Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
roymakkay
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: roymakkay »

co do teletrade to skąd pozyskują klientów którzy powierzają im swoi kapitał?? bardzo mnie to ciekawi bo z info na stronie nie za bardzo wynika że się tym zajmują

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

roymakkay pisze:co do teletrade to skąd pozyskują klientów którzy powierzają im swoi kapitał?? bardzo mnie to ciekawi bo z info na stronie nie za bardzo wynika że się tym zajmują
Z tego co zauważyłem to kapitał pozyskują od osób które chcą u nich pracować :] koszą 300zł od osoby :]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

wojtek2009
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek2009 »

Marshall
Bywalec
Bywalec

TT

Nieprzeczytany post autor: Marshall »

TeleTrade w Krakowie (i pewnie nie tylko) to tylko tak jakby firma prowadząca szkolenia (moim zdanie nic nie warte), i podobno po spełnieniu tych warunków wysyłają twoje statystyki do głównej siedziby i to oni dają Ci kapitał.

Podkreślę jeszcze raz słowo podobno gdyż z uwagi na wymagania (które dla mnie są nie zrozumiałe), nie wiem czy to nie jest tylko jedna wielka ściema, ale może ktoś dostał tą kasę do zarządzania, kto wie.

Jedyny plus Teletrade to spready, niby duże ale podobno w każdych warunkach stałe!!, choć sam tego na real nie sprawdzałem więc 100% pewności nie ma.

Pozdrawiam

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Ciekawe.Proszę szególną uwagę zwrócić na to
Poza Polską jest trochę inaczej. – W zagranicznych bankach inwestycyjnych premie maklerów najczęściej zależą od wyniku wypracowanego przez całą firmę, ewentualnie od zysku określonego działu. Natomiast w wypadku pracowników inwestujących na rachunek własny banku bonusy są zazwyczaj zależne od wypracowanej stopy zwrotu – tłumaczy Marek Juraś, strateg i szef analityków UniCredit CAIB.

Jak jest u nas?.
Wa$$kII pisze:1. Handel nie krócej niż 4 tyg.
2. Gain nie mniej niż 50%
3. Minimalny wolumen 70 lotów.
4. Wykorzystanie środków nie więcej niż 30% margin used/balans
5. SL max 50 pips, TP min 40 pips,
6. win ratio min 67%, to jest 2 wygrywające do 1 przegrywającej
Dalej Ps.Dziękuję exnergy za Tyle, ze taki trader to zwykly robiacy rynek/plynnosc.

Tymek napisał:
Ale jak się nie bierze żadnej strony rynku to też źle. Generalnie prawie
zawsze trzeba mieć otwarte zlecenia

Oraz jeszcze to http://www.pracuj.pl/oferty-pracy/1571221.html

Poparzmy na to z boku przecież to są dwie sprzeczności niemożliwe do pogodzenia.

Znam kilkanaście co najmniej osób co miało indywidualne zarządzanie portfelem inwestycyjnym w Asset Management powyżej 500 tyś zł. Wszystkie powtarzam wszystkie osoby w długim terminie były bardzo zawiedzione i oburzone. Myślę że teraz większość z nas zrozumiała dlaczego......

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

roymakkay
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: TT

Nieprzeczytany post autor: roymakkay »

Marshall pisze:TeleTrade w Krakowie (i pewnie nie tylko) to tylko tak jakby firma prowadząca szkolenia (moim zdanie nic nie warte), i podobno po spełnieniu tych warunków wysyłają twoje statystyki do głównej siedziby i to oni dają Ci kapitał.

Podkreślę jeszcze raz słowo podobno gdyż z uwagi na wymagania (które dla mnie są nie zrozumiałe), nie wiem czy to nie jest tylko jedna wielka ściema, ale może ktoś dostał tą kasę do zarządzania, kto wie.

Jedyny plus Teletrade to spready, niby duże ale podobno w każdych warunkach stałe!!, choć sam tego na real nie sprawdzałem więc 100% pewności nie ma.

Pozdrawiam
nierozumiem co panu nie pasuje w wymaganiach ? mysli pan ze kazdy na DT siedzi ;)

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

zz pisze:Natomiast w wypadku pracowników inwestujących na rachunek własny banku bonusy są zazwyczaj zależne od wypracowanej stopy zwrotu
Jak robisz w jakimkolwiek polskim banku w dealingu to jest tak samo. Bonusy kwartalne/półroczne/roczne - zależy od polityki banku.
Tylko tego nie nazywa się trading, a dealing. @Noob dużo swego czasu powiedział w temacie. Nikt głośno nie mówi o takiej pracy.

W Polsce jest tak, ze chcą mieć ludzi do wszystkiego, żeby zaoszczędzić. Nie wszędzie, ale przeważnie. Dlatego właśnie nie ma poważnych ofert w internecie, poważne odbywają się albo w rekrutacjach zamknięcie albo firmy rekrutacyjne same wyszykują odpowiednich kandydatów. Bo na poważne stanowisko, przeważnie nie czeka się aż ludzie przyjdą do firmy, a to firma szuka odpowiednich ludzi i sam się do nich zgłasza. Tylko takiej pracy nie jest dużo, większość zajęta przez ludzi z DI. Dealing roomy tez mają własny system pozyskiwania pracowników i rzadko kiedy znajdzie się ogłoszenia w internecie.
Trade what you see, NOT what you hear or think

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Tak zrozumiałem już to wszystko.
Tylko konsekwencja takiego stanu rzeczy dla nas oznacza że przychodzi zamożny klient do Asset Management i czego może się spodziewać to tego że przepiep...rzą jemu 20%-40%-60%-80%-100% jego pieniędzy // niepotrzebne skreślić..... :P ////
oraz 9-23 zł miesięcznie...no wiesz czego...... :P

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za tą dyskusję.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Marshall
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marshall »

Panie roymakkay

Może faktycznie zamiast niezrozumiałe lepiej pasowało by słowo absurdalne lub nieprofesjonalne.

A teraz konkretne szczegóły:
Czas handlu w praktyce to nie co najmniej 4tyg a dokładnie 3tyg bo tyle trwa szkolenie, minimalna transakcja 1lot a maksymalne zaangażowanie kapitału 30% wiec trzeba mieć kapitał startowy między 5k-10k, do tego trzeba w te 3 tyg zrobić transakcji na 70 lotów, zauważmy ze minimalny TP to 40pipsów wiec prawdopodobnie będą to transakcje od kilku do kilkunastu godzinne (a mamy tylko 15 dni).

Oczywiście nie twierdze, że się tego nie da zrobi, da się zrobić nawet i więcej %, ale kto przy zdrowych zmysłach powierzy kapitał osobie która handluje 3tyg i robi 50%? co dla mnie oznacza ze handluje z takim ryzykiem ze aż głowa boli.

Z drugiej strony jeśli handluje dość długi czas z takimi wynikami to na co mu te 10k, bowiem można obliczyć że przy miesięcznej stopie zwrotu 50% kapitale 1000$ w niecałe 2 lata zarobi milion.

P.S. Proszę zwracać się na Ty bo się głupio czuje :), no i oczywiście nikt nie musi się ze mną zgadzać ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

zz pisze:przychodzi zamożny klient do Asset Management i czego może się spodziewać to tego że przepiep...rzą jemu 20%-40%-60%-80%-100% jego pieniędzy
To kwestia umów :D wg mnie. To taka sama sytuacja jak z opcjami w firmach. Podobnie z ofe ike itd..Trzeb zrozumieć swoje położenie :D A finanse to matrix :mrgreen:
http://www.pb.pl/rss/a/2010/02/03/Wlosk ... ywa_bankow
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ