Interbank - dyskusja

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

zz wybacz, ale nie jest nawet na interbanku tak różowo jak mówisz. Wystarczy popatrzec na inne pary niz majorsy. Tutaj wejdziesz pozycja na 40 milkionow PLN i juz jest rozbujany rynek.

Dodano po 8 minutach:

zz b
Nievinny pisze: Mając milion chcesz otworzyć pozycję na 30-40 w każdym możliwym momencie, przy spreadzie 0,5-1 pips, Bez stop-huntingu, bez rekwotowania, bez gadania. I zawsze w każdej sekundzie będziesz ją mógł zamknąć po korzystnej cenie. Czy tak?
Inna kwestia ze to praktycznie niemozliwe zamknac pozycje no bo sorka ale z tego co pamietam to nie kupujemy tutaj pary tylko walute, na interbanku nie ma przeciez CFD. Wiec ta waluta musi fizycznie istniec jako gotowa do sprzedazy w danej cenie. Co nie musi sie zdarzyc.
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

No to powiedz mi, dlaczego on am Ci oferować warunki takie, kiedy on nie będzie miał zysku? No podaj jeden racjonalny powód? Jak on nie zarobi na tym, to po co?

Nigdzie nie jest różowo. Dlatego trzeba się umieć dostosować, przetrwać i zarobić, a nie zmieniać wszystko wokół. Zawsze ktoś będzie chciał nas wyruchać. Jak nie inny człowiek to bank, jak nie bank to państwo, jak nie państwo to coś innego. Taki jest świat.

Powinieneś ich zapytać czy robią transakcje z 22 największymi bankami świata. Twoja definicja interbanku jest błędna dla wszystkich prócz Ciebie i dlatego masz problem z uzyskaniem profesjonalnej odpowiedzi.

PS Dlatego powiedziałem, że to niemożliwe, a myślę, że @zz właśnie czegoś takiego chce. Niech jasno się określi tak/nie.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

pamietacie jak goldman wyruchał polske i kurs złotego? prosty przykład tego ze interbank to takze mozliwosc ruchania trejderów. Każdego. I to tez przykład ze Polska tez jest w interbanku, tylko u nas sposob składania zlecen troszke sie rózni.

Jeśli ktokolwiek chce życ musi pamiętać o zasadzie:

"Wyruchaj albo zostań wyruchany!"

natura zawsze premiuje silniejszego, ale to dobrze. Dzieki temu działa ewolucja.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Nievinny pisze:No to powiedz mi, dlaczego on am Ci oferować warunki takie, kiedy on nie będzie miał zysku?
A kto powiedział że nie ma mieć zysku?.
Mnie tylko chodzi o to że instytucja finansowa widząc na ECN że zleceń Kupna jest np. na 20-5o mnln i odwrotnie to samo dodatkowo mając dojścia do zleceń ukrytych wie że warto zaryzykować i uderzyć ponieważ wiele nie ryzykuje i z stąd czasami pytania forumowiczów dlaczego szpila na ECN a nie było jej na interbanku!!!!!!!.Jeżeli chodzi o interbank to już nie jest to taka prosta sprawa ponieważ inne banki mogą mieć sprzeczne interesy i w tym momencie kontratakują co stanowi dla nas dodatkowe i istotne bezpieczeństwo........
Lecz smutno mi trochę ponieważ widzę że zapluwam się na darmo i nawet nie ruszamy meritum sprawy.....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

zz to faktycznie zalezy od wielkości ECNa i jego połaczeń z innymi rynkami. Faktycznie moze sie zdarzyc ze mały ECN nie wytrzyma i zrobi szpile, ale dobry i duzy ECN bez problemy poradzi sobie z pozycjami nawet rzedu 500 milionów, bo rozrzuci to na LavaFX, currexcachnge, i wielu innych. I w takiej sytuacji juz nie zaryzykuje bo moze mu nie wyjsc.
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: exnergy »

Myślę, ze 3 ostatnie strony tego wątku zrobily sie OFFTOPIC.

Początkowe wypowiedzi autora i praca reptile - zasluguja na pochwalę. Skończmy słowne przepychanki.

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

zz pisze:
Nievinny pisze:No to powiedz mi, dlaczego on am Ci oferować warunki takie, kiedy on nie będzie miał zysku?
A kto powiedział że nie ma mieć zysku?.
Mnie tylko chodzi o to że instytucja finansowa widząc na ECN że zleceń Kupna jest np. na 20-5o mnln i odwrotnie to samo dodatkowo mając dojścia do zleceń ukrytych wie że warto zaryzykować i uderzyć ponieważ wiele nie ryzykuje i z stąd czasami pytania forumowiczów dlaczego szpila na ECN a nie było jej na interbanku!!!!!!!.Jeżeli chodzi o interbank to już nie jest to taka prosta sprawa ponieważ inne banki mogą mieć sprzeczne interesy i w tym momencie kontratakują co stanowi dla nas dodatkowe i istotne bezpieczeństwo........
Lecz smutno mi trochę ponieważ widzę że zapluwam się na darmo i nawet nie ruszamy meritum sprawy.....

Pozdrawiam.
A w jakich to ECN-ach sa szpile, ktorych nie bylo na interbanku?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Struktura informatyczna forex-miedzybankowy vs interbank

Nieprzeczytany post autor: reptile »

exnergy pisze:Myślę, ze 3 ostatnie strony tego wątku zrobily sie OFFTOPIC.
zgodze się jakby ... ale proponuje kontynuować, aż strony odnajdą wszelkie niuanse :wink:
zbiorę nurtujące pytania i poddam analizie :D
EDIT: wycięte...
Struktura informatyczna forex-miedzybankowy
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Pytanie do Tymka lub kogoś doświadczonego z interbanku.
Czy po tej całej weryfikacji trwającej pół roku i np . przyznanie lini kredytowej na interbank np. 10 mln$, oznacza to że za taką sumę możemy kupować kontrakty na walutę? czy można też kupować za to realną walutę na interbanku do przyznanego limitu?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

zz pisze:Pytanie do Tymka lub kogoś doświadczonego z interbanku.
Czy po tej całej weryfikacji trwającej pół roku i np . przyznanie lini kredytowej na interbank np. 10 mln$, oznacza to że za taką sumę możemy kupować kontrakty na walutę? czy można też kupować za to realną walutę na interbanku do przyznanego limitu?.

Pozdrawiam.

Oznacza że za do takiej sumy możesz się zadłużyć a więc kupić również walutę. Możesz robić wszystko w ramach przyznanego limitu i dostępnych "produktów".
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

ODPOWIEDZ