RTFX Trading Masters
Panowie nie chcę się kompromitować, ale nie jestem w stanie zaczaić jak ustawiać TP, czy choćby mniej potrzebny SL. Bez głupiego TP trudno jest skalpować pod prąd jak się nie ma za dużo czasu na siedzenie przed kompem. Może ktoś mi podpowie jak to się robi na ich platformie. Irytujące jest też to, że po zakończeniu sesji zamykają pozycje. Wczoraj mnie tak wyrąbali z longiem na edku.
Swoją drogą pierwszy raz biorę udział w konkursie i mimo, że kasa wirtualna, to stres u mnie podobny jak w realu. Trochę paraliżuje mnie perspektywa narobienia sobie wstydu.
Pozdrawiam!
Swoją drogą pierwszy raz biorę udział w konkursie i mimo, że kasa wirtualna, to stres u mnie podobny jak w realu. Trochę paraliżuje mnie perspektywa narobienia sobie wstydu.
Pozdrawiam!
Przyciskasz prawym klawiszem na obrzku z cena i wybierasz opcje "order"
pojawi Ci sie okno jak na obrazku ponizej, jesli masz otwarta pozycje Long to musisz sprzedac i na odwrot.
Nie sprawdzalem na tej platformie ale UWAGA na platformach podobnych ustawienie SL i TP moze oznaczc zrealizowanie obydwu.
Przyklad:
robie pozycje krotka na eurusd moj TP to 50 pipow a SL 30, z powodow roznych cena idzie inaczej niz sie tego spodziewalem i zaliczam SL, czyli zostaje wykonany zakup tego co wczesniej sprzedalem. Potem znow rynek sie zmienia i dochodze do TP, moj order znow zostaje wykonany, czyli dalej kupuje. Wykonanie jednego (tp albo sl) nie oznacza skasowanie drugiego.
Powtarzam nie sprawdzalem tej platformy, wloskie fineco posluguje sie podobna.
Pozdrawiam dubeltowo
Greg
pojawi Ci sie okno jak na obrazku ponizej, jesli masz otwarta pozycje Long to musisz sprzedac i na odwrot.
Nie sprawdzalem na tej platformie ale UWAGA na platformach podobnych ustawienie SL i TP moze oznaczc zrealizowanie obydwu.
Przyklad:
robie pozycje krotka na eurusd moj TP to 50 pipow a SL 30, z powodow roznych cena idzie inaczej niz sie tego spodziewalem i zaliczam SL, czyli zostaje wykonany zakup tego co wczesniej sprzedalem. Potem znow rynek sie zmienia i dochodze do TP, moj order znow zostaje wykonany, czyli dalej kupuje. Wykonanie jednego (tp albo sl) nie oznacza skasowanie drugiego.
Powtarzam nie sprawdzalem tej platformy, wloskie fineco posluguje sie podobna.
Pozdrawiam dubeltowo
Greg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dzięki za instrukcje. Jeśli tak jest to chyba hedging nie wchodzi w grę na tej platformie. Mogli by to jakoś inaczej rozwiązać. Pewnie zamykanie pojedynczych pozycji z ręki też robi się poprzez otwarcie przeciwstawnej, bo tutaj też miałem problem i musiałem zamykać wszystkie za jednym zamachem.
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam serdecznie!
Nie ma przeciwstawnych. Zlecenia jak na między-banku, przeciwne zamykają się.dargoth pisze:Jeśli tak jest to chyba hedging nie wchodzi w grę na tej platformie. Mogli by to jakoś inaczej rozwiązać. Pewnie zamykanie pojedynczych pozycji z ręki też robi się poprzez otwarcie przeciwstawnej, bo tutaj też miałem problem i musiałem zamykać wszystkie za jednym zamachem.
Pozdrawiam serdecznie!
Najgorsze że nie ma rolowania ;p
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
-
- Uczestnik
Konkurs RTFX
Odnosnie lewara na koncie w realu to jest to standard czyli 1:100
Jest to na ich stronce
Jest to na ich stronce
dziś załapałem się na ten konkurs, Tak na mój gust uważam że organizator bardzo słusznie i uczciwie podszedł do tematu, w oparciu o wasze info, a chodzi o daytrading, czyli uniemożliwia zagrania w stylu otwarcie pozycji np na jakiejś parze z USD na "x " lotów (długo okresowy trend )) i w błogiej nieświadomości bo się udało trafić, pnie się na szczyty z prądem, a to chyba nie o to chodzi, raczej o skuteczny dzienny handel W mojej ocenie sama platforma to kwestia gustu, ja jestem przyzwyczajony do dealbooka, a więc obszary robocze bardzo wygodne, sms_y cenowe wskaźnikowe, no nie bardzo wiem co oznaczają opisy np ."No 2 ndLeg", "If Done Order", "Lop Order" , pewnie jak się bliżej przyjrzę to znajdę więcej detali co do których nie do końca jestem pewien, co pewnie przełoży się na często nieświadomie generowane straty
Platforma nie jest najgorsza, dobra strona jest to ze mozna pracowac bez instalacji softu, czyli dobre na kompa w pracy. Minusem jest to ze chca na otwarcie konta 2500 euro, czyli bys mogl pograc wygrana (bo nie mozna jej wyplacic) to musisz wpacic taka kwote.
30 listopada rankiem bylem na 14 pozycji i gdybym nic nie zrobil to tam bym zostal, ale rzucilem wszystko na jedna szale zagralem (bo w tym przypadku to byla rzeczywiscie gra) wszystko na buy na eurusd, niestety to byly pierwsze dni oslabiania sie euro.....
Teraz to odstawilem zobaczymy w styczniu, platforma dobra na skalpowanie, wiec jak ktos lubi to nic tylko probowac.
30 listopada rankiem bylem na 14 pozycji i gdybym nic nie zrobil to tam bym zostal, ale rzucilem wszystko na jedna szale zagralem (bo w tym przypadku to byla rzeczywiscie gra) wszystko na buy na eurusd, niestety to byly pierwsze dni oslabiania sie euro.....
Teraz to odstawilem zobaczymy w styczniu, platforma dobra na skalpowanie, wiec jak ktos lubi to nic tylko probowac.
Krotka rozmowa na czacie rozwieje watpliwości:
[Visitor] do winners have to cash initial deposit in order to open acc
[RTFX Sigolene] The winners open an account just sending opening document account, the copy of their passport and a utility bill and after their winning is credited on their RTFX account
[RTFX Sigolene] But they do not have to add own cash
[Visitor] do winners have to cash initial deposit in order to open acc
[RTFX Sigolene] The winners open an account just sending opening document account, the copy of their passport and a utility bill and after their winning is credited on their RTFX account
[RTFX Sigolene] But they do not have to add own cash
Marzenia, nie cele