Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

exnergy pisze:Jak ktoś zastanawia się nad decyzją gdy ma tylko pol sekundy, to znaczy, ze wczesniejsze pol godziny, godzine, dzien, czy ile tam czasu zmarnowal
Chętnie z Tobą pociągnę temat jak przejdziesz w krótkim okresie spadki na Euro/$ o 1500 pipsów.Wtedy nawet BC tracą niebotyczne pieniądze.Temat jest na pewno fascynujący i ważny.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Wreszcie :!: oficjalnie powiedziano publicznie że z 200 000 zł można liczyć na 640 zł netto.Mam nadzieję że teraz dotarło do wszystkich że jedyną szansą dla nas jest profesjonalna praca na rynku walutowym lub szukanie profesjonalnych instytucji inwestycyjnych które pracują w profesjonalny sposób.

pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

zz pisze:Wreszcie :!: oficjalnie powiedziano publicznie że z 200 000 zł można liczyć na 640 zł netto.Mam nadzieję że teraz dotarło do wszystkich że jedyną szansą dla nas jest profesjonalna praca na rynku walutowym lub szukanie profesjonalnych instytucji inwestycyjnych które pracują w profesjonalny sposób.

pozdrawiam.
Jak dla mnie za duży skrót myślowy. Mógłbyś trochę przybliżyć ?
Ni w ząb nie kumam.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

zz
Maniak
Maniak

Tymek pisze:Jak dla mnie za duży skrót myślowy. Mógłbyś trochę przybliżyć ?
Trochę się wstydzę... :oops: .Przedstawiciel Polskiej Izby Emerytalnej powiedział wreszcie !!! oficjalnie że możemy liczyć na ok. 0.35% netto tego co uzbieramy
Wcześniej o tym nie informowano społeczeństwa aby paniki nie robić .Tylko że to jest bezsensowna argumentacja.

Pozdrawiam.

zz
Maniak
Maniak

matka pisze:to faktycznie może wyjść, że ogółem dostaniemy 0.35% tego co uskładaliśmy. Nie licząc inflacji
Niestety zmartwię Ciebie....licząc inflację .Przeczytaj to uważnie.
Co Ty się tak uparłeś na ten rynek walutowy? Co masz na myśli pisząc jedyną szansą? Szansą na co?
Myślałem że to jest jasne dla każdego.Jedyną szansą dla nas jest pełny profesjonalizm inwestycyjny oraz poważne i wartościowe rynki przede wszystkim FX lecz również pieniężny,dłuzny,ropa,żywność,gaz ziemny itp.Realnie mamy dwie możliwości podjąć samodzielnie pracę na rynku walutowym i wykonywać ją od A do Z samemu lub szukać profesjonalnych instytucji finansowych które pracują na rynku walutowym pod kontrolą CFTC minimum dziesięć lat w takim przypadku należy takie instytucje zadaniować i rozliczać je z wykonania zadania.....Trzeciej ewentualności nie ma...
:!!!

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Praca na rynku walutowym dodałbym inne rynki alternatywne, dla mnie tylko wyłącznie na własny rachunek ma sens. Praca tradera jest dla jednostki indywidualnej.
Po za tym praca w instyyucji finansowej może źle wpłynąć na obiektywizm. Wydaje mi się że osoby z doświadczeniem wiedzący "co w trawie piszczy"
nie potrzebują się nigdzie zatrudniać. Wystarczy działać na własny rachunek.
Na Forex-e trzeba wyciągać 500 - 1000 pipsów /miesiąc ( z odpowiednio dobraną kwotą do psychiki).
Dla chcących nabyć praktyki, prestiżu i nie ryzykować własnym kapitałem praca w instytucji ma sens.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

NiceFox pisze:Praca na rynku walutowym dodałbym inne rynki alternatywne, dla mnie tylko wyłącznie na własny rachunek ma sens. Praca tradera jest dla jednostki indywidualnej.
Po za tym praca w instyyucji finansowej może źle wpłynąć na obiektywizm. Wydaje mi się że osoby z doświadczeniem wiedzący "co w trawie piszczy"
nie potrzebują się nigdzie zatrudniać. Wystarczy działać na własny rachunek.
Na Forex-e trzeba wyciągać 500 - 1000 pipsów /miesiąc ( z odpowiednio dobraną kwotą do psychiki).
Dla chcących nabyć praktyki, prestiżu i nie ryzykować własnym kapitałem praca w instytucji ma sens.
Moim zdaniem praca na swoim rachunku jest ważna ale czy naprawdę chcesz zamienić 10 000$ w biolion czy może wolisz pozbierać kasę i zrobić to z miliona? Wcale nie musisz zarabiać miliona pips, żeby mieć dużo kasy.

Dodam jeszcze, że w Krakowie jest możliwa praca w Teletrade na stanowisku tradera :D

wymagania na rachunku demo

Start dema 10 000$
1. Handel nie krócej niż 4 tyg.
2. Gain nie mniej niż 50%
3. Minimalny wolumen 70 lotów.
4. Wykorzystanie środków nie więcej niż 30% margin used/balans
5. SL max 50 pips, TP min 40 pips,
6. win ratio min 67%, to jest 2 wygrywające do 1 przegrywającej
Ostatnio zmieniony 31 sty 2010, 19:46 przez Wa$$kII, łącznie zmieniany 1 raz.
Yaaa man

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Wa$$kII nie musisz zarabiać milion pipsów, ale jeżeli Tobie wychodzi 1zł za 1pipsa to lepiej zwiększ kapitał. Pamiętaj że bardzo łatwo pomnaża się mały kapitał, ale dużo trudniej zrobić to z kapitałem miljardowym.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

NiceFox pisze:Wa$$kII nie musisz zarabiać milion pipsów, ale jeżeli Tobie wychodzi 1zł za 1pipsa to lepiej zwiększ kapitał. Pamiętaj że bardzo łatwo pomnaża się mały kapitał, ale dużo trudniej zrobić to z kapitałem miljardowym.
A kto powiedział, że chcę robić milion pips. też jestem zdania, że trzeba grać mniej i wybierać lepsze trejdy :) Poza tym mam trochę większe stawki niż 1 zł za pips :) ale to już moja sprawa.

W temacie chodzi tylko o to że można dostać 10k$ na grę. Podpinasz kolejne konto do multiterminalu i grasz. Co za różnica jaki masz kapitał? Masz te same reguły to samo MM. Roisz to samo o wiesz, że działa. Wiem co masz na myśli na początku patrzysz przez pryzmat kasy nie pipsów. Jako, że kierujesz się psychiką nie regułami myślisz lol ale kasy. Pojawia się problem przymykania szybko zysków. Ale patrzysz na swoje reguły siadasz na rękach i idzie dobrze. Przechodziłem przez to, ale to czasowe i krótkie.
Yaaa man

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Znak dolara i dalej bilion przeczytalem po angielsku.

ODPOWIEDZ