDu i Beżowa Księga często są transmitowane w Bloomberg TV ale też nie zawsze i nie całe, jednak potem zawsze są dostępne obszerne artykuły na temat o czym była mowa (całe komunikaty dostępne na oficjalnej stronie FEDu). Zdarza się też, że ważniejsze wydarzenia nadaje CNBC (nie mylić z naszym polskim TVN).
Konferencje... J/w. Z ECB są zawsze w całości puszczane w internecie na ich stronie. Posiedzeń z UK nie widziałem ale pewnie na jakimś BBC Business też nadają chociaż w kawałkach.
Raporty... Te pojawiają się zawsze na oficjalnych stronach organizacji, które są odpowiedzialne za ich sporządzanie.
Może się przyda:
http://forum.forexclub.pl/topic/7-przyd ... -traderow/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

PRIDE pisze:Witam

- raporty

Z góry dzięki
Chciałem tylko dodać że nawet linki podane przez Raposa nie pomogą Ci w handlu a raczej wprowadzą zamęt informacji przez ich nadmiar .

Trzeba pamiętać że wiadomości mogą być już w cenie i nawet znaczne odchylenie od prognoz nie gwarantuje zgodności z założeniem :idea:
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Cool pisze:Chciałem tylko dodać że nawet linki podane przez Raposa nie pomogą Ci w handlu a raczej wprowadzą zamęt informacji przez ich nadmiar .
To raczej zależy czy i jak będziesz umiał je wykorzystać... Czy grasz długoterminowo czy też krótko... Nie można tego ot tak stwierdzić patrząc przez pryzmat siebie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

witam
to mój pierwszy post, co za tym idzie mam pytanie, bo już mi się nie chce czytać ani tych książek ani tego forum, żeby wyłapać interesujące mnie informacje.
a więc do rzeczy: czy ktoś stworzył porządny system oparty na interwałach czasowych, działający na zasadzie - i tu schemat:
interwał 1M rośnie -> 1W rośnie -> 1D rośnie -> 1H rośnie -> 15M rośnie -> 5M kurs maleje - tutaj szukamy miejsca do zawarcia transakcji kupna.
mniej więcej o coś takiego mi chodzi (to tylko przykład, proszę się zbyt mocno tym nie sugerować), nigdy nie grałem na forexie, ale już rok czytam ogólnie o prognozowaniu kursów za pomocą czy to AT czy to AF, i to co wypisałem powyżej ma dla mnie największy sens, oczywiście gra krótkoterminowa, na niskich interwałach.
mógłby mi ktoś podlinkować, albo napisać co i jak?
pozdrawiam

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz123 »

1M rośnie 1W rośnie 1D rośnie 1H rośnie 15M rośnie 5M kurs maleje

Gdzie widzialeś taki schemat ?
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

imperator_wszechswiata pisze:interwał 1M rośnie n 1W rośnie n 1D rośnie n 1H rośnie n 15M rośnie n 5M kurs maleje - tutaj szukamy miejsca do zawarcia transakcji kupna.
Zauważ, że cena porusza się w mniej więcej taki sposób - dwa kroki do przodu - jeden do tyłu - i wtedy mamy trend.

Swoje teorie możesz sprawdzić np. takim wskaźnikiem Tro multimeter candle color. Jak on wygląda - na screenie.

Ale taki schemat jak piszesz może się zdarzać co kilka sekund i wcale nie będzie to oznaczać tego, że akurat mamy korektę na m5 i możemy wchodzić.

M5 to bardzo szybki TF i zmiany świeczek z rosnących na malejące odbywa się bardzo często i szybko.

pozdrawiam Marcin
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ODPOWIEDZ