mozesz bardziej rozwinac swoja mysl
bo tak za bardzo nie wiem o co Ci chodzi :]
Panie rozswietl umysly inwestorów, pozbądz ich chciwosci,strachu,nadziei
daj im duzo zdrowia,sczsesia osobistegi i pieniedzy aby nie musieli zarabiac na giełdzie
A co Wy Panowie na takie podejście do FW20 oparte na bandach ?
S przy price action w górnej bandzie (między zieloną a żółtą na górze).
L przy price action na dolnej bandzie (między żółta a zieloną dolną).
Wydaje się dawać ciekawe wyniki bo rynek trenduje w tym wąskim zakresie i kolejne świece jak widać pokonują przestrzeń określoną przez bandy, strefa zielona to ruchy 'normalne i oczekiwane', strefa od zielonych do żółtych to strefa ekstremum gdzie rynek może pozostać jakiś czas ale należy wypatrywać oznak zmiany trendu na przeciwny (formacje świecowe, wskazania indyków, wyczucie etc).
Na FX 2MA nie ma za bardzo co patrzyć bo dziad repaintuje (jak każdy Fisher) ale ma ciekawą rzecz - mianowicie średnie 45 LWM i 9 SMA które dają ciekawy obraz rynku.
Pozdrawiam, J.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
dziwne to co sie dzieje u nas... ja wyszedlem z shorta w piatek bo powoli przestalem liczyc na spadki zobaczymy... narazie nie widze miejsca do zajmowania pozycji
Może ja, ale z drugiej strony Fajnie wygasają opcje w konsolidacji, ale jeśli zbyt długo trwa, wycena spada i wzrasta prawdopodobieństwo wybicia w którąś stronę. Stelaż krótki zaczyna się robić niebezpieczny, jedynie PUT do sprzedaży poozostaje, bo coś mi się wydaje że będą wzrosty... Takj w kościach czuję