Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

i jak ktoś podążył za rynkiem??:)może jakieś screeny??
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

sprobujemy tutaj zagrac s , wejscie na czerwonej linii, zauwazylem ze wprzypadku tak dlugich momo, cena odbija po powrocie do polowy swiecy, moze tez zawrocic w kazdym miejscu w MZ, nie koniecznie dochodzac do ZL, to racja ze albo sl albo tp

edit, w tym momencie cena spadla i znajduje sie pomiedzy tymi dwoma niebieskimi liniami na wykresie czyli MZ na m15, co dalo okolo 30 pipsow, mozliwe ze to koniec spadkow jak na te chwile, a mozliwe ze cana mierzy w MZ na h4 (zielone pole na dole wykresu).

dodatkowo cena odbila sie ladnieod MZ na D1, zobaczcie ile mozna bylo zarobic w tym tygodniu grajac ta metoda tylko na D1 na edku,

to samo na h4 zrobily kilka godzin temu kabel i gj
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Od kilku dni analizuje ten system. Zamieszczam moje przemyślenia pozycj na Eur/Usd:

I pozycja -> trend spadkowy. W punkcie 1 odbija się cena od MZ (dla H1), niewiele poniżej znajduje się MZ spadkowe dla H4 (grubsza czerwona kreska). Moim TP dla tej pozycji jest punkt 2, czyli MZ wzrostowy dla D1.

II pozcyja -> w punkcie 3 cena odbija się od MZ dla H1. Moim TP jest punkt 2.

III pozcyja -> w punkcie 4 wchodzę w shorta. Niestety nie osiągam TP w punkcie 5 poniważ cena przebija MZ dla H1 i mam SL

IV pozycja (teoretyczna) -> cena (6) odbija się od MZ dla H1 (niewiele wyżej jest MZ spadkowe dla H4 - czerwona grubsza kreska) i moim TP jest punkt 7 czyli MZ dla wzrostowego H4. Jednak pozycja poszła na SL. Myliłem się.

proszę o wytknięcie mi błędów :)

Obrazek

HEX
Gaduła
Gaduła

A było tak pięknie,wziełem 1 pips ;/Dziwny dzisiaj jest rynek,Wszystko tak pięknie wyglądało że myślałem że mogłem liczyć na przynajmniej 50 pipsów.

Dodano po 1 godzinach 27 minutach:

japierdziel! wy też tak macie że wchodzicie w tranzakcje przewidujecie TP w moim przypaku 35 pipsów poczym wychodzicie po 10 bo przestraszyliście się malutkiej świeczki na M5...Fuck

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

na M5 staram się nie grać <demo>. Wydaje mi się, że zbyt dużo szumu daje ten TF.

HEX
Gaduła
Gaduła

ja gram na H1 ale wejścia mam na M5 ale TP i SL określam na podstawie własnie H1.

No wiesz dla innych H1 to szum albo H4 :)
Ogólnie dzisiejszy dzień dlamnie do kitu mogłem mieć razem 50 pipsów a jestem na minusie 7 ;/ nie moge się skupić coś dzisiaj,a w ogóle zauważyłem że dzisiaj tylko GU chodzi tak dziwacznie a np.EU (na którym nie gram) dzisiaj pokazało klase pożądne momo póxniej powrót w okolice ZL i pocisk w góre na fifif pipsów,żal dosłownie ;/shit happens :)

ziouo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziouo »

Dziwacznie? Popatrz na tygodniowy wykres na kablu i przestanie być dziwacznie.

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Na EURUSD patrząc na H4 szykuje się ładny long . Na MN po grudniowej spadkowej momentum cena powraca do ZL Na D1 odbiła się od ZL wzrostowego z 23 grudnia . Opierając się na H4 dzisiaj nadal będą wzrosty , jeśli tak na D1 będziemy mieli momentum wzrostowe . Target w okolicach ZL z MN . Czy ja w końcu doszedłem o co w tym chodzi ? Proszę szczerze , bez litości . Pozdrawiam

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

wg moich obserwacji na edku jest podobnie jak opisujesz tyle ze interpretacja jest troche inna,

faktycznie na d1 odbilismy od zl z 23 grudnia i mozna bylo niezle zarobic,

na w1 narazie wg mnie nic ciekawego nie widac, na MN tak jak mowisz mozemy isc do ZL spadkowego, tylko zauwaz ze po drodze czyli na d1 jak i na h4 mamy ZL w podobnej okolicy - 1,45. ponadto glowny trend jest spadkowy, ja szukalbym wejscia w short wlasnie w okolicach 1,45 lub nieco wyzej 1,456, wysle ze aktualny uptrend to tylko korekta spadkow, oczywiscie moze byc roznie, to tylko moje przemyslenia,

co do wykresu h4, wez pod uwage ze w zaleznosci u jakiego brokera masz platforme wykres ten moze roznie wygladac, o ile np. h1 i od d1 w gore wykresy powinny wygladac tak samo na wszystkich platformach tak h4 moze byc rozny

pozdrawiam

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Witam , jakoś mało zainteresowania tematem ostatnio , szkoda .

Mam pytanie , nawet dwa .

1. Czy ta transakcja jest w porządku z waszego punktu widzenia ?
2. Gdzie powinienem ustawić TP ?

ODPOWIEDZ