xsuchyx pisze:{quick_reply.LAST_MESSAGE}
Witam,
BUF mógłbyś napisać jakie masz ustawienia tego EA którym grasz na raportach, czyli mianowicie: SL, TP, TS, odległość oczekujących zleceń od ceny i po jakim czasie usuwasz oczekujące jeśli nie zostaną zrealizowane.
Nie jest tak łatwo odpowiedziec na pytanie, dlatego że wszystko jest uzaleznione od raportów. Generalizujac: SL jak najmniejszy ( bo gram mocno) u mnie jest to 10 pipsów. TP rzadko ustawiam ponieważ bazuje na TS - niech wyłapie ile sie da. OL - ustawiam w granicach 5-10 pipsów w zależnosci czy para walutowa zachowuje sie spojojniej czy też nie przed samym raportem i tuż po nim.
Jestem na etapie testów podobnego EA, a właściwie skryptu i może wpadłeś na lepsze ustawienia niz ja. Oczywiscie osoby korzystające z podobnych programów równiez zachęcam do odpowiedzi na moje pytanie
Moje ustawienia to : SL15, TP50, TS 8 odległość oczekujących od zleceń to 5 pipsów. Oczekujące usuwam po 30 sekundach od publikacji danych.
edit:
Nie jest tak łatwo odpowiedzieć na pytanie, dlatego że wszystko jest uzależnione od raportów. Generalizując: SL jak najmniejszy, ( bo gram mocno) u mnie jest to 10 pipsów. TP rzadko ustawiam, ponieważ bazuje na TS - niech wyłapie ile sie da. OL - ustawiam w granicach 5-10 pipsów w zależności czy para walutowa zachowuje sie spokojniej czy też nie przed samym raportem i tuż po nim. Dobrze jest prowadzić swoja statystykę i zapisywać zachowanie sie ceny podczas każdego rodzaju raportu
Mój automat sam usuwa oczekujące po czasie, który ustawiam. To samo sie dziej z oczekującą, która nie została odpalona
Ostatnio zmieniony 29 sty 2010, 11:15 przez
BUF, łącznie zmieniany 3 razy.