Your_Lucky_EURGBP

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
wwxxww
Uczestnik
Uczestnik

Your_Lucky_EURGBP

Nieprzeczytany post autor: wwxxww »

Witam, znalazłem ciekawe EA. Link do oryginalnego tematu: http://www.forex-tsd.com/expert-advisor ... ee-ea.html Czy ktoś z tego korzysta? Mam konto u brokera GO4X ze spreadem na EURGBP 3 pips przez cala dobę wiec by się nadawało. W testerze wszystko pięknie działa otwiera pozycje i zarabia... a na koncie DEMO przez 2 dni nie otworzył żadnej pozycji. Mam włączana strategie, umożliwiony handel itp. wszystko ustawione wg instrukcji... Co może być przyczyna?

Już wiem dlaczego nie otwierał pozycji, w dzienniku odnalazłem następujące logi ...
00:xx:xx 'xxxxx': trading by experts is prohibited
itd...

Czy to oznacza ze mój broker nie pozwala aby EA otwierało pozycje? Ma ktoś pomysł jak to ominąć? Sprawdziłem np na XTB otwiera pozycje normalnie ale tam jest spread 7 pips w nocy wiec ta strategia nie ma wtedy sensu.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

według komunikatu broker zarobił ci gry za pomocą automatów.

wwxxww
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wwxxww »

Nigdy nie zawarłem transakcji za pomocą EA wiec pewnie nie mi a wszystkim. Sądzę ze w przypadku GO4X całkowicie zablokowane są wszelkie EA. Jak by ktoś znal jakiegoś brokera z niskim spreadem na EURGBP to proszę dać znać. Może można obejść taka blokadę?

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Tak, ogólnie u brokera jest wyłączona możliwość automatycznego handlu - swoją drogą pierwszy raz o takim czymś słyszę.

min 0,5 pips jest w fxpro, a momencie jak teraz piszę tego posta 4 pipsy.

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

Nie polecam Ci tego ea. Swojego czasu testowalem je live i... no ciezko mi ogarnac logike jaka sie ono kieruje. Zdazaja sie sytuacje, gdy otwiera po 3 pozycje w odstepie 0,5 pipsa obok siebie, czasem potrafi trzymac pozycje po 2 dni z duzym minusem. Mialem konto demo (spread 2 zdaje sie), gdzie w ciagu kilku dni zjechal balance z 1000 do 250$. Sa ciekawsze pozycje do testow, poszukaj nawet na tym forum.

Aha - na go4ex tego nie potestujesz. Zreszta - nie warto, tam i tak scalpowac nie mozna.

ODPOWIEDZ