Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

journal... przykład

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Dodawanie obrazu obrazków
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 383#114383

Dywergencje i linie trendu. - dla mnie to byl wzorowy journal ... postaraj się jakoś swój ogarnąć :roll:

Nie pisz tak byśmy musieli czytać Ci w myślach :wink: podawaj cene, czas :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

No i Twoj UJ ciagle tak jak chcesz ...
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Uciekłem na minusie z GBP/USD, przesunąłem s/l żeby ograniczyć straty bo jak napisałem "CARE' czyli należało ograniczać straty lub uciekać z pozycji. Taki slang u znajomych obowiązywał. Co do UJ to zamykam, bo natłukłem 24tysiące na tym i starczy do konkursu tymczasowo a nie mam teraz zbyt wiele czasu żeby się tym zajmować. Co do EUR GBP to nadal trzymam sell'e ze stopem 9020 bo wydaje mi się nielogiczny ruch, myślę że sytuacja Portugalii da popalić EUR i GBP dostanie po nosie. A opory na EUR GBP i wsparcie na GBP USD które obserwowałem trzymają.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Re: journal... przykład

reptile pisze:Dodawanie obrazu obrazków
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 383#114383

Dywergencje i linie trendu. - dla mnie to byl wzorowy journal ... postaraj się jakoś swój ogarnąć :roll:

Nie pisz tak byśmy musieli czytać Ci w myślach :wink: podawaj cene, czas :roll:
Co do obrazków, to dodaje miniatury bo nie każdego wszystkie obrazki interesują. A wrzucając link bezpośredni obrazki będą takiej wielkości że będę miał problem z w miarę klarownym przeglądaniem forum, nie mam czasu zmniejszać ich przed dodaniem, poza tym na image shack nie trzeba się logować a ładowanie ich trwa tyle co na stronie journala. I oczywiście czym większy obrazek tym lepiej można się przyjrzeć jaki jest zarys pomysłu i zastanowić się czy to dobry sygnał czy nie. Niestety nie mam też czasu na dokładne tłumaczenie dlaczego zawsze, ale staram się w miarę możliwości napisać jak najwięcej i jak najczęściej kontrolować czy coś sam już zmodyfikowałem np s/l t/p czy nie. Nie prowadzę dziennika na zasadzie kup, sprzedaj, zmień tylko na zasadzie, "widzę to tak, a jak wy to odbieracie" i podaje przykładowe wejścia te z demka i te z realnego konta. Staram się Journal jak najlepiej prowadzić ale tymczasowo tylko na tyle sobie mogę pozwolić. Czas transakcji sprawdzać można na czasie wysłania postu, jeśli coś ma być opóźnione to piszę "pending" lub oczekujące, bo gadam z ludzmi sporo po angielsku więc czasem już mi się rypie w głowie, a sporo pytań sadzą. Co do wejść to podaje gdy już zdecyduje gdzie są, jeśli nie podaje to znaczy że dopiero o czymś myślę, wrzucam wtedy tu obrazek z liniami, wskaźnikami itd których używam i liczę na jakiś komentarz pomocny, sugerując o czym myślę uniemożliwiał bym postronną opinię wtedy. W każdym razie będę się starał żeby dziennik wyglądał jak najsensowniej :) pozdrawiam i przepraszam za rozrzut :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Myślę o kupnie w GU w okolicy 1,4800 i sell na EUR GBP w tym samym momencie ok 0,8970.

T/p dla GU 1,4870 s/l 1,4795
EUR/GBP t/p 8600 s/l 9010
Właśnie wbiłem na realnym
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

taki mały sudden death to może być. Zagranie czysto na długość ruchu, liczę na korekte ze spadku. Nie wgłębiając się w polityczne przemyślenia dla mnie ten ruch był dziwny. I dalej utrzymuje że EUR GBP powinno pójść w dół a GBP USD w górę.

ECB President Trichet says the euro region needs to take responsibility for its members and IMF aid for Greece is 'very, very bad.'
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Z okazji tego przemówienia wyżej obstawiam retake 1,500 kolejny na GU i spadki na EUR GBP 8600 nadal.
Jak s/l wytrzyma, o ile :) bo widzę że ostro jest. To po proficie 40 zmieniam na breakeven i zostawiam z dużymi potencjalnymi t/p, w miarę obserwowania sytuacji będe dalej komentował.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

BUY USD/JPY 92.75 t/p 93.15 s/l 92.50 , ze względu na odbicie od linii na MACD

Niestety nie było mnie kilka godziny przy komputerze i staram się minimalizować straty teraz więc więcej nie napisze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Próbuje znaleźć dobre wejście na EUR USD na spadek do 1,3000, jakieś pomysły?
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Rzuca mi się w oczy na tej parze ruch w górę potencjalny, nie wiem kiedy się zatrzyma, będę śledził, ale profitował bym short jeśli miałbym otwarty
Obrazek
Czekam na przebicie kanału trendu na MACD i obserwuje wyczerpaną siłę tego trendu i przypuszczalnie już moment zwrotu w górę.
Obrazek

ODPOWIEDZ