Guccon a ostrzegałem że konsolidacja bo EUR i GBP mają wspierać Grecje, Merkel gadała. Mam nadzieje że sobie odbiliście na tym EJ,u , ja w nim zostaje połową do 126
Pozdrawiam
Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji
Risk on, tutaj nie mam publikatora, dopiero jak nocką wróce to zamieszczą. 400zł jak narazie i kroczy nadal Ej rządzi. No i 35 na konkursowym, żeby odstawić konkurencje. Mam nadzieje nadal że kasa się utrzyma na poziomie i 125 przynajmniej palnie poziom. Pozdrawiam i Care profit, 50points breakeven co 100 adding i jedziemy z koksem 

Ja na razie nie mam czego sobie odbijac bo dwa wejscia i oba na +
ale trzeba przyznac ze miales dobra analize a szczegolnie pogratulowac EJ bo min 50 pipsow mozna bylo wyciagnac.

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
Czaje się na kolejne 15tysięcy do tych 45tyś u admirali
Jeszcze tylko 5dni do końca.
Playin safe now
Spodziewam się początku świecy w okolicy 123.80 w górę. Uważajcie z EU. Jakoś ostatnio nie potrafię grać na EU i GU albo po 40pkt zysku wale albo 20 wtopy, żadnych konkretniejszych ruchów nie wyłapałem niestety. Jakby ktoś wyczaił jakąś fajną transakcje to zapraszam do wrzucania w celu obgadania
ale terminy od min H1 do Weekly max
Pozdrawiam.

O thx za cynk, nie zaglądałem tam
ogólnie to forum jest mega wielkie, staram się ogarnąć ale jeszcze sporo zaległości, za to jeden wielki kawał dobrej roboty trzeba przyznać
. A tak ogólnie to w przyszłym tygodniu będę siedział cicho, dopiero za dwa się odezwę pewnie. Także udanych transakcji i do wtedy. 

Nie zamieszczę rysunków, ale takie małe przemyślenia moje odnośnie przyszłego tygodnia. Zastanawiałem się czy mocna pozycja dolara nie zaszkodzi mojemu LONG na Eur/Jpy ale nie widzę na wykresie szczególnych zależności w wielkości ruchów na parach EUR/JPY i EUR/USD. Raczej panowie od jenów mają problem z silną pozycją dolara i w tym tygodnia nadal będą mieli. GBP powinno piąć się w górę, tak jak pisałem gdzie we wcześniejszych postach GBP jest silnie niedocenione względem EUR ale było to sztucznie utrzymywane przez Wielką Brytanię. Co za tym idzie, gdy wychodzą dane o GBP to zaczyna się powoli wznosić. Co do dolara to wstępnie bez rysowania policzyłem elliotki i teraz powinien zacząć się ruch w górę(5), pewnie u góry też stworzy się małe ending diagonal (tutaj link o czym mówię http://thepatternsite.com/EWDiagTriangle.html )
Zerknąłem więc na fundamentale i co widać? w poniedziałek same pozytywne forecasty dla USD (pozytywne bo bez większych negatywnych skutków raczej), więc biorąc to w całość ruch w górę jest bardziej niż prawdopodobny. Na jakiej parze będzie najbardziej odczuwalny? GBP może być mocne, z kolei EUR/GBP ostatnimi czasy rośnie, pokazując przewagę nad GBP. Proponowałbym więc parę USD/JPY, szczególnie, że od dłuższego czasu układa się w ładnym położeniu do ruchu w górę. Wielkość fali USD sugeruje ruch w górę na USD/JPY około 70-80 pkt od okolic 92.40. Zmierzyłem ostatni większy szczyt fibonkiem i zbiegiem okoliczności znajduje się pivot point 50tka gdzieś na 93.10-15. I tam proponowałbym zebrać buy z tej pary. Ruch na USD JPY nie jest zgrany z EG,GU i EU więc nie sugerowałbym się nim obecnie na innych parach. To tyle, tylko pomysł, analiza dla zainteresowanych do zrobienia samodzielnie
Pozdrawiam
Teraz się przyglądam wykresom par walut i EUR USD to raczej koniec spadków, ten kończący ruch dolara w górę nie będzie tak mocny żeby EUR zepchnąć w dół bardzo. Obstawiałbym buy na EU i to pewnie w poniedziałkowe popołudnie. USD/JPY osiągając 93.00-93.15 może być momentem zwrotu i dobrego sell'a na ładne 100pkt. Tydzień będzie obfity w dobre info dla EUR.
Zerknąłem więc na fundamentale i co widać? w poniedziałek same pozytywne forecasty dla USD (pozytywne bo bez większych negatywnych skutków raczej), więc biorąc to w całość ruch w górę jest bardziej niż prawdopodobny. Na jakiej parze będzie najbardziej odczuwalny? GBP może być mocne, z kolei EUR/GBP ostatnimi czasy rośnie, pokazując przewagę nad GBP. Proponowałbym więc parę USD/JPY, szczególnie, że od dłuższego czasu układa się w ładnym położeniu do ruchu w górę. Wielkość fali USD sugeruje ruch w górę na USD/JPY około 70-80 pkt od okolic 92.40. Zmierzyłem ostatni większy szczyt fibonkiem i zbiegiem okoliczności znajduje się pivot point 50tka gdzieś na 93.10-15. I tam proponowałbym zebrać buy z tej pary. Ruch na USD JPY nie jest zgrany z EG,GU i EU więc nie sugerowałbym się nim obecnie na innych parach. To tyle, tylko pomysł, analiza dla zainteresowanych do zrobienia samodzielnie

Teraz się przyglądam wykresom par walut i EUR USD to raczej koniec spadków, ten kończący ruch dolara w górę nie będzie tak mocny żeby EUR zepchnąć w dół bardzo. Obstawiałbym buy na EU i to pewnie w poniedziałkowe popołudnie. USD/JPY osiągając 93.00-93.15 może być momentem zwrotu i dobrego sell'a na ładne 100pkt. Tydzień będzie obfity w dobre info dla EUR.
Proponuję oczekujące kupno na EUR/GBP
po cenie 0.9040
stop loss 0,9010
take profit (1) 0,9360 (2) 0,9450
Poziom 0,9020 uznaję za bardzo mocny support jeśli teraz nastąpi ruch w górę. Jest tam podwójny fibo, plus jeśli zerkniecie na trójkąt(flagę) czy jakkolwiek tego nie nazwać to można zauważyć że ten poziom już wcześniej należał do bardzo mocnych. Więc jeśli dojdzie do wybicia z trójkąta to uważam, że będzie bardzo dobrym supportem pod którym można schować stop loss, 10 punktów pod powinno wystarczyć. Pierwszy take profit to wielkość ostatniego ruchu w górę drugi t/p to wielkość to opór spodziewany patrząc na poprzednie szczyty.
po cenie 0.9040
stop loss 0,9010
take profit (1) 0,9360 (2) 0,9450
Poziom 0,9020 uznaję za bardzo mocny support jeśli teraz nastąpi ruch w górę. Jest tam podwójny fibo, plus jeśli zerkniecie na trójkąt(flagę) czy jakkolwiek tego nie nazwać to można zauważyć że ten poziom już wcześniej należał do bardzo mocnych. Więc jeśli dojdzie do wybicia z trójkąta to uważam, że będzie bardzo dobrym supportem pod którym można schować stop loss, 10 punktów pod powinno wystarczyć. Pierwszy take profit to wielkość ostatniego ruchu w górę drugi t/p to wielkość to opór spodziewany patrząc na poprzednie szczyty.
Nie wiem czy te 0.9040 nie będzie za mało. Chyba wolałbym poczekać na coś powyżej tego 0.9044. Chyba że Twój brok ma inny datafeed i u niego ten szczyt wypadł niżej ?
W załączniku screen jak Ja widziałbym to wejście, co myślisz o czymś takim ? Wejście w miejscu białej poziomej linii :
W załączniku screen jak Ja widziałbym to wejście, co myślisz o czymś takim ? Wejście w miejscu białej poziomej linii :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.