Darmowi brokerzy - dla poczatkujacych

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Blecho
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Blecho »

Całkowicie odradzam EFOREX. Otworzyłem pozycje i po jakiś 10 sekundach wszedło mi w margin call i zamkneło pozycje. Margin call był o cały monitor w góre od aktualnego wykresu, jednak całe depo sie wtopiło niewiadomo w jaki sposób zaliczyło margin call, skoro rynek był o jakieś 10 cm od margin calla i w przeciągu ostatnich kilku godzin nawet sie tam kurs nie zbliżył....odradzam

ziouo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziouo »

10cm od margin calla hahahaha, zajebiste zdanie, jak dla mnie cytat roku.

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: giugiaro »

Na eforex dużym problemem jest także spread. Niepamiętam jakie to były dane (coś ze stanów, chyba ostatnie FOMC) - spread przez chwilę na EU wynosił ponad 20 pipsów średnio przez kilkanaście minut było ok 10 pipsów, podczas gdy na FXDD konsekwentnie było 2 pipsy.

Po około dwóch tygodniach moich doświadczeń z "darmowymi brokerami" eforex wygląda kiepsko (duży spread, urywające się połączenia, no i tylko 25$ :) ). Zdecydowanie lepsze są FXDD oraz IBFX którego dodatkową zaletą jest to że otwierane pozycje-na koncie mini z bonusem 50$- to są nano loty (chyba tak to się nazywa), więc nie ma problemu z niewłaściwym MM i niedokapitalizowaniem konta.

Przygoda z Plus500 zakończyła się dość szybko- ze względu na brak możliwości zainstalowania ich oprogramowania w pracy na kompie wyczyściło mi konto po kilku dniach. Marketiva natomiast ze swoimi 5$ jest zbyt mało emocjonująca :D i też nie mogę zainstalowć plaformy w pracy więc w moim przypadku się nie sprawdza.

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

hej!
Jak z darmowymi brokerami sprawa się zakończyła? Suma sumarum warto postawić na któregokolwiek?
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Boby_Fischer pisze:Jak z darmowymi brokerami sprawa się zakończyła?
Mi już przeszło. Chyba jednak strata czasu.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

FXDD też? Nieźle się zapowiadał i jak z nim w końcu jest :D?

Jacyś nowi na rynku się nie pojawili?
Boby Fischer is great!

Highlander
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Highlander »

ziouo pisze:10cm od margin calla hahahaha, zajebiste zdanie, jak dla mnie cytat roku.
a wystarczyło kupić większy monitor i mieć 15-20 cm od margin calla!
;-)

pozdr,
Highlander

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: giugiaro »

A ja spośród wszystkich darmowych jakich miałem zostałem przy dwóch FXDD i IBFX wydają się solidni i z pierwszego konta mam 139 a z drugiego 78 doli (czyli po miesiącu +39% i +56%) jestem zadowolony.
FXDD jest zajebiste ze spreadem nawet w piątek przed danymi- 2 pip i to jest najlepsze, jeszcze się nie zdażyło żeby spread urósł do jakiejś innej wartość niż 2 pipsy . Za to w trakcie tych samych danych mój SL na USDCHF z +15 zrobił się -15 to cię chyba nazywa rekwotowanie. Aha i do tego dziś na UJ o 18.52 był jakiś skok 30 pipsowy w góre ale akurat mnie nie dosięgł ( na FxPro i IBFX tego nie było)
Trochę solidniejszym brokerem wydaje sie IBFX i jeżeli to promo jest dalej to brać kase i się nie zastanawiać, zlecenie wchodzą szybko platforma jak wszystkie MT4, aha i jak ktoś gra na świeczkach H4 to ten broker ma czas na platformie GMT+0 według mnie lepsze dla tych świeczek niż FXDD (GMT+2)

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

IBFX jest OK potweirdzam
Nie wierz w trendy.

Yala
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Yala »

Znacie jeszcze jakiś brokerów co dają $ bonus na start?

ODPOWIEDZ