[gra na danych] Secret News Weapon

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Kosiarz raportów za $250 miesięcznie

Jestem zainteresowany! Dawaj fryku!
122
59%
Wypchaj się fryku to nie możliwe!
84
41%

Liczba głosów: 206

Awatar użytkownika
MaciejL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaciejL »

fryk pisze:Mam KFS od 2 tygodni - na razie testuję i głównie za sprawą wyników Roba - w chwili obecnej NIE POLECAM tego serwisu.
Rob jest starym wyjadaczem. Na początku miesiąca miał super wynik, głównie za sprawą silnego trendu na GBP/JPY.
Od połowy miesiąca do teraz - gorzej.
Do tego 31 marca jest wspominane przez mnie przyjęcie feliksa i to może mieć wpływ na jego grę.

Ogólnie, powtórzę się, testuję i na chwilę obecną serwisu KFS nie polecam kupować - chyba, że do testów - tu też jest gwarancja zwrotu kasy - identycznie jak w przypadku kosiarza (SNW).
Ten jego "performance" jest naciągany - nie uwzględnia żadnych spreadów. Zatem tam, gdzie wykazany jest profit kilkupipsowy bądź zerowy, oznacza to zwyczajnie zakamuflowaną stratę. No chyba, że jego broker nie stosuje spreadów Jeśli tak, to linka poproszę :)

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

Fryk mógłbys mi powiedzieć co u Feliksa oznacza że należy grać duzym spustem. Jaką wtedy zakłada sytuacje po ogłoszeniu raportu ?

jacenty007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacenty007 »

czy ktos używa jeszcze tego narzędzia do gry na danych?

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

po sukcesie (zależy dla kogo) tej metody, szerzej przybliżonej przez Felixa, sporo ludzi na świecie utworzyło rozmaite grupy, które graja tylko na raportach. napewno w PL podobne istnieją. znam pojedyncze osoby w USA skupione wokół serwisu jednego gościa z ekipy felixa lub przynajmniej robiącego taka legendę. graja również na parach nietypowych i egzotykach, podobno da się to dopracować i jakoś stabilnie inwestować - chociaż taka właśnie metodę nazwałbym forexowym hazardem. z tego co wiem maja po kilka-kilkanaście kont u różnych brokerów, a plany wprowadzenia lewara 1-10 bardzo ich zasmuciły.

no ale na tych dzisiejszych danych pewnie dużo nie zarobili :)
Money Never Sleeps

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Teraz po "latach” sadze, że sa lepsze sposoby zarabiania na raportach. W wersji proponowanej przez Feliksa trzeba mieć koniecznie dobry ping z brokerem. Inaczej nie wyłapiesz skoku a co gorsza możesz otworzysz transakcje dopiero po nim. Ja gram w oparciu o EA, które ustawia oczekujące tuż przed raportem. Nie martwię się więc, w którą stronę nastąpi skok.

Awatar użytkownika
xsuchyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xsuchyx »

{quick_reply.LAST_MESSAGE}

Witam,

BUF mógłbyś napisać jakie masz ustawienia tego EA którym grasz na raportach, czyli mianowicie: SL, TP, TS, odległość oczekujących zleceń od ceny i po jakim czasie usuwasz oczekujące jeśli nie zostaną zrealizowane.

Jestem na etapie testów podobnego EA, a właściwie skryptu i może wpadłeś na lepsze ustawienia niz ja. Oczywiscie osoby korzystające z podobnych programów równiez zachęcam do odpowiedzi na moje pytanie

Moje ustawienia to : SL15, TP50, TS 8 odległość oczekujących od zleceń to 5 pipsów. Oczekujące usuwam po 30 sekundach od publikacji danych.

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

xsuchyx pisze:{quick_reply.LAST_MESSAGE}

Witam,

BUF mógłbyś napisać jakie masz ustawienia tego EA którym grasz na raportach, czyli mianowicie: SL, TP, TS, odległość oczekujących zleceń od ceny i po jakim czasie usuwasz oczekujące jeśli nie zostaną zrealizowane.

Nie jest tak łatwo odpowiedziec na pytanie, dlatego że wszystko jest uzaleznione od raportów. Generalizujac: SL jak najmniejszy ( bo gram mocno) u mnie jest to 10 pipsów. TP rzadko ustawiam ponieważ bazuje na TS - niech wyłapie ile sie da. OL - ustawiam w granicach 5-10 pipsów w zależnosci czy para walutowa zachowuje sie spojojniej czy też nie przed samym raportem i tuż po nim.

Jestem na etapie testów podobnego EA, a właściwie skryptu i może wpadłeś na lepsze ustawienia niz ja. Oczywiscie osoby korzystające z podobnych programów równiez zachęcam do odpowiedzi na moje pytanie

Moje ustawienia to : SL15, TP50, TS 8 odległość oczekujących od zleceń to 5 pipsów. Oczekujące usuwam po 30 sekundach od publikacji danych.

edit:
Nie jest tak łatwo odpowiedzieć na pytanie, dlatego że wszystko jest uzależnione od raportów. Generalizując: SL jak najmniejszy, ( bo gram mocno) u mnie jest to 10 pipsów. TP rzadko ustawiam, ponieważ bazuje na TS - niech wyłapie ile sie da. OL - ustawiam w granicach 5-10 pipsów w zależności czy para walutowa zachowuje sie spokojniej czy też nie przed samym raportem i tuż po nim. Dobrze jest prowadzić swoja statystykę i zapisywać zachowanie sie ceny podczas każdego rodzaju raportu
Mój automat sam usuwa oczekujące po czasie, który ustawiam. To samo sie dziej z oczekującą, która nie została odpalona
Ostatnio zmieniony 29 sty 2010, 11:15 przez BUF, łącznie zmieniany 3 razy.

loup
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: loup »

xsuchyx pisze:Moje ustawienia to : SL15, TP50, TS 8 odległość oczekujących od zleceń to 5 pipsów. Oczekujące usuwam po 30 sekundach od publikacji danych.
Zrób taki skrypt, żebyś mógł te ustawienia dostosować do konkretnego raportu. Czasem lepiej jest dać trochę większą odległość, zrezygnować z TakeProfit czy też usunąć zlecenia szybciej. IMHO masz za duży SL, po co taki w grze na raportach?

Jeśli nie masz bardziej zaawansowanych metod zbierania danych historycznych, to odwiedź http://www.forexpeacearmy.com/ - tam każdy raport ma swoją historię z dołączonym wykresem.

peterhere
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: peterhere »

BUF pisze:W wersji proponowanej przez Feliksa trzeba mieć koniecznie dobry ping z brokerem.

jaki to jest dobry ping ?

Przy okazji dodam dla pobudzenia tematu, że nowa strona secretnewsweapon jest następująca: www.fasteconomicnews.com

Ciekaw jestem opinii, czy może ktoś korzysta z tego narzędzia ? Jak sprawuje się i ewentualnie u którego brokera :)
"ale jesli nie masz dużego kapitalu to nie zarobisz milionów :) " mówi moja kobieta.

ODPOWIEDZ