Jankes dziennik

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Dzisiaj negatywnie. Pomimo gry w kierunku trendu wygląda na to, że zaliczymy dwa SL. Jeden SL na Edku, teraz drugi na Franku szykuje się.
Wynik : -54,20 pips.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Jankes - nie martw się każdy sys ma swoje gorsze miesiące. Warto wykonywać back testy aby sprawdzić w jakich okresach system przestaje działać. IMHO ważne jest tez to aby poziomy TP i SL zmieniały się razem z rynkiem.

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

jak widzisz rynek wywalil twoje SL i poszedl w kierunku TP :), co prawda obecnie na edku lepiej szukac dlugoterminowo szorta (analiza swiec), a jeszcze bardziej na franku gdzie bank czesto interweniuje....

kazdy trend sie kiedys konczy wiec i granie z trendem nie polega na wchodzeniu zawsze w kierunku trendu na szczycie ruchu :), co prawda jest szansa na edku na 1.53 ale czy warto ryzykowac 200 pipsow kiedy mozliwosci szorta sa o wiele wieksze....

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

r4ph pisze:jak widzisz rynek wywalil twoje SL i poszedl w kierunku TP :), co prawda obecnie na edku lepiej szukac dlugoterminowo szorta (analiza swiec), a jeszcze bardziej na franku gdzie bank czesto interweniuje....

kazdy trend sie kiedys konczy wiec i granie z trendem nie polega na wchodzeniu zawsze w kierunku trendu na szczycie ruchu :), co prawda jest szansa na edku na 1.53 ale czy warto ryzykowac 200 pipsow kiedy mozliwosci szorta sa o wiele wieksze....
ok, ale po co walczyc z trendem i probowac jechac pod prad na niemieckiej autostradzie?

popatrz na zloto i srebro.. caly czas w gore i w gore.. niekonczacy sie uptrend kanal, kazde wybicie jest falszywka, bo zaraz mamy powrot.. lepiej kupowac na spadkach i jechac z trendem.. a jak sie wreszcie przelamie, to sparzymy sie tylko raz.. gold up, eur up, usd down..

sorry za offtop Jankes ;)

Jankes
Gaduła
Gaduła

Dzięki koledzy ale ja się już nie przejmuję :). Wiem, że dam radę odrobić te straty a to dopiero początek mojej zyskownej gry i w zasadzie nadal się uczę. Teraz wiem, że jak jest jakaś "dziwna konsolidacja" to lepiej nie zarobić niż stracić.
Ruchy były spore i wiemy jak wyszło.

Dzisiaj dorzuciłem jeszcze jeden SL na Kablu, podobnie - 50 pips na Shorcie.

Chyba poczytam jednak o tych świecach...cholerka ;D.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Jankes
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj nie najgorzej, po ostatniej stracie mały plus na podsumowaniu dnia.
Wynik : +7,4 pips.
Na noc nie otwieram pozycji chociaż dalej mnie kusi S na Kablu i Edku, rano zobaczymy czy miałem rację :D.

Jankes
Gaduła
Gaduła

O madafaka...trzeba było trzymać tego Shorta na Kablu przynajmniej....
Oto obraz tego co być mogło i tego co było :D.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj nic nie grałem więc nie zamieszczam statementu. Jakoś nie miałem pomysłu na rynek, po danych po południu tym bardziej się obawiałem wchodzić....Niestety nie jestem z siebie zadowolony, tyle pips koło nosa...eh.

Jankes
Gaduła
Gaduła

W piątek skusiłem się jednak na jedno zagranie - Long na Kablu.
Niestety poprzednie konto demo jakie ząłozyłem z depo 1500 usd zablokowałem...reinstalując MT4.
Z depo 1500 USD straciłem i miałem stan konta 1262 USD.
Założyłem nowe demo ze stanem 1262 USD więc kwota taka sama. Nadal jestem w plecy do 1500 USD brakuje jeszcze.
teraz będe grał po 0,5 lota żeby zobaczyć jak reaguję na kasę :)

Statement załączam...:)

Jankes
Gaduła
Gaduła

Zamknięcie pozycji weekendowej.
Wynik : + 50,70 pips.

Na razie czekam na dalszy rozwój sytuacji na rynkach.

ODPOWIEDZ