Usunąłem kanał EMA.michalk pisze:powiedz co zmieniles?
Tego kanału nie było w pierwotnej koncepcji TRO.
Kanał może się sprawdzał przy takich daily range'ach jak były rok temu, ale nie teraz ... takie jest moje zdanie przynajmniej.
Usunąłem kanał EMA.michalk pisze:powiedz co zmieniles?
Ja gram (staram się grać) z kanałem EMA i np. dzisiaj na edku, nie wiem dlaczego nie wszedłem i byłoby +70p. Wszystko ładnie zaplanowane, łącznie z poziomem TP. K... dlaczego nie wszedłem.Mike_Scofield pisze:Kanał może się sprawdzał przy takich daily range'ach jak były rok temu, ale nie teraz ... takie jest moje zdanie przynajmniej.
Kanał oczywiście nie ma żadnego wpływu na daily range, bo kanał pokazuje przeszłość, a nie przyszłość ...besot pisze:A jaki wpływ ma kanał EMA na wielkość daily range, albo odwrotnie?
Nie NIC tylko KWINTESENCJA, czyli NLA w wersji TRO. Kanał dodał później Dragon33. Mnie jest niepotrzebny ...besot pisze:To oznacza,że ze "strategii" już nic nie zostało.
Gram tylko na kablu, a "skutek" jest dla mnie satysfakcjonujący ...gooly pisze:Mike to powiedz jeszcze na jakich parach grasz i z jakim skutkiem...
Tak. Dodatkowo zwracam uwagę na kolor H1 i wolę jak D1 również się zgadza, chociaż nie obligatoryjnie ...freeman pisze:Mike czyli wchodzisz na HL w longa i na LH w shorta ogólnie mówiąc?
Ja też poczytałem trochę o ZL i moim zdaniem dobrze się sprawdza na M15.freeman pisze:Ja teraz jadę głównie ZL, ale trochę po swojemu.
Używam tego wskaźnika, ale nie używam linii alert. Same SR-y mnie interesują ...dzikus pisze:Mike , używasz dynamic_fibs_SR ? Wk...wiają mnie te kropki i chce wiedzieć czy PA wyznaczasz sam czy wyznacza ci je wskaźnik . Niby wejście powinno być jak dostaniemy alert który jest zależny od tego wskaźnika ale ... hmm
Nie bardzo rozumiem pytanie ....dzikus pisze:2. TF m15 czy tylko chodziło ci o ZL w poprzednim poście ?