Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Witam serdecznie
Zastanawia mnie kwestia rozwiązania tego problemu:
Czy istnieje możliwość połączania grania u dwóch (lub więcej) brokerów jednocześnie za pomocą platformy mt4.
Precyzuje:
Wiem że pod jednej zainstalowany terminal mt4 mogę podłączyć konta u rożnych brokerów ale w trakcie zmiany brokera „na następnego” wylogowuje mnie z konta u „poprzedniego” brokera.

Multiterminal mt4 na pewno pozwala obsługiwać jednocześnie kilka kont u tego samego brokera. Prawdopodobnie pozwala obsługiwać konta u rożnych brokerów ale osobno – np. odpalone te same (różne) roboty na różnych kontach grają swoją zaprogramowaną strategie.
Mnie interesuje sprawa czy jest możliwe chcąc uprawiać np. hedging brać kursy z dwóch brokerów porównywać je na jednej platformie i jednego miejsca wydawać polecenia kupna/sprzedażny?
Przykład u jednego brokera obserwuje kurs EUR/USD u drugiego GBP/USD
Po osiągnięciu wartości prze zemnie oczekiwanych automat czy tez ja ręcznie wydaje polecenia i u dwóch brokerów następuje transakcja.
Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

TARKIN pisze:Wiem że pod jednej zainstalowany terminal mt4 mogę podłączyć konta u rożnych brokerów ale w trakcie zmiany brokera „na następnego” wylogowuje mnie z konta u „poprzedniego” brokera.
Można zainstalować po prostu dwa terminale... ;)
Lub stworzyć sobie jakiś program zewnętrzny, który będzie obsługiwał dwóch brokerów (kwestia wyobraźni, umiejętności i/lub $$$), bo niestety Multiterminal takiej możliwości nie daje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

swierzaq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: swierzaq »

Witam,
Czy może mi ktoś powiedzieć czym są spowodowane te luki czasowe pokazane na rysunku? Testuję nową strategię na mt4 od ściągniętego z xtb i nie wiem dlaczego takie duże przerwy są, ciężko mi sprawdzić w ten sposób poprawność mojej strategii, w raporcie jest kilka takich luk w przeciągu ostatnich 4-5 lat
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

swierzaq pisze:w raporcie jest kilka takich luk w przeciągu ostatnich 4-5 lat
Cóż tu dużo mówić... Dane historyczne z MetaQuotes nie są idealne, a nawet dużo im do ideału brakuje, szczególnie z dalszych okresów. Polecam wyposażyć się w dane Dukasa - gdzieś tu na forum jest wątek o tym co i jak ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

raposo pisze:
TARKIN pisze:Wiem że pod jednej zainstalowany terminal mt4 mogę podłączyć konta u rożnych brokerów ale w trakcie zmiany brokera „na następnego” wylogowuje mnie z konta u „poprzedniego” brokera.
Można zainstalować po prostu dwa terminale... ;)
Lub stworzyć sobie jakiś program zewnętrzny, który będzie obsługiwał dwóch brokerów (kwestia wyobraźni, umiejętności i/lub $$$), bo niestety Multiterminal takiej możliwości nie daje.
szukam prostych/tanich i nieskomplikowanych rozwiązań :)
dwa terminale mt4 potrzebowały by albo jakiegoś pomostu pomiędzy sobą albo eksportowały by dane do trzeciego programu.
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

jakubgor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jakubgor »

czy wie ktoś czy da się tak zrobić w MT4 że gdy rysuje coś na jednym rynku np EUR\USD to zostaje to narysowane tylko tam a nie przenoszą mi się kreski i burzą obraz na np GBP\USD ? Bo trochę mi się śmietnik robi jak porysuje na kilku parach.
Obrazek

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

jakubgor pisze:czy wie ktoś czy da się tak zrobić w MT4 że gdy rysuje coś na jednym rynku np EUR\USD to zostaje to narysowane tylko tam a nie przenoszą mi się kreski i burzą obraz na np GBP\USD ? Bo trochę mi się śmietnik robi jak porysuje na kilku parach.
nie wiem czy o to ci chodzi ale utwórz sobie zakładki ;)
każda waluta w osobnej zakładce/okienku potem wystarczy przełączyć i nic Ci się nie będzie nakładać ;)

podgląd w załączniku ;)

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jakubgor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jakubgor »

O to - dzięki :)
szkoda tylko że jak stworze nową zakładkę to muszę wszystko rysować od początku no ale na przyszłość już będzie.
Obrazek

wolvve
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wolvve »

hej czy może mi ktoś powiedzieć na podstawie ostatnich kilku lat jakie pary walutowe są ze sobą najmniej skorelowane w sensie jedna para walutowa w znikomym stopniu oddziałowuje na drugą, najlepiej z stosunkowo niewielkim spreadem.
Pozdr.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

wolvve pisze:hej czy może mi ktoś powiedzieć na podstawie ostatnich kilku lat jakie pary walutowe są ze sobą najmniej skorelowane w sensie jedna para walutowa w znikomym stopniu oddziałowuje na drugą, najlepiej z stosunkowo niewielkim spreadem.
Pozdr.
http://www.mataf.net/en/tools/correlation

ODPOWIEDZ