CDS, CDS-y ...

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wiesz jak "działa" CDS ?

tak - bardzo dobrze
5
8%
tak - ogólnie
20
34%
nie - ale wiem że są
11
19%
nie wiem co to jest
23
39%

Liczba głosów: 59

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

CDS, CDS-y ...

Nieprzeczytany post autor: reptile »

CDS, CDS-y ...

Tematu nie było, to zakładam ..

Polecacie jakieś dobre materiały w tym temacie ?

http://forsal.pl/artykuly/405700,cds_y_ ... ropie.html
http://forsal.pl/artykuly/405644,unia_e ... owymi.html
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Uczestniczylem kilka miesiecy temu w bardzo fajnym wykladzie gdzie te instrumenty byly przedstawione jako podstawa "gory lodowej", w ktora walnal sektor finansowy.
Rynek kasowy to byl tylko wierzcholek, z czego ogromna wiekszosc ludzi (przede wszystkim zwyklych obywateli, ktorzy nie rozumieja takich instrumentow) nie zdaje sobie sprawy i jako przyczyne kryzysu podaje spadek cen nieruchomosci. A gdyby chodzilo tylko o to ze kila(dziesiat) tysiecy amerykanow nie zaplaci raty kredytu, to takich gigantow jak lehman by to ledwo drasnelo.
Prawdziwa kasa byla w lewarowanych derywatach.

Jak juz to juz kiedys napisalem - 2 grupy "Zydow i masonow" zrobily sobie gierke, a na nagrode zrzucilo sie cale spoleczenstwo

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

isntrumenty finansowe...

Yankee pisze:Rynek kasowy to byl tylko wierzcholek, z czego ogromna wiekszosc ludzi (przede wszystkim zwyklych obywateli, ktorzy nie rozumieja takich instrumentow) nie zdaje sobie sprawy i jako przyczyne kryzysu podaje spadek cen nieruchomosci.
No to teraz się zastanawiam nad taką rzeczą .. czy sukces wszelakich instrumentów wynika tylko z tego, że jedni je rozumieją inni nie, czyli kwestia dostępu do informacji / wiedzy.
Kto tym reguluję ?
Dlaczego jedni mają wiedzę inni nie ? Dlaczego jedni mają kody źródłowe a inni muszą jakby dekompilować ... z drugiej strony po co tworzyć takie skomplikowane instrumenty.. ? ( ja się domyślam ... ale kur.. no .. )

Nie mam i nie będe miał szacunku do finansów ... zaprogramować potwora to i ja umiem ..

W ogóle to świat stoi na głowie :lol: znaczy się .. jest MATRIX :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

reptile pisze:No to teraz się zastanawiam nad taką rzeczą .. czy sukces wszelakich instrumentów wynika tylko z tego, że jedni je rozumieją inni nie, czyli kwestia dostępu do informacji / wiedzy.
Kto tym reguluję ?
Dlaczego jedni mają wiedzę inni nie ? Dlaczego jedni mają kody źródłowe a inni muszą jakby dekompilować ... z drugiej strony po co tworzyć takie skomplikowane instrumenty.. ? ( ja się domyślam ... ale kur.. no .. )
To nie tak.
Swiat cały czas posuwa się wbrew pozorom do przodu dzięki tym istrumentom również, problem tylko w tym aby wiedzieć jak się nimi posługiwać.A jak? popatrz na instytucje finansowe ich profesjonalizm,praca 24/h itp.Przypominam że wbrew pozoro te instytucje zgarneły ze świata niewyobrażalną kasę poza jednym którego wykończyy dwa inne z sąsiedniej ulicy....
Cięzko się nam na te tory przestawić ponieważ nie mamy żadnej pomocy w instytucjach finansowych i to jest problem .Mało tego nie tylko nie mamy wsparcia w naszych instytucjach to te instytucje tworzą wartość nie dodatnią lecz ujemną robiąc z nas kretynów totalnych.Byłem na kilku poważnych spotkaniach i wiem co piszę...to jest wprost niewyobrażalne jakie kretyństwa się przedsiębiorcom wciska....

W ogóle to świat stoi na głowie
To prawda lecz nikt w normalnych krajach nie zabrania postępować Tobie normalnie,wprost przeciwnie jesteś w tych krajach zachęcany do normalności poprzez dobre rozwiązania podatkowe,dostępność usług finansowych na najwyższym poziomie itp.

reptile pisze:znaczy się .. jest MATRIX
Jeżeli są spełnione powyższe co napisałem....
to sam decydujesz czy Twoje życie jest MATRIX czy nie.

Pozdrawiam.

Dodano po 11 minutach:

Ps. wbrew pozoro zmiany które chce wprowadzić G-20 idą w dobrym kierunku
PrzedstawicieleG-20 zgłosili swoje obiekcje i pojawiły się pogłoski o całkowitym zakazie tak zwanej „gołej krótkiej sprzedaży”, która polega na tym, że inwestorzy wykorzystują CDS-y do obstawiania upadłości bez konieczności rzeczywistego posiadania obligacji. W kolejnych miesiącach ta idea będzie prawdopodobnie przedmiotem debat przedstawicieli organów nadzoru i polityków z grupy G20.
Zawsze byłem zwolennikiem tego że jeżeli następuje atak na dany kraj to powinien być atak realnymi papierami a nie atak papierami bez pokrycia.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
qielbus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: qielbus »

opis był, ale się zmył

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

CDS Dealers

conr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: conr »

Gdzie można znaleźć dobre notowania i ewentualnie komentarze do rynku CDS'ów?

Czy jest jakieś miejsce dla maluczkich, lub średnio dużych, na którym można grać na CDSach?

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

nie.

ODPOWIEDZ