Cześć, witam nowego zwolennika NLA, wtedy gdy pisałem tego posta
MaNoCBR pisze:powiem ci tylko tyle, że na forum wiele osób się wypowiadało na temat tego systemu i wszyscy mówili, że system nie jest dochodowy w dłuższej perspektywie, sam go nie testowałem ale poszukaj na forum było kilka razy.
Cool
byłem chyba jeszcze na pierwszym etapie ewolucji tradera
teraz myślę, że pomału dochodzę do końca drugiego, tj. zaczynam rozumieć, że można zarabiać bardzo prostym systemem jakim jest NLA, wymagana jest tylko to co jest tutaj napisane:
"3. Etap Trzeci - Eureka!
------------------------------------
Pod koniec etapu drugiego zaczynasz dostrzegać że to nie system robi
różnicę.
Zauważasz że możliwe jest zarabianie pieniędzy korzystając wyłącznie ze
średnich ruchomych. Jeśli będziesz przestrzegał zasad zarządzania
kapitałem i odpowiednio podejdziesz do sprawy.
Zaczynasz czytać książki na temat psychologii handlu i identyfikujesz się z
charakterami opisanymi w tych książkach
Nadchodzi moment w którym możesz krzyknąć - EUREKA!!!
Tej nazwy dlatego użyłem z powodu rewolucji która dokonała się w twoim
mózgu. Zaczynasz myśleć zupełnie inaczej niż wcześniej.
Nagle uświadamiasz sobie że oprócz ciebie, nikt inny nie jest w stanie
przewidzieć ruchu ceny w ciągu najbliższych 20 sekund, nie wspominając
o następnych 20 minutach.
Zaczynasz używać tylko jednego systemu który odzwierciedla twój sposób
handlu. Jesteś szczęśliwy i definiujesz własny próg ryzyka. Otwierasz pozycje za każdym razem gdy twój system pokazuje duże
prawdopodobieństwo na osiągnięcie zysku. "
teraz napiszę jak grałem kiedyś, rynkiem Forex interesuję się już ponad 15 miesięcy, na początku nie wiedziałem nic, nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje,
o forexie dowiedziałem się na fali kryzysu, szukałem po internecie info na temat kryzysu i tak trafiłem na to magiczne słowo Forex, potem na to forum,
na początku po przeczytaniu opinii na temat forex myślałem to nie dla mnie nie poradzę sobie, ale po tych 15 miesiącach żałuję, że nie dowiedziałem się o rynku wcześniej
na początku grałem wtedy gdy otworzyłem platformę i tak wyzerowałem kilka kont demo. W końcu trafiłem na ten wątek, i zacząłem prowadzić niedawno dziennik, na razie jest mała strata, ale jestem dobrej myśli.
Zrozumiałem, że grać trzeba wtedy gdy rynek pozwala nie wtedy gdy ja chcę, jak sobie przypomnę jakie głupie pytania zadawałem co mi się śmiać chcę.
Ale forex to jest szansa, której nie można zmarnować, nigdy bym sobie nie wybaczył gdybym tak bez powodu zrezygnował, a już kilka razy chciałem.
Ale zawsze w trudnych momentach przypominam sobie takie osoby na forum jak: fx_kiler, crococoip, HEX i jeszcze parę innych, oni zarabiają i jestem przekonany, że na tym da się zarobić, ale nie jest to łatwe jak się może na początku wydawać.
Daję ci kilka ciekawych linków:
ewolucja tradera
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=2148
i najważniejsze, tylko się nie przestrasz:
http://for-ex.pl/
Myślę, że ten przydługi wywód da ci siłę do walki o sukces.
ps. jeśli coś nie wiesz to pytaj na pw, nie tylko związanego z NLA.