[WIG20] Analizy, prognozy

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
Eurodolar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eurodolar »

Mi się wydaje, że chyba mamy poczatek korekty do marca. Ale głowy nie daję.
EUR/USD vs DJIA

espiritual
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: espiritual »

Eurodolar pisze:Mi się wydaje, że chyba mamy poczatek korekty do marca. Ale głowy nie daję.
A chociaż małego palca dasz sobie obciąć:)?
pozdro

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Na koniec w górę, ale zrobiłem głupotę... Sprzedałem Above z triggerem 2594 a tu na końcu tak walneło w górę... Mam nadzieję że nie poleci wyżej :shock:
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

wojtek2009
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek2009 »

Kondek pisze:Na koniec w górę, ale zrobiłem głupotę... Sprzedałem Above z triggerem 2594 a tu na końcu tak walneło w górę... Mam nadzieję że nie poleci wyżej :shock:
Dojść to dojdzie do 2600 przeciez to tylko 4%, a trend up mamy wiec badz dzielny :wink:

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Oby to było po 26 stycznia :-)

Dodano po 15 godzinach 17 minutach:

"Podbicie szczytów o 1 zaledwie punkcik na wczorajszym fixingu nie wystarczyło do ostatecznego złamania oporu. Podaż złożyć broni bez walki nie zamierzała i niedźwiedziom udało się otworzyć rynek na 10pkt. stracie, by chwilę potem zabrnąć do 2495pkt. To był jednak szczyt możliwości sprzedających. Popyt na atrakcyjnych poziomach szybko się odbudował i wczorajszy rekord już został poprawiony. Obowiązujące w tej chwili maksimów trendu wzrostowego to 2517pkt. Tu kontrakty zatrzymały się, czekając na rynek kasowy, na którym WIG20 próbuje się uporać z okrągłym poziomem 2500pkt.
Nowe maksima potwierdzają przewagę popytu i pozytywną dla byków sytuację krótkoterminowa. Patrząc pod kontem techniki, osłabienie z początku dnia traktować można jako powrót cen do złamanej wczoraj linii łączącej intradayowe szczyty (zaznaczona na wykresie niebieskim kolorem).
Kurs znajduje się teraz ponad granicą dwutygodniowej konsolidacji, obowiązuje więc sygnał kupna i szukanie przyszłości w górze wykresu. Potencjalne poziomy oporu stanowić wysokość 2530-35pkt. i 2560pkt. Mocną barierą powinna być linia 5-ciomiesięcznego, wzrostowego kanału (okolice 2590-2600pkt.).
Pozytywne wskazania utracą ważność, gdy kurs powróci do obszaru konsolidacji. W takiej sytuacji powstałby układ fałszywego wybicia działający na niekorzyść popytu i sugerujący kontrujący ruch na 2445pkt."

Awatar użytkownika
Eurodolar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eurodolar »

Zaczęło się. Deficyty budżetowe zaczynają rozsadać budżety: Grecja, Irlandia, Portugalia ........Ciekawe kto nastepny ? Jak długo jeszcze będą pompować pieniądze w gospodarkę (czytaj banki) ? Ile jeszcze pieniędzy trafi na giełdę ?
EUR/USD vs DJIA

Awatar użytkownika
forexday
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forexday »

Konsolidacji ciąg dalszy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Analiza i komentarze forex
kliknij w button "www" poniżej

Awatar użytkownika
rewers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rewers »

2370 -+ pkt. to poziom wobec którego wg. mnie popyt nie będzie obojętny i przypuści ofensywę

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

:idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

wojtek2009 pisze:Dojść to dojdzie do 2600 przeciez to tylko 4%, a trend up mamy wiec badz dzielny :wink:
No to mój Kieszonkowiec się nie mylił :D

ODPOWIEDZ