uzin2 pisze:witam, Hex mozesz powiedziec jakich wskaznikow uzywasz? chodzi mi o takie cos jak na Twoim wykresie, tzn nakreslone sa swiece h4 i momo area dla nich, a na tym samym wykresie widoczne sa tez nizsze interwaly.
załączone
Mistrzu pisze:Zainteresowala mnie ta strategia ze wzgledu na prostote
To nie jest Proste!
Mistrzu pisze:oraz MOMO
Momo to każda świeczka która jest 2x większa od poprzedniej!To jest akurat proste.
Mistrzu pisze:1.Czy swieczka poprzedzajaca MOMO zawsze ma byc przeciwnego koloru do Momo.
Nie koniecznie.choć wolę gdy tak jest w tedy dla mnei jest to tak jakby "książkowy" przykład.
Mistrzu pisze:2.Czy wchodzimy w pozycje TYLKO gdy swieczka nastepujaca po MO dotknie Korpusem badz knotem) ZL badz polowy MO. (albo jedno i drugie naraz)
Namieszałeś.
Widzimy momo wzrostowe.następuje spadek.i teraz tak, polowa momo (od rozpoczęcia) to strefa MZ(nazwa pochodzi od kolesia który to wszyztko wykminił)a linia ZL to ....wiem ale nie potrafie opisac.i są 2 opcje kupowac gdy dotknie MZ w tedy oczywiście masz więkdzy Sl bądx kupić na ZL.
Mistrzu pisze:3.Wchodzimy w pozycje na 2 swiecy (tej po MO, po spelnieniu wyzej okreslonych warunkow)), czy dopiero na 3 Swiecy (gdy 2 bedzie juz zamknieta)
Nie ma zasady czasem potrzeba nawet 10 świeczek żeby wszystko się ładnie zrobiło.Ale zazwyczaj to kwestia 2 świecy.
Mistrzu pisze:4. Czy wchodzimy w pozycje jesli 2 (ta po MO) i 3 swieca nie spelnia warunkow, a nastepne w kolei np 5 czy 6 spelnia warunki wymagane do zajecia pozycji ?
patrz wyżej.
dzikus pisze:2. Tak , jak dla mnie reszta to naginanie zasad
Ja nie wiem co ty tu chcesz naginać .Wszystko pracuje jak w zegarku.jak ma być SL to bedzie jak nie to Tp!
dzikus pisze: Opcja z wchodzeniem na drugiej świecy po momo to według mnie wejścia na mniejszy profit i trochę bardziej ryzykowne .
Śmiech.Własnie oto chodzi dostajesz Momo i sygnał na drugiej świecy nie mam pojęcia jak ty tym systemem grasz.
dzikus pisze:Używaj kanału dragona i zajmuj pozycje według jego pochylenia to nie zginiesz .
hoho wesołego margin call
Dodano po 4 minutach:
Mistrzu pisze: Moglby ktos zerknac na screena i zobaczyc czy dobrze rozumiem wyznacznia ZL - ow oraz MOMO.
patrząc na twoj screen to nie rozumiesz za bardzo.
pamiętajcie 1 TF was oszuka ale 2 Tf-y już nie.Wiecej nie podpowiem
Dodano po 7 godzinach 11 minutach:
Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje
Także nie śpimy nie śpimy.
Dodano po 12 minutach:
po zrobieniu screena wyłączyłem równe 30 pipsów.Wyłączyłem bo osiągnelem swoj cel,Ale na 95 % bedziemy szli w góre po małym odpoczynku.
Dodano po 8 minutach:
chociaz to czy pójde long znowu zależy od świeczek na m5 więc nic pewnego
Dodano po 22 minutach:
wrrrrrrr o 1,5 pipsa dałem za mały SL hehe wyrzuciło mnie przed samym longiem OMG OMG czyli razem 24 pipsy ale te 6 na dużo mniejszym locie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.