Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

dogii pisze:Czy ktoś może mi napisać jakim wskaźnikiem wyznaczyć linie EMA. Szukam, ale nie moge znaleźć.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=530

Tak jak mówiłem tu jest wszystko tylko czytajcie!

Strona 54, 3 post od dołu TA DAM

Dodano po 3 minutach:

i jeszcze ten poniżej przypomne jakby nie chciało ci sie klikac w link powyżej
sgorn pisze:
jhgf pisze:Skąd wziąść wskażnik EMA 50 high low który podaje HEX w pierwszym poście.
wchodzisz-->wstaw-->wskazniki-->moving average--> MA method na Exponential-->dodaj do: hihg lub low.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
dogii
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dogii »

Dzieki kolego, za mały okres wpisywałem i mi nie wychodzilo co trzeba, a sama nazwa wskazuje EMA 50.
Dzieki.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Boże ty widzisz i nie grzmisz, wg mnie każdy początkujący powinien najpierw przeczytać jakiś tutorial na temat obsługi Metatradera 4 i dopiero potem pytać o konkretne rzeczy a nie o głupoty.

Ostatnio zauważyłem na forum napływ nowych osób, którym nie chce się szukać.

8) 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

agusin
Stały bywalec
Stały bywalec

ROZMOWA Z THERUMPLEDONE

Nieprzeczytany post autor: agusin »

Jak juz wczesniej pisalem do hex ze rozmawialem z kolesiem tak teraz informuje o mojej kolejnej rozmowie z nim na poczatku przyszlego tygodnia. jesli macie jakies pytania lub niejasnosci prosze je kierowan na forum - nie na moja poczte !!! - a ja je prztlumacze i uzyje jako wlasne podczas rozmowy z ZALOZYCIELEM RUCHU DRAIN THE BANKS I TWORCA NEVER LOSE AGAIN.
Po za tym chcialbym wszystki ustawionym juz pozytywnie w systemie zaproponowac troszke wspolpracy a mianowicie ja zrobie stronke a wy pokazecia na niej w formacie likow youtube ( chyba kazdy wie co to :) ) co i jak w realu zanim wykres sie ujawni lub tez w trakcie zajmowania pozycji.
uwazam ze to bedzie najlepsza lekacja w szczegolnosci dla poczatkujacy i jeszcze nie trawiacych zabawy.

CO WY NA TO ???

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Chętnie bym w to wszedł, ale na razie jestem na koncie demo. Czyli chodzi ci o krótkie filmiki z wejścia w pozycje lub z analizy?

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Ja także jestem chętny do współpracy. Tylko się nie bądź ździwiony jak przyjdzie taki bilo22 i Ci powie do usunięcia. A nie lepiej kontynuować w tym temacie?

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Phoenix_phx pisze:Ja także jestem chętny do współpracy. Tylko się nie bądź ździwiony jak przyjdzie taki bilo22 i Ci powie do usunięcia. A nie lepiej kontynuować w tym temacie?
Nie jestem pewny czy mu chodziło o twój post czy jego z którego chciał zrezygnować , nieważne .

Pomysł ze stronką i filmikami genialny . Od razu uprzedzam żeby zrobić krótki film edukujący dla wariatów co nie wiedzą od czego są kolorowe kwadraty i jaki wskaźnik je tworzy :P , żeby nie było śmietnika . No i oczywiście jakby ktoś omówił w prosty sposób i tak proste zasady systemu opisane przez Hexa było by "kurde cudownie"

Awatar użytkownika
MaNoCBR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaNoCBR »

Witam wszystkich!
Jestem tu świeży i niewiele rozumiem z tego "bełkotu branżowego" więc proszę o wyrozumiałość jak pojawią się głupie-banalne pytania z mojej strony. Ciężko pracuję żeby to zmienić. :wink:
Zacząłem od czytania postów od początku tematów bo wtedy pojawiają się pytania w myśl zasady "ten kto nic nie wie myśli, że wszystko jest proste. Pytania pojawiają gdy już coś wiemy".
Po przeanalizowaniu części postów w tym temacie zacząłem walczyć z konfiguracją MT4. Teraz z pomocą HEXa już wszystko mam ustawione (dziękuje za pomoc). Okazało się, że brak wskaźników wynikał z błędnego skopiowania plików- coś weszło nie tak przy instalacji MT4 i miałem dwa foldery "indicators"
Jeśli chodzi o NLA to jak na razie moja skuteczność wynosi 0% :cry:
bo jawet jak wyjdę na plus to nie wiem dlaczego tak się stało a szczęście to nie skuteczność :evil:
Jak to wygląda u Was?
HEX pisze:Nie zdradze nadawcy bo to bezsensu ale pokaże wam co dostałem na PW.

"jak moge uzyskac wizualizacje swiec h1 na mniejszych interwalach ktory alorgorytm to robie ???!!!"

Czy wy sobie jaja ludzie robicie ???!!!
Jak chcecie to napiszcie mu jak.

Ja się z tego nie śmieje ale naprawde ręce opadają! Jako ciekawostke wiecie że ludzie najwięcej pytają się mnie o wskaźnik custom candle,i pytania typu jak ja to robie że mam takie prostokąty duże na wykresie,albo jaki to wskaźnik.
A co by było gdyby ci ludzie odkry;li że można wejść w właściwości tego wskaźnika i ustawić te świeczki na 240 min albo i więcej.Masakra.
Boże widzisz i nie grzmisz!!

A najśmieszniejsze jest to że to wszystko jest w pierwszym poście tego wątku !!!!!!!<krzyk>i to mnie najbardziej dobija :(
klonmarcin pisze:No niestety wychodzi na jaw poziom edukacji w Polsce :mrgreen: :mrgreen:

Wszystko jest napisane w wątku, wystarczy czytać ze zrozumieniem.
Tu nie chodzi o poziom edukacji a lenistwo "dzieci internetu" cała praca sprowadza się do "ctrl+c" => "ctrl+v"
czytać się nie chce a co dopiero użyć odnośnika "szukaj".
klonmarcin pisze:Swoją drogą wielkie dzięki HEX za przedstawienie tego systemu, choć na początku miałem do niego wiele zastrzeżeń ale teraz zrozumiałem, że to co proste jest najlepsze.

pozdrawiam Marcin 8)
To teraz jestem jeszcze bardziej zmotywowany do pracy bo skoro drugi post w tym temacie brzmiał:
klonmarcin pisze:powiem ci tylko tyle, że na forum wiele osób się wypowiadało na temat tego systemu i wszyscy mówili, że system nie jest dochodowy w dłuższej perspektywie, sam go nie testowałem ale poszukaj na forum było kilka razy.
8)
A po czasie nastąpiła zmiana o 180 stopni to ja też chcę dołączyć do grona zwolenników NLA. Tzn już jestem ale nie potrafię jeszcze wykorzystać jego potencjału...

Pozdrawiam
Marek

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Cześć, witam nowego zwolennika NLA, wtedy gdy pisałem tego posta
MaNoCBR pisze:powiem ci tylko tyle, że na forum wiele osób się wypowiadało na temat tego systemu i wszyscy mówili, że system nie jest dochodowy w dłuższej perspektywie, sam go nie testowałem ale poszukaj na forum było kilka razy.
Cool
byłem chyba jeszcze na pierwszym etapie ewolucji tradera :D

teraz myślę, że pomału dochodzę do końca drugiego, tj. zaczynam rozumieć, że można zarabiać bardzo prostym systemem jakim jest NLA, wymagana jest tylko to co jest tutaj napisane:

"3. Etap Trzeci - Eureka!
------------------------------------
Pod koniec etapu drugiego zaczynasz dostrzegać że to nie system robi
różnicę.
Zauważasz że możliwe jest zarabianie pieniędzy korzystając wyłącznie ze
średnich ruchomych. Jeśli będziesz przestrzegał zasad zarządzania
kapitałem i odpowiednio podejdziesz do sprawy.
Zaczynasz czytać książki na temat psychologii handlu i identyfikujesz się z
charakterami opisanymi w tych książkach

Nadchodzi moment w którym możesz krzyknąć - EUREKA!!!
Tej nazwy dlatego użyłem z powodu rewolucji która dokonała się w twoim
mózgu. Zaczynasz myśleć zupełnie inaczej niż wcześniej.
Nagle uświadamiasz sobie że oprócz ciebie, nikt inny nie jest w stanie
przewidzieć ruchu ceny w ciągu najbliższych 20 sekund, nie wspominając
o następnych 20 minutach.
Zaczynasz używać tylko jednego systemu który odzwierciedla twój sposób
handlu. Jesteś szczęśliwy i definiujesz własny próg ryzyka. Otwierasz pozycje za każdym razem gdy twój system pokazuje duże
prawdopodobieństwo na osiągnięcie zysku. "

teraz napiszę jak grałem kiedyś, rynkiem Forex interesuję się już ponad 15 miesięcy, na początku nie wiedziałem nic, nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje,

o forexie dowiedziałem się na fali kryzysu, szukałem po internecie info na temat kryzysu i tak trafiłem na to magiczne słowo Forex, potem na to forum,

na początku po przeczytaniu opinii na temat forex myślałem to nie dla mnie nie poradzę sobie, ale po tych 15 miesiącach żałuję, że nie dowiedziałem się o rynku wcześniej :(

na początku grałem wtedy gdy otworzyłem platformę i tak wyzerowałem kilka kont demo. W końcu trafiłem na ten wątek, i zacząłem prowadzić niedawno dziennik, na razie jest mała strata, ale jestem dobrej myśli.

Zrozumiałem, że grać trzeba wtedy gdy rynek pozwala nie wtedy gdy ja chcę, jak sobie przypomnę jakie głupie pytania zadawałem co mi się śmiać chcę.

Ale forex to jest szansa, której nie można zmarnować, nigdy bym sobie nie wybaczył gdybym tak bez powodu zrezygnował, a już kilka razy chciałem.

Ale zawsze w trudnych momentach przypominam sobie takie osoby na forum jak: fx_kiler, crococoip, HEX i jeszcze parę innych, oni zarabiają i jestem przekonany, że na tym da się zarobić, ale nie jest to łatwe jak się może na początku wydawać.

Daję ci kilka ciekawych linków:

ewolucja tradera

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=2148

i najważniejsze, tylko się nie przestrasz:

http://for-ex.pl/

Myślę, że ten przydługi wywód da ci siłę do walki o sukces.

8) 8)

ps. jeśli coś nie wiesz to pytaj na pw, nie tylko związanego z NLA.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
MaNoCBR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaNoCBR »

Dziękuję!
Wielkie dzięki dla Marcina i dzikusa za cenne wskazówki.
Dziś pierwszy spektakularny sukces.
na kablu w jednym rzucie 40pipsów, :twisted: 8)
Myślę, że dałoby się wyciągnąć więcej ale ja się cieszę i z tego :) bo pojawiło się światełko w tunelu.... (tylko zeby nie była to zbliżająca się lokomotywa :twisted: )
Teraz muszę ćwiczyć ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć,
a przede wszystkim trenować cierpliwość bo jako praktykujący motocyklista jestem przyzwyczajony do ryzyka ale też do szybkiej zmiany sytuacji i jestem niecierpliwy :| a to jest "klucz"
Tylko szkoda, że zaczyna się weekend bo chciałbym trenować!!! Znowu ta cierpliwość... :P :lol: potrenuję ją przez ten weekend :lol:
Pozdrawiam
Marek
Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]

Adrenalina uzależnia ;-)

ODPOWIEDZ