Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

GU 50pkt do zebrania. EUR/GBP(-) rezygnuje na rzecz kupna EUR/JPY
Obrazek
Dziś jadę do innego miasta więc aktualizacji raczej nie będzie. Pracuje tylko EUR/JPY na buy, wejście zaproponowałem wcześniej. Będę dokładał przy 124.00 z t/p125.00 , pewnie jakieś 50 pkt/sl wyjdzie ale spodziewam się ostrego ruchu w górę jako drugie ramię, ale nie za wysoko stąd 125. A i jeszcze obserwując pary zrezygnowałem na razie z EUR GBP bo ruchy dzisiejsze są spowodowane zmianą ceny USD, stąd ładna synchronizacja GU z EU przykładowo.

More on EU Summit; Times: Sweeping new powers to co-ordinate all EU economies as part of a landmark EUR30bn (GBP27bln) bailout package for Greece were agreed last night in a deal driven by Germany and France. The plan will put Herman Van Rompuy, the new permanent European Council President from Belgium, in charge of "the economic governance of Europe". Angela Merkel and Nicolas Sarkozy insisted on a greater role for the EU leaders in economic planning and scrutiny as they thrashed out a rescue plan for Greece using a combination of finances from the 16-nation eurozone and the IMF. It will be seen as a direct challenge to Gordon Brown, who will want to make sure that Britain does not surrender any control over its own economy to Brussels. On FX, good to watch detail. EUR at 1.3333-35, GBP 1.4880-85, USD/CHF 1.0710-15, interest to sell EUR, GBP on rallies. CHF eye SNB.WL
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Jest rano i ledwo widzę na oczy, ale to chyba znaczy że EUR GBP w consolidacji więc jeśli chodzi o piątek raczej odradzam sprzedawanie eur i sprzedawanie gbp z dolcem szczególnie.
Obrazek

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

No a ja wlasnie na GU z S dobrze rozpoczalem ostatni dzien tygodnia ;)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

yep EUR wygrywa jeśli chodzi o siłę z GBP, ja wolałem się trzymać par z Yenami dzisiaj. Eur może wycisnąć sporo z GBP, także wstaw breakeven i czekaj :) Ja na EJ chce koło 200 pkt wyciągnąć.. więc :)
Obrazek

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Na EG nie gram. Obserwuje 9 roznych par ale ta akurat jakos mi nie pasuje od dawna i z niej zrezygnowalem. Moze przede wszystkim nie pasuje do mojego stylu ... ale dzieki za podpowiedz
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Luzik :) EJ ma duży potencjał w górę, doładowałem tam do pieca cały margin :) 124.00 dorzucam z 50s/l i 200t/p :)
Obrazek

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Przymierzalem sie do EJ ale na razie nie ma dla mnie sygnalu. Mam SL na poziomie 8 pipsow wiec musze poczekac na cofniecie i moze wtedy wejde.
Tymczasem jestem na L przy EU

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

jak z takim SL wchodzisz to jesteś niezły :D sygnał miałem na xx.47 ale mnie akurat nie było też czekam na pb do okolic 50

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Na razie wychodzi ale czy sie bedzie sprawdzalo to musze poczekac dluzej niz tydzien :) poniewaz zbieram ok +17 pipsow a trzymam sie RR przynajmniej 1:2 to musze ustawiac SL na 8 ale jak widac po statach wychodzi i oby tak dalej ... no nic pora isc do pracy.
Powodzenia dzisiaj w wyciaganiu pipsow

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ale mi cofnęło... niech ich ;/ liczmy na down jednak jeszcze :D

ODPOWIEDZ