Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Wytykaj jak znajdziesz czas :)

W lepsze zawirowania wchodziłem już :D

http://i45.tinypic.com/2dlocvd.gif

10-15p sl nie pamiętam ile bo już be mam.

No i zaliczyłem dziś jedno SL 6,8p.

Dodano po 11 minutach:

+27,x

http://i45.tinypic.com/20fdgcy.gif

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Shadi pisze:Zmieniłem podejście po stracie 700 pipsów na których wywaliło mnie na be
i właśnie to jest ZL!! jest to miejsce od którego gracze trzymają profit.i dzięki twoim 700 p. gracze mogli zarobić w drodze powrotnejPo prostu karmiliśmy się twoim profitem.Jak nazwa wskazuje Zero Line jest to linia która zeruje a co no własnie twój profit :)A gdy cie wywaliło na BE kurs zwykle zawraca :)i kosi kolesi którzy trzymają profit z odwrotnej strony.Tak własnie działa rynek :)
Ostatnio zmieniony 15 lut 2010, 20:30 przez HEX, łącznie zmieniany 1 raz.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

w zasadzie od tamtej pory jeszcze nie zawrócił ale mniejsza o to :D

HEX
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:w zasadzie od tamtej pory jeszcze nie zawrócił ale mniejsza o to Very Happy
OK ale weź pod uwage graczy długo terminowych np. wykres miesięczny tam tez sa linie ZL.I ty straciles 700 pipsów ale ktos mógł trzymać albo trzyma nadal profit który w pewnym momencie wynosił kilka razy więcej niz twój i własnie dązy do BE i tak w kółko wystarczy spojrzeć na wykres D1 W1 i widac kto jest w proficie i modli się żeby go na BE(ZL) nie odcieło.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Hex - i właśnie o tym pisze... nie obraziłbym się również jakbyś od czasu do czasu pokazał wejścia i czemu akurat tam. Ja od zawsze uważałem że ważniejsze jest zrozumienie przyczyn....

...choć z 2giej strony ludzie chcą wszystko na tacy a sami tylko potrafią wymagać - nie daj Boże nie wejdzie im jakieś zlecenie :D Będzie się działo :)

HEX
Gaduła
Gaduła

Obrazek
Obrazek
to sa moje tranzakcje z piątku dzisiaj miałem tylko jedną
Obrazek
i jedną zamknełem na -7 i więcej już nie grałem dzisiaj.

Dodano po 2 minutach:

hehe opisy sa po "angielsku ;P" bo dziabłem je z forum żeby znowu nie wrzucac na tynipic.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

z tego co zaobserwowałem to każdy inaczej widzi tradowanie przy pomocy ZL. Dragon33 np. grając na ZL powyżej H1, od niedawna, używa tzw BB reversal lub w niektórych przypadkach RAT reversal. Sam MightyOne nie bardzo pochwala to jak ludzie na kresliku interpretują "system" zero line. Od ponad tygodnia (nie wiem czy wiecie) razem z innymi zainteresowanymi z kreslika wymieniamy się spostrzeżeniami na skype i nie chodzi jedynie o "strategie" ZL. Takze jak gadacie po ang to wstęp wolny- dużo się można nauczyć.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2010, 10:23 przez gutek04, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

HEX pisze:
Shadi pisze:Zmieniłem podejście po stracie 700 pipsów na których wywaliło mnie na be
i właśnie to jest ZL!! jest to miejsce od którego gracze trzymają profit.i dzięki twoim 700 p. gracze mogli zarobić w drodze powrotnejPo prostu karmiliśmy się twoim profitem.
Hej Hex,

Mógłbyś rozwinąć co dokładniej miales na myśli, bo nie rouzmiem trochę tego (chodzi mi o tą drogę powrotną i karmienie sie profitem).

Pozdrawiam.

HEX
Gaduła
Gaduła

Obrazek
Oczywiście to tylko moje zdanie.

Dodano po 1 godzinach 13 minutach:

HAHAHA jak ja napisałem geniusze :lol:
Sorry za orty ;] ale zawsze miałem w dupie ortpgrafie hihi
nie mówie że "moj" napisal bym przez "u" ale łapie się na pułapki naszego języka.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

główny problem w tym co powiedziałeś HEX jest interpretacja danej ZL. Tzn czy już idziemy w górę czy jednak jeszcze w dół. Tak jak napisałeś czasem cena idzie daleko ponad ZL - problemem tu jest właśnie odpowiedź na pytanie: potrzymać jeszcze czy już odpuścić :) Da się jednak i do wyćwiczyć - tzn mi się tak wydaje :)

Inaczej mówiąc - nie możemy grać na każdą zl. Ja np wybieram tylko te "bezpieczniejsze"

ODPOWIEDZ