Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Tekron pisze:Spadku eur wiele nie zostało, ja obstawiam wysoki up na dolarze amerykańskim. Dwa wejścia na USD JPY, które łazi w miarę stabilnie.

Long na 94.50 i 94.80 druga połówka t/p 97.00
Na pierwszym wykresie źle wpisałem pozdrawiam

Na usd/jpy też gram longa, wsparcie na 93.75 było już dzisiaj testowane pare razy i nie puszcza, także long z malutkim SL na 93.65. Jeśli chodzi o TP to wydaje mi się że tak jak na Twoim drugim obrazku, pierwszy zygzak czyli okolice 95.50 ale jak będzie to jak zawsze rynek zweryfikuje. Pozdro.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

thx za info, właśnie nie byłem pewien co do wejścia, bo nie lubię za bardzo wskakiwać, gdy wcześniej nie obserwuje pary. wrzucę jakieś małe zlecenie teraz i ewentualnie wzmocnie później.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

BUY eur usd 1,3400 s/l 20points t/p 13430 a później 13430 połowa sell 13440druga połowa sell big time, s/l 40 punktów t/p 1,3100
Eur Usd sell plan
Obrazek

usd jpy buy plan
Obrazek

żółte miejsca buy, czerwone s/l

Zmiana:
zmieniam t/p EUR/USD na 1,3450 i tam też sell oczekujący z s/l 1,3480 i t/p 1,3100 ,Short na USD/JPY nadal pracuje
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

niestety późny update, nie mogłem się dogadać coś ze stronką przez ten błąd i dałem za wygraną.

Obrazek
tutaj eur/usd , s/l przesunięty pod 38.2 fibo mierzonego od dołu spadku do najwyższego miejsca po. Czasem zagrywam na buy z mały s/l na ten poziom. Tym razem liczę że obroni mnie przed stratą bo skośni jak zwykle przekorni.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Dwie wkurzające rzeczy z nocy, pierwsza na h1, h4 ogon body świecy wybroniło poziom, s/l na eur/usd niestety dotknęło. Rezygnuje tymczasowo z trejdu na tej parze i przechodzę na

sell złota po cenie 1,135 t/p 1,024

i sell na GBP/JPY po cenie 142.60 z s/l na 143.0 i t/p 139.30 silny opór od góry, głowa i ramiona, wybicie, brak szczególnie mocnych supportów, obstawiam duże spadki

screeny później bo strasznie muli forum
[URL=http://img151.imageshack.u
Obrazek

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Cześć Tekron, widzę że ładujesz kabla do wora z szokującym TP. Czt mógłbyś podzielić się analizą?

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Sell na GBP/USD 1,5340 s/l 40pkt, t/p 1,4390

analiza dla psV
Obrazek

z GBP/JPY narazie schodzę, można było łapnąć 160pkt około tak mi się wydaje. Ostatnie problemy ze stronką mnie zniechęciły do update'ów, z twittera nie bierzcie zleceń bo często robie addy małe i łatwo można wtopić za mną. Ogólnie grając jedną wielkością pozycji jest się na plus. I wejścia tylko na kolejne etapy, nie adding. Najlepiej korzystać tylko gdy piszę początek wejścia, lub grać po swojemu zerkając na moje analizy jeśli uważacie że są pomocne.

Poprawiony link o GBP JPY,
Obrazek
nowa sytuacja tutaj :
Obrazek
Jeśli zatrzyma się spadek przy różowej linii, to care profit i pomyśle o kupowaniu do mniejszego szczytu i wtedy resell, ogólnie longterm sell
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2010, 17:16 przez Tekron, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

a teraz takie moje małe przemyślenie odnośnie USD/CAD. Nie wiem czy pisałem ale Kanada dostarcza USA uran, a ostatnio Obama jest za zmniejszeniem nakładów szczególnie na broń jądrową. Słowa słowami czyny czynami, takich deklaracji było już sporo, a broni jak było dużo tak jest trochę tylko mniej w USA i Rosji, bo chodzi o te dwa państwa. Jestem więc na kupnie USD/CAD, ponieważ gospodarka Kanady straci teraz sporo, a USA zyska dodatkowe środki na inne filary.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Dzięki za cynk z tym USDCAD zresztą zamierzałem już wcześniej grać na wzrost.
Pozycje zamknąłem zaraz po wybiciu.
A na GBPUSD sporo dzisiaj straciłem, bo rynek wykosił mi SL 30 pips na 4 parolotowych pozycjach.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nie ma sprawy, akurat wczoraj załapałem się transmisje w TV z podpisywania porozumienia. a GBP kosi ślicznie s/l, zmieniłem dźwignie sobie na 1:500 ,ale i tak mnie drażni. Ale teraz tak for fun bardziej trejduje, czekam na kase z nagrody, może się doczekam, 7 dni i mają przesłać. Ogólnie wrzuciłem sell ale czarno go widzę bo za duża pozycja, jak to zawsze u mnie :)
Obrazek

ODPOWIEDZ