ZuluTrade
-
- Bywalec
Re: ZuluTrade
Mysle ze korzystanie z zulutrade jest bardzo ryzykowne. Wyzerowało mi jedno konto rzeczywiste, teraz testuję już drugie konto demo z zaznaczonymi dostawcami którzy są w czołówce tabeli. Jeżeli sygnał potrafi zrobić - 170 p (a na demo jest najniższą wartością 1 lot) to ja się pytam dla kogo ten system - chyba dla miliarderów. Wczorajszy piątek (22.01) dla mnie był chyba najbardziej pechowy i zbyt późno doszedłem do wniosku że na prawdziwym koncie a mam takie w admiral dobrze by było otwierać pozycje przeciwnie niż pokazuje konto demo w zulu. Otwarłem pozycje sell na usd/cad na 01 lota bo miałem tam tylko 125 zł i do tej pory pozycja wisi mi na minusie. Na koncie było na minusie najwięcej na tej pozycji 37 zl w tej chwili wisi na - 26,59 więc może ten sell się zbliża. ? Zadziwiają mnie podawane tam i aktualizowane niby codziennie wyniki. U mnie zamykało pozycje na minusie ale w historii danego dostawcy jakoś wszystko zamknięte zyskownie i dalej na pierwszym miejscu w tabeli.W sumie chyba czeka mnie otwarcie kolejnego tam konta demo bo przy takich wynikach szybko wyzeruje te 50.000. No ale życze powodzenia wszystkim. Mnie na forexie nie idzie i czas te skarbonke bez dna porzucić.pawb pisze:http://zulu4fx.zulutrade.com/Index.aspx
Proponują grę według różnych strategii-dostawców sygnałów .
grają na twoim rachunku za prowizję.
Współpracują z kilkoma brokerami.
Czy miał ktoś z nimi bliższe kontakty ?.
-
- Bywalec
Wkleje tu post, ktory juz raz napisalem w watku myfxbook.com - koniec fałszowania statements:
P.S. Moj post pisalem pod koniec listopada 2009. Widze, ze zycie dopisalo epilog do tej historii. Strategie British Pound jak i British Pound II polegly grajac pozycjami po 100k lotow i zaliczajac strate w wysokosci rzedu 10mld $ kazda (strata oczywiscie wirtualna - na pewno nadal doi naiwnych pod szyldem innego dostawcy).forex pisze:Swojego czasu byla tu dyskusja na temat serwisow sprzedajacych sygnaly on-line do MT4. Jednym z takich serwisow jest Zulutrade. Ciekaw bylem czy to w praktyce dziala, wiec postanowilem od czasu do czasu tam zagladac i sprawdzac jak sobie radza co lepsi dostawcy sygnalow. Uwage moja zwrocil miedzy innymi dostawca British Pound generujacy stabilny zysk przy niewielkim DD (na poziomie rzedu 10%). Zaufalo mu ponad 600 uzytkownikow, ktorzy potwierdzali skutecznosc tego dostawcy wynikami ankiety. W ostatnich tygodniach dostawca ten pootwieral szereg pozycji wbrew trendowi, ktore dosc dlugo kisil. Bylem ciekaw jak z tego wybrnie. Zagladam dzis i co widze? Gigantyczny zysk i wszystkie straty odrobione, ale...
zostalo to dokonane przez szybka spekulacje na 100 000 lotow (tak jest, slownie: sto tysiecy) na GBPUSD (otwarcie pozycji: 2009/11/23 17:44:15 po 1.66022, zamkniecie: 2009/11/24 02:31:26 po 1.65780 ).
No to juz wszystko jasne. To co publikuje ZuluTrade to matrixy wziete z jakichs rachunkow demo. A ja myslalem, ze to raporty z rachunkow realnych. Ale teraz subskrybenci British Pounda musza klac, bo pewnie nielicznym udalo sie odrobic strate otwierajac analogicznie duza pozycje jak ich dostawca.
Dodam jeszcze, ze British Pound oferuje rowniez wiele innych strategii i nawet udaje mu sie przyciagnac troche subskrybentow. Niemniej jednak, aby zatrzec zle wrazenie po ostatniej wtopie dal sobie druga szanse tworzac 20 listopada British Pound II, gdzie ma 97.1% transakcji zarabiajacych i mega zysk wypracowany przy pomocy kilku transakacji na 100 000 lotow na samym poczatku. Teraz spokojniutko jedzie na 10 lotach i czeka az leszcz chwyci przynente (widze, ze zapisalo sie juz do niego 6 uzytkownikow).
Dla mnie ten przypadek zamyka kwestie tego typu serwisow. Prawda, jak zwykle, jest brutalna.
Szkoda czasu to ewidetnie fake. Grałem na demo sygnałami jednego z gości, który jakoby legitymował się skutecznością 98-99%. Problem w tym, że po kilku transakcjach złych jakoś dziwnie w statystykach mu tego nie widać. W dalszym ciągu pokazują, że w tym okresie, w którym jak grałem miał 100%.
PS:Zastanówcie się gdyby oni faktycznie mieli takie wyniki (Ci dawcy sygnałów) i taką skuteczność czy marnowaliby czas aby Wam te sygnały pokazywać? Byliby zbyt zajęci popijaniem drinków w ciepłych krajach i ujeżdzaniem babek. No może 1 na milion pasjonat, który w przypływie koleżeńskości chciałby podzielić swym gralem z innymi ale nie tylu.
PS:Zastanówcie się gdyby oni faktycznie mieli takie wyniki (Ci dawcy sygnałów) i taką skuteczność czy marnowaliby czas aby Wam te sygnały pokazywać? Byliby zbyt zajęci popijaniem drinków w ciepłych krajach i ujeżdzaniem babek. No może 1 na milion pasjonat, który w przypływie koleżeńskości chciałby podzielić swym gralem z innymi ale nie tylu.
-
- Bywalec
Dlatego zasugerowałem, żebyś tu zajrzał ;-) To jest tak, że Zulu podpina eksperta (automat) pod Twoje konto. NIE MA ŁATWEJ KASY. Niestety.euroforex pisze:a ja myślałem ze ten zulu to tak kolorowo i juz chciałem sie zapytac ile zarabiacie
taki dzisiaj podjarany bylem a tu klapa widze po artykułach...
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx