Spokojnie i na stałym poziomie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

Seneszal26 pisze:Mam palmtopa ale aby go skonfigurować z internetem w play to chyba trzeba jakiegoś czarodzieja .Próbowałem według instrukcji na ich stronie ,pózniej pytałem znajomego następnie sam ,aż w końcu wybrałem się do punktu obsługi klienta i gdy im powiedziałem o co chodzi to powiedzieli mi ,że nie mają zielonego pojęcia jak to zrobić.
Miałem podobny problem - okazało się że palmtop musi obsługiwać telefonię 3G aby odpalić internet w Playu, przynajmniej ten pre-paid.

iPlus natomiast konfiguruje się i działa bez najmniejszego problemu w moim telefonie bez UMTS :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Short TP30
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Pod prąd ! TP 30 ? :shock: . spójrz na dzisiejszą zmienność - bieda. Szanuj depo Seneszal :wink:
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Seneszal, dlaczego przestałeś prowadzić dziennik, jak wcześniej prowadziłeś to i transakcje były bardziej udane. Patrząc na Twój statement mam wrażenie że ostatnio strasznie zacząłeś grać pod prąd. Ja wiem że szukasz oporów i wsparć, ale nawet po wyłapaniu jakiegoś ruchu zamykasz go po kilkunastu pipsach, co marnie rokuje jeśli chodzi o RR. Jeśli skalpujesz po te parenaście pipsów to proponuje tylko z trendem. To tylko moje subiektywne odczucia, mogę się mylić. Ja ostatnio zwiększyłem SL do 30 p. i już mi lepiej wychodzi, co prawda RR 2:1 ale nie jest źle, narazie :D
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

thefear pisze:Seneszal, dlaczego przestałeś prowadzić dziennik, jak wcześniej prowadziłeś to i transakcje były bardziej udane. Patrząc na Twój statement mam wrażenie że ostatnio strasznie zacząłeś grać pod prąd. Ja wiem że szukasz oporów i wsparć, ale nawet po wyłapaniu jakiegoś ruchu zamykasz go po kilkunastu pipsach, co marnie rokuje jeśli chodzi o RR. Jeśli skalpujesz po te parenaście pipsów to proponuje tylko z trendem. To tylko moje subiektywne odczucia, mogę się mylić. Ja ostatnio zwiększyłem SL do 30 p. i już mi lepiej wychodzi, co prawda RR 2:1 ale nie jest źle, narazie :D
To świetnie, że idzie ci co raz lepiej :wink: Ogólnie to nie trzymam się założeń systemu i pewnie dlatego, że mam ograniczony czas na zabawę na foreksie staram się łapać to co jest w danej chwili .Jak widać nie jest to najlepsza metoda dlatego obecnie w jestem w fazie pracy nad moją cierliwością :lol: Lepiej uderzyć raz w tygodniu ale skutecznie .Oczywiście dziennik będę dalej prowadził .

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Coraz bardziej doświadczam że cierpliwość w tym fachu to skarb :D Co jeszcze obserwuje, to mi cieżko się gra po 18.00, bo generalnie zazwyczaj się nic nie dzieje, a Twoje wejścia przeważnie o tej porze, ale to pewnie spowodowane pracą :/
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Z przyjemnością zrezygnowałbym z pracy i poświęcił się foreksowi bo zaczyna mnie wkurzać robota praktycznie przez cały dzień i za wcale nieduże pieniądze :(
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Seneszal26 pisze:Z przyjemnością zrezygnowałbym z pracy i poświęcił się foreksowi bo zaczyna mnie wkurzać robota praktycznie przez cały dzień i za wcale nieduże pieniądze :(
Niestety takie zycie w Polsce, znajomy inzynier po studiach cieszy sie ze ma 1k€ netto gdzie tyle mozna miec na stazu w zagranicznych firmach.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Short
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Ja teraz byłbym troche ostrożniejszy jeśli chodzi o shorty. Tak jak przewidywałem rynek przetestował jeszcze raz dno czyt. okolice 1.3580 i będzie próbował się wybić do ok. 1.40. Dno dzisiaj zaliczone. Po dzisiejszej sesji w stanach można liczyć na odbicie i poszukiwanie longów. Tak ja myśle. Co powiesz o prognozie średnioterminowej? I jeszcze jedno zrezygnowałem ze wszystkich wskaźników, oscylatorów itd. itp. i odrazu lepiej na tym wychodze, analizuje tylko wykres i staram się wyłapać obecne nastroje na rynkach. Pozdrawiam Marcin.

ODPOWIEDZ