Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

tyle pozycji na raz i all na + hehe cwaniak :D

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

;) nie mówię hop hehe, zwykle na realnym w takich sytuacjach połowa tzn te najwyżej otwarte idą na withdraw :), ale teraz walczę, liczę że sporo czasu upłynie zanim uptrend na USD JPY padnie. a na zarabianie w drodze do 94.00 już się raz załapałem i było całkiem podobnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

wrrr, defragmentator na tym PC, który mi się zwiesza jeszcze :evil: hehe, zrąbał mi plik Statement. Podmnieniłem i już powinno śmigać na myfxbooku. Oczywiście dalej tak jest ponuro ;) ale może z tego wyjdę jakoś. Znając mnie to skorzystam z teorii haosu, wrzucę tyle transakcji, że się FX podda i prześle mi kase ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

A co do planów z USD/JPY, jeśli, powtarzam JEŚLI :) będzie wędrowało grzecznie w górę, to chce zamknąć część pozycji na 92.00 i spróbować wyczuć kolejną falę w górę. 92 poziom ostatnim razem był kilka razy forsowany wyżej, więc mi zostawił obawę w pamięci :) ale pewnie jak się uda tam zgarnąć t/p to się ustawie na buy 50pkt niżej :) tą samą ilością zleceń którą zamknę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Jak EUR/GBp przedrze się przez 8900 to też dołożę z t/p takim jak planowałem 8650, na dłuższy termin.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

hehe i muzyczka motewacyjna pod zagranie :
Going M. :)
http://www.youtube.com/watch?v=supUh-RIpYs
Obrazek

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Terkonie - jaki masz średni początkowy SL dla transakcji ? kiedy i czy dajesz na be ? i kiedy/czy zamykasz pozycje jak z tych fajnych plusów nagle robią się minusy ?

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) już mówię. Odpowiedź jest taka że na demkach jak przysiądę to nie schodzę z balance w dół zwykle za wiele. A minusy na realnym biorą się z tego, że nie mam nerwów do małej kasy i stawiam na duże ryzyko. Na małych kontach testuje też strategie itd. :) Co do breakeven to zwykle wrzucam po 30 pkt zysku a stop loss staram się trzymać mimo wszystko gdy początek nie idzie tak jak chce. Mam nawyk dorzucania do pozycji w trendzie, ale zamykam obie jeśli dotkną breakeven, czyli druga traci tyle że zarobek pierwszej jest 0. Średni początkowy s/l zależy od wielkości lota, Jeśli gram micro 0,01 to daje nawet po 50-80. Jeśli chce zagrać dużym lotem daje 20-30 i szukam lepszych wejść. Ale nie lubie scalpu i czekam na t/p przewidywane 100 zwykle lub większe.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Inaczej, zerknij sobie na ilość pipsów i wielkość lotów na tym małym koncie moim :) powinno trochę rozjaśnić sprawe :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

A to sobie obserwuje, pozdrawiam
Obrazek

ODPOWIEDZ