Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Przepraszam, że tak mieszam ale pierwszy raz sie ty bawie. Dziekuje za odpowiedz. Gdzie mam to wrzucić( Dostalem sygnaly ze nie kazdemu dziala moj szablon, moze dlatego ze nie macie wskaznika Ma_in_Color, wrzucam go wiec do zalacznika.)? http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=10 Z góry dzikuje za odpowiedź.
Tutaj:1986cichy pisze:Przepraszam, że tak mieszam ale pierwszy raz sie ty bawie. Dziekuje za odpowiedz. Gdzie mam to wrzucić( Dostalem sygnaly ze nie kazdemu dziala moj szablon, moze dlatego ze nie macie wskaznika Ma_in_Color, wrzucam go wiec do zalacznika.)? http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=10 Z góry dzikuje za odpowiedź.
C:\Program Files\MetaTrader 4\experts\indicators
i po wrzuceniu przeładuj szablon jescze raz
Odpowiedź prawdopodobnie Cię nie zadowoli. ale... W mediachPRIDE pisze:Witam
Może mi ktoś powiedzieć gdzie na żywo zobaczę usłyszę
- wystąpienie publiczne szefa Fed
- publikacje Beżowej Księgi
- konferencje prasowe po posiedzeniach
- raporty
Z góry dzięki

Nie wszystko jest transmitowane na żywo i w całości, przynajmniej nie w internecie/Polsce.
Wystąpienia szefa FEDu i Beżowa Księga często są transmitowane w Bloomberg TV ale też nie zawsze i nie całe, jednak potem zawsze są dostępne obszerne artykuły na temat o czym była mowa (całe komunikaty dostępne na oficjalnej stronie FEDu). Zdarza się też, że ważniejsze wydarzenia nadaje CNBC (nie mylić z naszym polskim TVN).
Konferencje... J/w. Z ECB są zawsze w całości puszczane w internecie na ich stronie. Posiedzeń z UK nie widziałem ale pewnie na jakimś BBC Business też nadają chociaż w kawałkach.
Raporty... Te pojawiają się zawsze na oficjalnych stronach organizacji, które są odpowiedzialne za ich sporządzanie.
Może się przyda:
http://forum.forexclub.pl/topic/7-przyd ... -traderow/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Chciałem tylko dodać że nawet linki podane przez Raposa nie pomogą Ci w handlu a raczej wprowadzą zamęt informacji przez ich nadmiar .PRIDE pisze:Witam
Może mi ktoś powiedzieć gdzie na żywo zobaczę usłyszę
- wystąpienie publiczne szefa Fed
- publikacje Beżowej Księgi
- konferencje prasowe po posiedzeniach
- raporty
Z góry dzięki
Trzeba pamiętać że wiadomości mogą być już w cenie i nawet znaczne odchylenie od prognoz nie gwarantuje zgodności z założeniem

https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex
Wszystko o rynku Forex
To raczej zależy czy i jak będziesz umiał je wykorzystać... Czy grasz długoterminowo czy też krótko... Nie można tego ot tak stwierdzić patrząc przez pryzmat siebie.Cool pisze:Chciałem tylko dodać że nawet linki podane przez Raposa nie pomogą Ci w handlu a raczej wprowadzą zamęt informacji przez ich nadmiar .
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Gaduła
witam
to mój pierwszy post, co za tym idzie mam pytanie, bo już mi się nie chce czytać ani tych książek ani tego forum, żeby wyłapać interesujące mnie informacje.
a więc do rzeczy: czy ktoś stworzył porządny system oparty na interwałach czasowych, działający na zasadzie - i tu schemat:
interwał 1M rośnie
1W rośnie
1D rośnie
1H rośnie
15M rośnie
5M kurs maleje - tutaj szukamy miejsca do zawarcia transakcji kupna.
mniej więcej o coś takiego mi chodzi (to tylko przykład, proszę się zbyt mocno tym nie sugerować), nigdy nie grałem na forexie, ale już rok czytam ogólnie o prognozowaniu kursów za pomocą czy to AT czy to AF, i to co wypisałem powyżej ma dla mnie największy sens, oczywiście gra krótkoterminowa, na niskich interwałach.
mógłby mi ktoś podlinkować, albo napisać co i jak?
pozdrawiam
to mój pierwszy post, co za tym idzie mam pytanie, bo już mi się nie chce czytać ani tych książek ani tego forum, żeby wyłapać interesujące mnie informacje.
a więc do rzeczy: czy ktoś stworzył porządny system oparty na interwałach czasowych, działający na zasadzie - i tu schemat:
interwał 1M rośnie

mniej więcej o coś takiego mi chodzi (to tylko przykład, proszę się zbyt mocno tym nie sugerować), nigdy nie grałem na forexie, ale już rok czytam ogólnie o prognozowaniu kursów za pomocą czy to AT czy to AF, i to co wypisałem powyżej ma dla mnie największy sens, oczywiście gra krótkoterminowa, na niskich interwałach.
mógłby mi ktoś podlinkować, albo napisać co i jak?
pozdrawiam
- nowicjusz123
- Stały bywalec
- klonmarcin
- Maniak
Zauważ, że cena porusza się w mniej więcej taki sposób - dwa kroki do przodu - jeden do tyłu - i wtedy mamy trend.imperator_wszechswiata pisze:interwał 1M rośnie n 1W rośnie n 1D rośnie n 1H rośnie n 15M rośnie n 5M kurs maleje - tutaj szukamy miejsca do zawarcia transakcji kupna.
Swoje teorie możesz sprawdzić np. takim wskaźnikiem Tro multimeter candle color. Jak on wygląda - na screenie.
Ale taki schemat jak piszesz może się zdarzać co kilka sekund i wcale nie będzie to oznaczać tego, że akurat mamy korektę na m5 i możemy wchodzić.
M5 to bardzo szybki TF i zmiany świeczek z rosnących na malejące odbywa się bardzo często i szybko.
pozdrawiam Marcin
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...