Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

quapi pisze: Czy możesz wrzucić linka do tego tematu na kresliku - znalazłem jeden założony przez MO, ale on ZL nie dotyczy.
OK, poradziłem sobie sam
Dla chęnych do poczytania:

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php?t=2005

Jest link do RS skąd można zassać cały wątek NLA poindeksowany do czytania offline

ZL pojawiają się w wątku ok. strony 131
POdobno jest gdzieś do zassania instrukcja do ZL autorstwa MightyOne ale jej jeszcze nie znalazłem

pozdro

muka013
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: muka013 »

Po przeczytaniu po raz kolejny wątku NLA na kresliku pojawiły się u mnie pewne wątpliwości odnośnie koncepcji ZL Czyli cz linia ZL staje się nieaktywna po tym jak zostaje "zwickowana" (nie wiedziałem jak to ująć) czyli przechodzi przez nią cięń świecy. Tak jak na rysunku: Tworzy się świeca momentum a razem z nią mighty zone bądź Zl jak kto woli, po kilkunastu godzinach ta Zlka jest "testowana" cenie nie udaje się jej przebić o czym świadczy cień świecy - wchodzimy w shorta. Kilka godzin poźniej cena znów powraca do tej samej ZL i teraz pytanie brac ja pod uwagę czy nie? W gruncie rzeczy sam rysunek mówi żeby jak najbardziej się z nią liczyć ale wolałem spytać bardziej obeznanych w temacie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nelreth
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nelreth »

Hej

Zainteresowanym polecam do przejrzenia posty uzytkownika es/pip w ponizszych linkach

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... &start=270
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... &start=290
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... &start=310
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... &start=320

Ogolnie polecam przejrzec caly watek lukx'a - mozna znalezc pare ciekawych informacji

Pozdr

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

:D:D:D:D:D
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Witam , czy ktoś z doświadczeniem mógłby mi przybliżyć sytuacje na EURJPY na H1 ?? Dzięki
Price Action

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

HEX pisze::D:D:D:D:D
witam, Hex mozesz powiedziec jakich wskaznikow uzywasz? chodzi mi o takie cos jak na Twoim wykresie, tzn nakreslone sa swiece h4 i momo area dla nich, a na tym samym wykresie widoczne sa tez nizsze interwaly.

@edit
juz nietrzeba, cos tam znalazlem

Mistrzu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mistrzu »

Witam.

Zainteresowala mnie ta strategia ze wzgledu na prostote . Lecz jeszcze sie nieco gubie w tym. Moglby ktos zerknac na screena i zobaczyc czy dobrze rozumiem wyznacznia ZL - ow oraz MOMO.

Mam jeszze pytaniepare pytan

1.Czy swieczka poprzedzajaca MOMO zawsze ma byc przeciwnego koloru do Momo.

2.Czy wchodzimy w pozycje TYLKO gdy swieczka nastepujaca po MO dotknie Korpusem badz knotem) ZL badz polowy MO. (albo jedno i drugie naraz)

3.Wchodzimy w pozycje na 2 swiecy (tej po MO, po spelnieniu wyzej okreslonych warunkow)), czy dopiero na 3 Swiecy (gdy 2 bedzie juz zamknieta)

4. Czy wchodzimy w pozycje jesli 2 (ta po MO) i 3 swieca nie spelnia warunkow, a nastepne w kolei np 5 czy 6 spelnia warunki wymagane do zajecia pozycji ?

Serdeczne dzieki za odpowiedzi

dzikus
Gaduła
Gaduła

1.Nie , patrz na pierwszy screen w temacie .
2. Tak , jak dla mnie reszta to naginanie zasad
3 i 4 . Jeśli czytałem ten temat ze zrozumieniem :) to , to co opisujesz w pkt 4 robi shadi korzystając z H4 . Opcja z wchodzeniem na drugiej świecy po momo to według mnie wejścia na mniejszy profit i trochę bardziej ryzykowne .

Używaj kanału dragona i zajmuj pozycje według jego pochylenia to nie zginiesz .

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

uzin2 pisze:witam, Hex mozesz powiedziec jakich wskaznikow uzywasz? chodzi mi o takie cos jak na Twoim wykresie, tzn nakreslone sa swiece h4 i momo area dla nich, a na tym samym wykresie widoczne sa tez nizsze interwaly.
załączone
Mistrzu pisze:Zainteresowala mnie ta strategia ze wzgledu na prostote
To nie jest Proste!
Mistrzu pisze:oraz MOMO
Momo to każda świeczka która jest 2x większa od poprzedniej!To jest akurat proste.
Mistrzu pisze:1.Czy swieczka poprzedzajaca MOMO zawsze ma byc przeciwnego koloru do Momo.
Nie koniecznie.choć wolę gdy tak jest w tedy dla mnei jest to tak jakby "książkowy" przykład.
Mistrzu pisze:2.Czy wchodzimy w pozycje TYLKO gdy swieczka nastepujaca po MO dotknie Korpusem badz knotem) ZL badz polowy MO. (albo jedno i drugie naraz)
Namieszałeś.
Widzimy momo wzrostowe.następuje spadek.i teraz tak, polowa momo (od rozpoczęcia) to strefa MZ(nazwa pochodzi od kolesia który to wszyztko wykminił)a linia ZL to ....wiem ale nie potrafie opisac.i są 2 opcje kupowac gdy dotknie MZ w tedy oczywiście masz więkdzy Sl bądx kupić na ZL.
Mistrzu pisze:3.Wchodzimy w pozycje na 2 swiecy (tej po MO, po spelnieniu wyzej okreslonych warunkow)), czy dopiero na 3 Swiecy (gdy 2 bedzie juz zamknieta)
Nie ma zasady czasem potrzeba nawet 10 świeczek żeby wszystko się ładnie zrobiło.Ale zazwyczaj to kwestia 2 świecy.
Mistrzu pisze:4. Czy wchodzimy w pozycje jesli 2 (ta po MO) i 3 swieca nie spelnia warunkow, a nastepne w kolei np 5 czy 6 spelnia warunki wymagane do zajecia pozycji ?
patrz wyżej.

dzikus pisze:2. Tak , jak dla mnie reszta to naginanie zasad
Ja nie wiem co ty tu chcesz naginać .Wszystko pracuje jak w zegarku.jak ma być SL to bedzie jak nie to Tp!
dzikus pisze: Opcja z wchodzeniem na drugiej świecy po momo to według mnie wejścia na mniejszy profit i trochę bardziej ryzykowne .
Śmiech.Własnie oto chodzi dostajesz Momo i sygnał na drugiej świecy nie mam pojęcia jak ty tym systemem grasz.

dzikus pisze:Używaj kanału dragona i zajmuj pozycje według jego pochylenia to nie zginiesz .
hoho wesołego margin call :D

Dodano po 4 minutach:
Mistrzu pisze: Moglby ktos zerknac na screena i zobaczyc czy dobrze rozumiem wyznacznia ZL - ow oraz MOMO.
patrząc na twoj screen to nie rozumiesz za bardzo.

pamiętajcie 1 TF was oszuka ale 2 Tf-y już nie.Wiecej nie podpowiem :P :P :P

Dodano po 7 godzinach 11 minutach:

Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje :D

Także nie śpimy nie śpimy.

Dodano po 12 minutach:

po zrobieniu screena wyłączyłem równe 30 pipsów.Wyłączyłem bo osiągnelem swoj cel,Ale na 95 % bedziemy szli w góre po małym odpoczynku.

Dodano po 8 minutach:

chociaz to czy pójde long znowu zależy od świeczek na m5 więc nic pewnego :)

Dodano po 22 minutach:

wrrrrrrr o 1,5 pipsa dałem za mały SL hehe wyrzuciło mnie przed samym longiem OMG OMG czyli razem 24 pipsy ale te 6 na dużo mniejszym locie.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

dzikus
Gaduła
Gaduła

Hex pisze:
dzikus pisze:2. Tak , jak dla mnie reszta to naginanie zasad
Ja nie wiem co ty tu chcesz naginać .Wszystko pracuje jak w zegarku.jak ma być SL to bedzie jak nie to Tp!
dzikus pisze: Opcja z wchodzeniem na drugiej świecy po momo to według mnie wejścia na mniejszy profit i trochę bardziej ryzykowne .
Śmiech.Własnie oto chodzi dostajesz Momo i sygnał na drugiej świecy nie mam pojęcia jak ty tym systemem grasz.

dzikus pisze:Używaj kanału dragona i zajmuj pozycje według jego pochylenia to nie zginiesz .
hoho wesołego margin call :D

Dobra hex , przyzwyczaiłem się do twoich metod uczenia z tematu o NLA więc obrażać się nie będę co więcej powiem ci że masz racje bo uszczupliłem rachunek demo dosyć pokaźnie przez ostatnie dwa dni. Spróbuje grać tak jak mówisz . Pozdrawiam

ODPOWIEDZ