Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji
Początkowo myślałem o poziomie o wiele wyższym, ale po otwarciu dzisiaj sytuacja powinna być już jasna. 9020 to 50tka fibo z najwyższego miejsca do dołka. Czyli Pivot byłby już z głowy powyżej, 9025 to 61.8 dłuższego okresu jak widać sprawdzał się w historii więc po przebiciu będzie kolejnym mocnym supportem. Zdecydowałem się wejść wcześniej niż 9045-50 żeby oszczędzić trochę stop loss w razie porażki, bo myślę że te dwa poziomy supportu mnie będą dosyć chronić. Myślałem czy nie zaryzykować wejściem niżej np 9010 na przecięcie flagi w górę z H1, ale chce zobaczyć jak EUR się zachowa po otwarciu więc postanowiłem wchodzić później. Tutaj long term

Co do broka to zerknąłem na jakiegoś demowego, ale raczej tak samo szczyty widzę. Tylko ja gram na longtermy, nie łapie zwykle mniejszych ruchów, stąd s/l 30-50 t/p 100-200 czasem więcej. Oczywiście zerkam na momenty wejścia dobre na krótszych okresach, ale widzę że Ty chyba grasz co do punktu więc nie wiem czy będę pomocny. Pozdrawiam
Innymi słowy zgadzam się w pełni z tym co narysowałeś, tylko wchodzę w to później 

Jeśli GBP/USD przekroczy 1,4910 jestem skłonny kupować, kierując się sygnałem ze wskaźników. Wygląda mi to na koniec dywergencji przy jednoczesnym zebraniu większej siły.
Zerkam na różne pary, hmm dziwne wrażenie że dolec może dostać łomot, no chyba że jakieś dane poratują sprawę, ale nie zapowiada się.
Ja tymczasowo zestrachany trochę, bo zostawiłem na weekend bardzo duże otwarte pozycje
może być nieciekawie a wręcz... NIECIEKAWIE 
Zerkam na różne pary, hmm dziwne wrażenie że dolec może dostać łomot, no chyba że jakieś dane poratują sprawę, ale nie zapowiada się.
Ja tymczasowo zestrachany trochę, bo zostawiłem na weekend bardzo duże otwarte pozycje

Przez cholerne zatykanie gapu czyli luki musiałem ograniczyć profit i dołożyć wyżej. Często luki są zamykane ale pamiętajcie że nie zawsze, i zwykle po lukach ruchy są nie do przewidzenia, więc może ruszyć tak jak dzisiaj kilkanaście lub więcej pkt w przeciwnym kierunku do luki a później ją zatkać, wkońcu świece long TF się liczą. Pozdrawiam i still long na EUR, dolec kończy preludium ending diagonal.