PAMM accounts - Zarządzanie obcym kapitałem

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czypowierzyłbyś swoje środki w zarządzanie?

tak - jeszcze nie zarabiam na fx
14
11%
tak - choć sam zarabiam (dywersyfikacja)
44
33%
tak - nie mam czasu na fx
15
11%
nie - pomimo że nie zarabiam
28
21%
nie - sam dobrze zarabiam
31
23%

Liczba głosów: 132

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

czy licencja CFA upoważnia mnie do tego? CFA jest międzynarodowym odpowiednikiem polskiego DI ( w uproszczeniu)
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Boby_Fischer pisze:czy licencja CFA upoważnia mnie do tego? CFA jest międzynarodowym odpowiednikiem polskiego DI ( w uproszczeniu)
Nie w Polsce. Musisz mieć DI (jak masz CFA to możesz złożyć podanie o zwolnienie z części egzaminów).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DamadaR »

a ktoś miał może już doświadczenia z PAMM kontami? Ktoś myśli o zakładaniu czegoś takiego?

Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Foregin »

Witam.
Tak sobie rozumiem ze chyba nie ma na Alpari.pl nijaki informacja dotyczy PAMM-ow. Wszystko tak jest jak powiedziel DamadaR i duzo jeszcze mozliwosci. Inwestory sa rozmaity, i maly, i wielki, niektory inwestuja natychmiast (bo wielu z traderow jest juz cieszy sie popularnoscja i inwestory tylko i czeka gdy oni otworza PAMM), niektory obserwowa miesiac, dwa, pol-roku... Inwestor ma swoj "Osobisty Gabinet" i tam oglada codzienne jak zmiana jego inwestycja, jest mozliwosc automatyczne liczyc wszelki interwaly (odcinki), po zakonczeniu interwala handlowego (to 1 miesiac) otrzyma sprawodzanie handlowe (statement) gdzie mozna ogladac jaki transakcji robil jego trader (Zarzadzajacy). Kazdy trader zarzadzajacy ma swoj watek na forum, gdzie mozna rozmawiac z nim, podawac pytania, prosba i td. i tp.. Trader tez ma swoj "Osobisty Gabinet" gdzie on widze informacja po wszystkim swojim inwestoram (liczby, procenty, wielkosc kasa i duzo co innego).
Trader (Zarzadzajacy) jesli ma zyczenie to otkrywa informacja odnosnie ilosci swoich klientow (inwestorow) i wielkosci kasy ogolniej, i duzo traderow tak i robia.
Inwestory ma mozliwosc widziec na jakim poziome ryzyka handluje trader (codzienne zjawia informacja o % kapitala, ktory wyzyska w handlu) i wielu-wielu roznych mozliwosci i szscegolow.
Oczywiscie ze jak trader tak i inwestor ma prawo byc inkognito (trader nie ma nijaki osobisty informacji dotyczy inwestorow i odwrotnie, tez samo inwestor).

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Możecie dać jakieś linki do tych statystyk traderów, warunków itd?
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DamadaR »

http://www.alpari-forex.com/en/pamm/rating/ tu jest link do statystyk...

znalazłem jednego trader'a zobaczcie jaką handluję sprawnie :)

http://www.alpari-forex.com/en/pamm/inf ... 651/?tab=0

fxadi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxadi »

Są inne mozliwości zarządzanie kapitałem własnie je analizuje z mecenasami po wnikliwej obserwacji zauważyłem pare wyjsc jedne tansze drugie drozsze nie omieszkam was zawiadomic kiedy skoncze.

Awatar użytkownika
ivofe
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ivofe »

DamadaR pisze:znalazłem jednego trader'a zobaczcie jaką handluję sprawnie Smile
Też obserwuje Nicolaya od jakiegoś czasu ;)

nash
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nash »

sry ze odswiezam temat, ale trafilem do niego przez google :lol: . DI konieczne jest w kazdym przypadku inwestowania obcym kapitalem, czy sa od tego jakies odstepstwa? O koncie managerskim u jakiegos brokera nawet nie myslalem gdyz rozchodzi o pojedynczy przypadek, a nie 'nagarnianie' setek klientow. Nie wystarczy zwykla umowa prawna pomiedzy stronami?

deusnovus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: deusnovus »

Po dość długich poszukiwaniach w internecie przyłącze się do pytania kolegi... tzn jakie wyjście jest najlepsze w przypadku jednego klienta?

ODPOWIEDZ