plus500

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
0
Brak głosów
Poza paroma minusami są ok
2
25%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam:
6
75%

Liczba głosów: 8

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

Chyba ktoś wreszcie zainteresował się tym rozdawnictwem banknotów 50-złotowych: http://www.alertfinansowy.pl/alerty/pro ... okera.html
KNF wprowadził plusa na listę ostrzegawczą:
http://www.knf.gov.pl/komisja_i_urzad_k ... index.html
a broker nagle wyłączył stronę: http://www.plus500.pl/
[ a mi działa]

Pytanie do właścicieli rachunków - czy działają dalej? Czy można się skontaktować z ich przedstawicielami?

// Pozwoliłem sobie z moderować wątek aby nie powtarzać
mod Tig3r

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

no i bardzo ladnie. wreszcie cos sie ruszylo w tym temacie. oby czesciej i szybciej wylapywano takie przypadki.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Nie wiem czy już było (nie śledzę tego wątku) ale znalazłem na onecie - tyczy się wątku 2 posty wyżej

http://biznes.onet.pl/wideo/klip.html#6230922,c=11

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
trapez
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: trapez »

Nigdy nie pisałem na tym forum, ale zaglądam do Was czesto i chciałbym opisać moje spotkanie z tą platformą. Wcześniej grałem tylko na demo XTB i zaciekawiła mnie oferta 50 pln w promocji na Plus500. Trochę musiałem zmienić przyzwyczajenia bo nie było wskaźników ale uruchomiłem równolegle platformę demo XTB i było ok.
Grałem kilka dni ze zmiennym skutkiem i wreszcie zaliczyłem prawie zero na koncie. Po pewnym czasie może miesiąca dostałem wiadomość mailem o 200 złotowym bonusie i jak mam grać aby ewentualne zyski wypłacić.
Należało w odpowiednim czasie chyba miesiąca grać na kilku lotach (chyba pięciu). Grałem skalpując po kilka pipów i doszedłem do kwoty ok 1200pln.
W międzyczasie wpłaciłem 200 pln kartą kredytową aby ratować MC i wpłata była natychmiast (może 5 sek.). Postanowiłem wypłacić część depozytu i zadeklarowałem wypłatę, chciałem połowę ale mnie blokowało że minimalna kwota wypłaty to 650 pln i w efekcie zadeklarowałem 700 i przyjęto tę dyspozycję. Wypłata była po 3 dniach ale nie na podane konto tylko na kartę kredytową którą wpłacałem. Gram nadal i platforma działa. Potem już nie wypłacałem bo nie było co :lol: , ale nie było problemów z zerwanymi połączeniami czy errorem jak na XTB demo. Proszę o rzeczowe informacje od innych osób które mają konto na Plus500.

jacubzor
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jacubzor »

Gram też ja, ogólnie byłem zadowolony ale właśnie zaczęły się problemy. Bo wpłaciłem sobie 200 zł, ugrałem 150 dodatkowo i nie wiem co teraz zrobić. Chciałbym wypłacić te 150 ale coś nie kwapią się do tego. Klikłem na wypłać, wpisałem minimalną kwotę jaką się dało i czekam. Mail jaki dostałem od nich z translatora nie niósł w sobie żadnej treści. Napisałem więc po angielsku i od wczoraj żadnej odpowiedzi a ponoć tech support jest 7 dni w tygodniu 24h na dobę.
Tak że ja raczej też nie polecam. I chciałem tylko spytać czy ktoś też miał podobną sytuację ? Bo jedyne co zrozumiałem z ich maila to to że by przelać sobie pieniądze na konto muszę mieć min 200 Usd.

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

"Światowa maszyna handlowa"

"Nieodpowiednie jako wpływ
Podstawowym założeniem kontraktów CFD jest to, że nie są odpowiednie dla inwestorów poszukujących wpływu z inwestycji, ponieważ zysk z takich inwestycji może wahać się, jeśli chodzi o pieniądze. W przypadku inwestycji w produkt OTC, który nie jest inwestycją do natychmiastowej realizacji może być trudna sprzedaż lub realizacja inwestycji oraz uzyskanie pewnych informacji o jego wartości lub zakresie rodzajów ryzyka, na jakie jest wystawiony."

- tego typu kwiatki lingwistyczne to codzienność na stronach plus500, więc jakoś nie dziwi mnie jacubzor że nie wiadomo o czym piszą w mailach. Wydaje mi się że używają automatycznego translatora (typu google) do komunikacji z klientami - jest w końcu taniej i mogą zaoferować dzięki temu "lepsze" warunki transakcyjne...

Mam nadzieję że akcja TVN i KNF zakończy tą żenadę na rynku usług forexowych jaką jest plus500 (niestety wciąż jest pod www.plus-500.eu). Jeśli to okaże się za mało proponuję dalszą lekturę strony brokera:

"Brak praw
Użytkownik nie ma praw jako inwestor, oznacza to też brak prawa głosu."

wszystko do samodzielnej analizy: http://www.plus-500.eu/pl/ostrzezenieoryzyku.html

Awatar użytkownika
Ferenz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ferenz »

Nic z tym nie robią. KNF wrzuca na listę i to wszystko. Powinni zamknąć to i od nowa niech sobie zakładają, skoro umowa została podpisana według niejasnego systemu prawnego - moim zdaniem należy się odszkodowanie uczestnikom plus 500

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

Ferenz pisze:Nic z tym nie robią. KNF wrzuca na listę i to wszystko. Powinni zamknąć to i od nowa niech sobie zakładają, skoro umowa została podpisana według niejasnego systemu prawnego - moim zdaniem należy się odszkodowanie uczestnikom plus 500
A co KNF moze zrobic poza ostrzeganiem? Broker jest z Belize i dziala wedlug tamtejszego prawa. KNF nie ma nad nim wladzy.

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Witam
Dostałem mailing z artykułem PB. Może kogoś zainteresuje. Dodatkowa informacja jest taka, że sprawą ponoć zajęła się już policja...
http://www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleI ... 01CECC5723
Mam nadzieję, że nie zaśmiecam wątku...

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

co już knf pozwolil działać na terenie pl bo już strona działa
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

ODPOWIEDZ