Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

sibkods pisze:Rozumiem, że za pomoca tej karty mógłbym dokonac przelewu?
Tak, jednak pierw musisz ustalić limity na transakcje elektroniczne. Nie zapomnij też wysłać specjalnie przygotowanego skanu karty do FxPro.
Szczegóły opisane są w naszym Tutorialu:
http://www.forexclub.pl/files/Tutorial%20MyFxPro.pdf
sibkods pisze:i teraz , bank przewalutowuje na Euro, a potem na dolary i wysyła?
Zgadza się.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

sibkods
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sibkods »

Jak mogę przeliczyc takie przewalutowanie, bo nie wiem jak do tego się zabrać :?

PLN ---->EURO----> 100 $ USD

W takim wypadku chyba lepiej otworzyc konto FxPro w Euro ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

sibkods pisze:Jak mogę przeliczyc takie przewalutowanie, bo nie wiem jak do tego się zabrać
Aktualne kursy wg których banki przeliczają transakcje są dostępne na ich stronach. Zawsze są to kursy mniej korzystne dla nas... ;)
sibkods pisze:W takim wypadku chyba lepiej otworzyc konto FxPro w Euro ?
Dokładnie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

robs
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robs »

Właśnie przeczytałem "od frajera do milionera" i jest tam dużo o skuteczności forumowicza divera. Ale jak tą skuteczność się oblicza albo definiuje?

Dodano po 1 godzinach 26 minutach:

Czy skuteczność to jest to samo co ROI (return on investment)?

Dodano po 59 minutach:

Tak intuicyjnie to myślę że skuteczność to jest procent pozycji które przyniosły nie negatywny profit.
radical material simplification

jakubgor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jakubgor »

hej, od jakich TF traktujecie poważnie sygnały świec/formacji świecowych. Np: aktualnie na H1 pojawił się na przedostatniej świecy młot czy - zwracacie na niego uwagę czy to zam mały przedział czasowy? Bo z tego co zaobserwowałem H1 swoje a H4 również aktualnie...
Obrazek

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

robs pisze:Tak intuicyjnie to myślę że skuteczność to jest procent pozycji które przyniosły nie negatywny profit.
Dokładnie tak.

Jeśli masz 10 transakcji z czego 4 zakończyłes z zyskiem twoja skuteczność wynosi wg wzoru: (4/10)*100 = 40%

Sou
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sou »

Hej!

Mam takie pytanie, czy jest do MT4 taki "skrypt" ktory przegladnie moja historie transakcji i naniesie znaczniki wejsc/TP na wykres? Chcialem jakos sprawnie przegladnac swoje dotychczasowe wejscia i skorygowac bledy ale nanoszenie tych znacznikow recznie jest troche uciazliwe:/

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Jeśli masz 10 transakcji z czego 4 zakończyłes z zyskiem twoja skuteczność wynosi wg wzoru: (4/10)*100 = 40%
Należy też dodać, że przy odpowiednio dobranych wielkościach TP i SL można mieć wysoką skuteczność i nadal tracić kasę :mrgreen:
Oczywiście działa to też w drugą stronę, ale w tą pierwszą stronę wychodzi jakby łatwiej :mrgreen:

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam,mam pytanko,mogę w jakiś sposób ustawić sobie linię poziomą i pionową żeby nie szly do nieskończonosci. Nie ma niestety promienia tak jak w przypadku trendline

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ahmed pisze:mogę w jakiś sposób ustawić sobie linię poziomą i pionową żeby nie szly do nieskończonosci.
Do tego właśnie wykorzystujesz trendline z odznaczonym promieniem tylko musisz się nią precyzyjnie posługiwać ;). Jak chcesz przedłużyć nie zmieniając jej ułożenia to rozszerzaj ją z wciśniętym shiftem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ