System który najszybciej zeruje depozyt :)

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
hs2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hs2 »

ja tak dla testu sprawdzam system nieco inny - jak dziewczyna wyśle do mnie sms rano do 10 to cały dzień otwieram s-ki, jak nie to L-ki - sprawdzam to na 2 kontach, w jednym TP=sl - to konto traci, w drugim tp jest 6 razy większe od SL, odziwo zarabia choć z zyskiem zamykane jest 3 na 10 trenakcji ale zobaczymy za miesiąc jak to będzie wyglądało.

Dodano po 1 minutach:
LowcaG pisze:Mi sie udalo na razie stracic 10 000 $ (w testerze) w ciagu 203 transakcji, TP i SL = 100 pipsow, gralem "pod wlos" ;)
a tak z ciekawości - czy były okresy zysku :) ?

swierzaq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: swierzaq »

a później wystarczy zagrać w drugą stronę na takim systemie i ładnie zarabiasz ;)

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

hs2 pisze:a tak z ciekawości - czy były okresy zysku Smile ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

opracowywałem ten typ systemu juz pare miesiecy temu. zauważyłęm ze tylko na wiekrzych tf to działa.

na niższych tf te 2-4 pipsy sprredu robią kolosalną różnice. gdyż w momencie wejscia jesteśmy o te pare pipsów w inna strone

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Lowca:

co znaczy "z włosem" i "pod włos" - jak określasz ten włos ?

Myślę, że do testu powinien być dodany minimalny czas otwarcia pozycji - wyeliminuje to trochu systemy typu "otwórz i zamknij od razu" czyli "strać na spreadzie" a poza tym będzie lepiej widziane przez broków nie lubiących skalpowania :)
Ciekawym byłoby też dodanie możliwości grania większym lotem (choć ograniczonym do np. max 2) - dało by to możliwość zastosowania martingale. Np. obstawiam 0.1 long TP = 100 SL = 50 a jak się nie uda (stracić) to kolejna pozycja to 0.2 long z tym samym TP/SL.
Green
Obrazek
Obrazek

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

zastąp słowo włos na trend

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

Panowie... jeśli ten system będzie spełniać wspomniane przez Was założenia i co więcej będzie działać, będzie on idealnym świętym anty-grallem!

... a potem wystarczy już tylko odwrócić sell z buy i buy z sell...
Obrazek

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

zastąp słowo włos na trend
No domyślam się tylko jak został określony ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
hs2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hs2 »

mwojt pisze:Panowie... jeśli ten system będzie spełniać wspomniane przez Was założenia i co więcej będzie działać, będzie on idealnym świętym anty-grallem!

... a potem wystarczy już tylko odwrócić sell z buy i buy z sell...
:) nie do końca - na dłuższym rozkładzie czasowym każdy system będzie wychodził na 0 z racji praw tego typu inwestycji.
Jak chcesz zarabiać to musisz znaleść statystyczną zależność wskazującą kiedy może wystąpić największa dynamika wzrostu i wtedy wchodzić, zwykle jest to w pierwszej korekcie fali pierwszej nowego impulsu średnio raz na 3 się udaje i pod to dobierz tp/sl to powinno konto rosnąć.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

green7 pisze:No domyślam się tylko jak został określony ?
Wbrew pozorom nie ma zadnej magii, zwykle srednie

ODPOWIEDZ