system na indexy
indexkiller
Witam
Zniechęcony systemami EA na waluty spróbowałem sił na indeksach i ku mojemu zaskoczeniu proste wskaźniki i wyraźne trendy , ruchy w przewidywalnych granicach zaczęły przynosić wymierne profity .Testy robiłem na koncie real XTB z racji dostępności indeksów np. US2000 najbardziej stabilny i pips=2$ US500 czyli S&P pips 1$ oraz US100 Nasdac CFD pips=0.1$ ze zmiennością ponad 1000 pipsów dziennie i EU50 pips 5$ .
Program , który napisałem wykorzystuje proste wskaźniki trendu na podstawie rainbow MA oraz przecięcia lini SMA 5 i 28 dla 60M oraz multiplikacji zleceń , oczywiście w granicach rozsądku .
pipstep zależy od stanu depo . Generalnie powinna być możliwość otworzenia 6 -ciu zleceń odpowiednio 0.1 + 0.1 + 0.3 + 0.5 + 0.8 + 1.3 = 3 lotów z odpowiednim współczynnikiem pipstep co daje wielkość depo ok pipstep*6*3loty czyli np. na US500 przy pipstep=15 6*15=90 90*3loty=90*30$=270$ 270$*3= 810 PLN
810PLN to możliwa strata i nie powinna być większa niż 20% depo czyli 810/20%=4050PLN.
Takie powinno być minimalne depo.
Załączam poniżej testy systemu na różnych indeksach i zarazem pracuję nad wersją v2 z innymi wskaźnikami proszę o sugestie jeśli znacie jakieś pomocne przy indeksach.
Dodano po 5 minutach:
Dołączam jeszcze program i ustawienia set
Zniechęcony systemami EA na waluty spróbowałem sił na indeksach i ku mojemu zaskoczeniu proste wskaźniki i wyraźne trendy , ruchy w przewidywalnych granicach zaczęły przynosić wymierne profity .Testy robiłem na koncie real XTB z racji dostępności indeksów np. US2000 najbardziej stabilny i pips=2$ US500 czyli S&P pips 1$ oraz US100 Nasdac CFD pips=0.1$ ze zmiennością ponad 1000 pipsów dziennie i EU50 pips 5$ .
Program , który napisałem wykorzystuje proste wskaźniki trendu na podstawie rainbow MA oraz przecięcia lini SMA 5 i 28 dla 60M oraz multiplikacji zleceń , oczywiście w granicach rozsądku .
pipstep zależy od stanu depo . Generalnie powinna być możliwość otworzenia 6 -ciu zleceń odpowiednio 0.1 + 0.1 + 0.3 + 0.5 + 0.8 + 1.3 = 3 lotów z odpowiednim współczynnikiem pipstep co daje wielkość depo ok pipstep*6*3loty czyli np. na US500 przy pipstep=15 6*15=90 90*3loty=90*30$=270$ 270$*3= 810 PLN
810PLN to możliwa strata i nie powinna być większa niż 20% depo czyli 810/20%=4050PLN.
Takie powinno być minimalne depo.
Załączam poniżej testy systemu na różnych indeksach i zarazem pracuję nad wersją v2 z innymi wskaźnikami proszę o sugestie jeśli znacie jakieś pomocne przy indeksach.
Dodano po 5 minutach:
Dołączam jeszcze program i ustawienia set
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
można zarobić nawet 3000% ale stracić tylko 100%
zamieszczam system
publikuję go też na www.verset.pl/forex ew www.verset.eu/forex
Dodano po 4 minutach:
niestety coś się dzieje z serwerem i chwilowo pliki są niedostępne ale myślę że uda mi się je udostępnić i jutro powinny być dostępne do testów.
Dodano po 4 minutach:
Użyłem trendu 60m przy większym wyniki są gorsze MA 71 do 170 jako wskaźniki trendu i przecięcie SMA5 i 28
publikuję go też na www.verset.pl/forex ew www.verset.eu/forex
Dodano po 4 minutach:
niestety coś się dzieje z serwerem i chwilowo pliki są niedostępne ale myślę że uda mi się je udostępnić i jutro powinny być dostępne do testów.
Dodano po 4 minutach:
Użyłem trendu 60m przy większym wyniki są gorsze MA 71 do 170 jako wskaźniki trendu i przecięcie SMA5 i 28
a) programu i setu nie widzęF2M pisze:Dołączam jeszcze program i ustawienia set
b) zamieszczaj jak już pełne statementy. Z samego obrazka nie wszystko można wyczytać: nie ma informacji o okresie testu, ilości pozycji, ilości zamkniętych na plus/minus stosunku ryzyka itd .....
Ale obrazki wyglądają obiecująco

indexkiller
postaram się załączyć statmenty ale niestety nie mogę tego zrobić na forum bo nie pozwala na to system forum proszę o podanie maila to wyślę program i set na priv wyświetla mi się że htm jest zabronione i exe4 też jest zabronione.
indexkiller v1
zamieszczam statmant
Dodano po 5 minutach:
i następny
Dodano po 42 minutach:
OK system jest już dostępny pod linkiem www.verset.pl/forex
Dodano po 5 minutach:
i następny
Dodano po 42 minutach:
OK system jest już dostępny pod linkiem www.verset.pl/forex
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.