Przeczytałem dzisiaj że pierwsza kobieta która przeszła z nowego systemu i dostała z ZUS 150 żl przy opłatach ok. 1 000 zł wystąpiła na drogę sądową przeciwko Państwu Polskiemu.Brawa dla tej odważnej kobiety z południa Polski!!!!.Prośba do forumowiczów o konstruktywne propozycje poza eutanazją oczywiście.........
Pozdrawiam.
Zmiana systemu emerytalnego pod FOREX i bankowość inwestycyj
http://emerytury.wp.pl/kat,2752,title,K ... caid=19d5e
zz - spisz??
Jakis psorek doszedl do podobnych wnioskow co my:
zz - spisz??

Jakis psorek doszedl do podobnych wnioskow co my:
takze zz - bez marudzenia i do robotyprofesor Puławski do zgromadzonych na spotkaniu młodych ludzi, studentów uczelni im. Łazarskiego mówił: - Nie liczcie, że ktokolwiek wam kiedyś coś da. Stwórzcie swój własny czwarty filar. Inwestujcie tak, jak chcecie, by zapewnić sobie dobre życie na emeryturze!

Nie śpię....Tylko boję się że to będzie nasz daremny trud z tych możliwości co mamy to inwestować samemu na GPW,OFE,trzeci filar oraz fundusze inwestycyjne............zz - spisz??
Prokuratura sprawdza inwestycje Mariusza Patrowicza
20 marca 2010
Na wniosek KNF prokuratura prowadzi dwa śledztwa: dotyczące możliwego ujawnienia i wykorzystania informacji poufnej w Izolacji Jarocin oraz manipulacji akcjami Chemoservisu - ustalił "Parkiet". Płocki biznesmen nie zgadza się z zarzutami nadzorcy rynku.
Prokuratura Okręgowa w Warszawie prowadzi dwa postępowania - "w sprawie", a nie "przeciwko" - dotyczące podejrzenia popełnienia przestępstwa przez Mariusza Patrowicza oraz osoby powiązane lub kojarzone z tym inwestorem (zgodził się na ujawnienie nazwiska).
Śledztwa dotyczą wydarzeń z 2009 r. Jak ustalił "Parkiet", Komisja podejrzewa, że Patrowicz ujawnił informację poufną o zamiarze przekroczenia progu 5 proc. posiadanych akcji Izolacji Jarocin znajomemu, a ten wykorzystał ją i zarobił około 360 tys. zł.
W wypadku Chemoservisu nadzorca rynku podejrzewa, że grupa inwestorów skupionych wokół Patrowicza dopuściła się manipulacji polegającej na składaniu zleceń lub zawieraniu transakcji wprowadzających w błąd co do rzeczywistego popytu, podaży lub ceny akcji.
Yankee pytanie do Ciebie jak sądzisz skąd i od kogo ta kasa została wyciągnięta?.....

Pozdrawiam.
Dodano po 13 minutach:
Ps. o emisjach po akcji po 1 groszu dla swojaków i sperzedawaniu ich po 200 zł funduszom już nie wspominając....

Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Nie wiem od kogo, w kazdym razie Pan M. P. niewatpliwie "pracuje" na wysoka emeryture
A co do akcji po 1gr to ja nie wiem co jest w tym dziwnego. Jak ktos ma firme to moze z nia robic co chce, w tym rozwadniac kapital i dawac na tym zarobic sobie i bliskim. To jest JEGO WLASNOSC. A jesli jest warta 200zl/ akcje to fundusze wlasnie tyle powinny placic.
Zupelnie nie ma sie czym podniecac... (oczywiscie dopuki nie mowimy o spolkach kontrolowanych przez SP - wtedy to juz nasza wlasnosc)

A co do akcji po 1gr to ja nie wiem co jest w tym dziwnego. Jak ktos ma firme to moze z nia robic co chce, w tym rozwadniac kapital i dawac na tym zarobic sobie i bliskim. To jest JEGO WLASNOSC. A jesli jest warta 200zl/ akcje to fundusze wlasnie tyle powinny placic.
Zupelnie nie ma sie czym podniecac... (oczywiscie dopuki nie mowimy o spolkach kontrolowanych przez SP - wtedy to juz nasza wlasnosc)
Niestety tak nie jest.
Błędne koło.......
Pozdro.
ZGODA nic mi do tego.Problem w tym że ich własność jest kupowana za pieniądze które nie są własnością funduszy lecz nasze które nam jak niewolnikom są przymusowo zabierane ZUS,OFE i za te pieniądze się to kupuje a to już nie jest to samo.Zresztą doszły mnie słuchy że ZUS też inwestuje w akcje z jakieś rezerwy demograficznej.Yankee pisze:A co do akcji po 1gr to ja nie wiem co jest w tym dziwnego. Jak ktos ma firme to moze z nia robic co chce, w tym rozwadniac kapital i dawac na tym zarobic sobie i bliskim. To jest JEGO WLASNOSC.
Błędne koło.......

Pozdro.
Ja to może jestem bezproblemowym człowiekiem, ale takie rzeczy, jak handlowanie informacjami poufnymi wywołują u mnie po prostu zerowe oburzenie. Jakby nie było wiadomo, że na giełdzie to informacje poufne są tym co sprawia, że bogaci są bogaci, a biedni są biedni.
Jak to mawiał niezapomniany Gordon Gekko "If you're not inside, then you're outside, ok?"

Jak to mawiał niezapomniany Gordon Gekko "If you're not inside, then you're outside, ok?"
Przenoszę do tego wątku.
Propozycja zmian wzorowana na Kanadzie:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Zwiazko ... 12834.html
Reszcie Drodzy Forumowicze po dwudziestu latach pierwsza pozytywna incjatywa.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
I co z tego jak większość wypowiada się negatywnie bo nie potrafimy oszczędzać!zz pisze:Przenoszę do tego wątku.
Pozdrawiam.
Pomysł wg mnie bardzo dobry ale już widać że nie przejdzie.. Za duży opór.. Niestety..
Związki zawodowe to niestety spore zło..
Takie jednorazowe przekazanie środków szybko zostałoby roztrwonione i wydane. Jako przykład można podać górników, którzy dostali duże odprawy a po kilku miesiącach nawet nie wiedzieli na co wydali..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Niestety nasze najgorsze przewidywania się sprawdziły, po 2014 roku Rząd potwierdza oficjalnie że renty dla osób co niewiele pracowały będą wyższe niż emerytury po 40 latach pracy.Emerytura 800 zł brutto to będzie rzadkość .
Niestety ktoś za te dwadzieścia lat pracy nic nie robienia i kretyństwa musi zapłacić.
http://emerytury.wp.pl/kat,7531,title,W ... caid=19e09
Pozdro.
Niestety ktoś za te dwadzieścia lat pracy nic nie robienia i kretyństwa musi zapłacić.
http://emerytury.wp.pl/kat,7531,title,W ... caid=19e09
Pozdro.