Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Witam.Czy ktoś sie orientuje co to jest za format i czy to jest na MT4,Ściągnąłem takiego experta ale nie wiem czy da sie go wsadzić na MT4.
Te pliki to np: MS10EXPL.DTA itp
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

pawb
Stały bywalec
Stały bywalec

Szukam wskaźnika

Nieprzeczytany post autor: pawb »

Witam wszyskich
Szukam takiego wkażnika , który porównuje korelacje pomiędzy walutami i rysuje
wiązkę wykresów w jednym oknie.

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

pawb pisze:Witam wszyskich
Szukam takiego wkażnika , który porównuje korelacje pomiędzy walutami i rysuje
wiązkę wykresów w jednym oknie.
Mam coś z korelacji może to nie dokładnie to ale może skorzystasz

Pozdrawiam

oraz SuperMultiChart.mq4 rysujący inne waluty na danym wykresie

Dodano po 11 minutach:
tantric pisze:Witam.Czy ktoś sie orientuje co to jest za format i czy to jest na MT4,Ściągnąłem takiego experta ale nie wiem czy da sie go wsadzić na MT4.
Te pliki to np: MS10EXPL.DTA itp
To jest o ile się nie mylę format Metastocka

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Kinder26,dzięki za info.Pozdrawiam
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

pawb
Stały bywalec
Stały bywalec

Ciekawy skrypt do ustawiania zleceń

Nieprzeczytany post autor: pawb »

Znalazłem taki programik ułatwiający trading.
Podaję linki do strony z instalacją i tutorialami video:

http://www.securepaymenthost.com/execut ... r_DEMO.exe
http://www.forexexecutorpro.com/updates

Nie sprawdzałem jak to się sprawdza w praktyce, bo dopiero na to wpadłem w sieci i nie mam wolnego czasu ale wygląda dosyć fajnie.

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

witam, czy istnieje jakis indykator do szukania luk cenowych? wiadomo ze mozna na historii samemu to zrobic, ale chodzi mi o to zeby bylo szybciej,

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

Witam,czy jest jakis skrypt,wskaźnik, do mm-podam na przykładzie:
posiadam kapitał $1000,zakładam dzienny wzrost o 1% opierając sie na procencie składanym.Powinno mi wyliczyć ile jak dużą pozycję mam otworzyc przy okreslonej liczbie pipsów.Np.zakładam,że to będzie 10 pipsów,i wskaźnik pokazuje mi,że aby zrealizować założenia muszę otworzyc pozycje wielkości 0.1 lota.
Wielkie dzięki :) :)
pozdrawiam,
Marcin

Awatar użytkownika
Prezes124
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Prezes124 »

Czy zdarzyło wam się że wskaźnik QQE Alert v3 nie wyświetla strzałek sygnałowych? Ustawienia są ok. Próbowałem kilka wersji różnych QQE i strzałki nie hulają :( Miał ktoś takie coś?
Chcesz liczyć $? Licz na siebie ;)

fonics
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fonics »

Witam wszystkich
moje pytanie to , czy ma ktos z wastaki wskażnik ( alert) , ktory pokazuje się w okienku jeżeli cena dojdzie do konkretnego wsparcia lub oporu. Wiem, że w mt4 jest taki alert ale jest on troche uproszczony. Mozna ustawic tylko sygnał ale niestety nie widac jakiej pary alert dotyczy (a może mozna tylko ja nie wiem jak to zrobic). W związku z tym ze gram technicznie na kilkunastu parach taki wskaznik bardzo ulatwil by mi pracę. Teraz ustawiając alert w mt4 slysze tylko dzwonek i musze szukac na wszystkich wykresach o ktorą pare to wlsnie chodzi
Będę wdzięczny za pomoc

Awatar użytkownika
Jacek_fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jacek_fx »

Witam
Szukam takiego EA lub skryptu, który po uruchomieniu zamknie wszystkie otwarte pozycje w terminalu. Chyba nawet był gdzieś na tym forum, ale nie mogę go znaleźć

Zablokowany