Dobry ECN

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Faktycznie z tymi krzyżykami w Comission to trochę dziwne, być może błąd na stronie, w końcu od bardzo niedawna oferują te classic.direct. Tutaj jest link do informacji o wprowadzeniu tych kont:
http://www.alpari-forex.com/en/cnews/34278.html

Wynikałoby z tego, że to jednak jest Currenex. Też mnie dziwi, że można otwierać pozycje już od 0,1 lota. Przed założeniem konta warto dopytać się polskiego supportu o szczegóły. Tak jak napisałem - "na papierze" wygląda to bardzo obiecująco. Natomiast jak wygląda w praktyce, to jak widać DamadaR zaczął już testować i mam nadzieję, że możemy się spodziewać relacji na bieżąco z tych testów - ale to już może w wątku o Alpari RU (a właściwie Alpari NZ) :)

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DamadaR »

Odpowiedź w wątku o Alpari RU

mateo_99
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateo_99 »

Ja też biore się za testy tego konta. Jestem w trakcie przelewania pieniędzy i muszę powiedzieć, że polski oddział jest pomocy, wysłałem email'a do nich co trzeba zrobić, jak wyglądają formalności z tym kontem classic.direct i jak wygląda przelew.

Ale zobaczymy jak wygląda sam handel, a to powinno się niedługo okazać.

Tommy88
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Tommy88 »

Kurcze, tak naprawdę zostały poruszone tylko dwie oferty Dukascopy oraz Alpari. Czy to znaczy, że tylko te są jakoś znane czy tylko te są akceptowalne. Co do Alpari to zdaje sobie sprawę, że jest to nowa oferta i jeszcze nie było czasu, żeby ktoś ją gruntownie przetestował ale jak narazie wydaje mi się bardzo interesująca.

Może jeszcze jakieś inne są firmy nawet z większym depozytem początkowym (tak mniej wiecej 10-12tys $)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

MB Trading (nie MT4)
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Tommy88
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Tommy88 »

Jeszcze mam taką idee (pewnie nie jestem pierwszy ale to pewnie byłoby przydatne dla wielu osób), może by tak zrobić zestawienie różnego rodzaju brokerów. Bo jak narazie na tym forum jest spory bałagan i cięzko jest znaleść wartościowe informacje (co do brokerów MM jest chyba największy bałagan bo jest ich najwięcej ale co do ECN/STP też nie jest najlepiej). W samych wątkach jest sporo opinii i często brakuje suchy faktów.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Tommy88 pisze:Jeszcze mam taką idee (pewnie nie jestem pierwszy ale to pewnie byłoby przydatne dla wielu osób), może by tak zrobić zestawienie różnego rodzaju brokerów. Bo jak narazie na tym forum jest spory bałagan i cięzko jest znaleść wartościowe informacje (co do brokerów MM jest chyba największy bałagan bo jest ich najwięcej ale co do ECN/STP też nie jest najlepiej). W samych wątkach jest sporo opinii i często brakuje suchy faktów.
Skoro zgłaszasz się na ochotnika stworzenia takiego rankingu to śmiało. Nikt nie broni, ale zawsze to będzie subiektywne zdanie. Reptile coś podobnego próbował stworzyć, ale oferty z czasem się zmieniają. Takie porównania są do znalezienia na necie, ale tak jak mówię często są nie aktualne..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Tig3r pisze:Reptile coś podobnego próbował stworzyć
Pomysł by był, ale cienki ze mnie programer :roll:
A potrzebne by było coś takiego Specyfikacja kontraktu - eksportowanie informacji
Na razie jest takie coś.. Lista brokerów

Polski broker ECN - dyskusja?
* ciekawa dyskusja
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ImSoCute »

mysle ze oferta alpari direct przedstawia sie bardzo ciekawie. co prawda niektorzy twierdza ze to nie jest ECN, ale na moje oko wyglada to bardzo interesujaco, tym bardziej ze nie ma prowizji od transakcji prawie do konca stycznia.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ImSoCute pisze:tym bardziej ze nie ma prowizji od transakcji prawie do konca stycznia.
Ten zapis właśnie dotyczy się kont ECN, które zaczynają się od 20 000 USD, więc:
ImSoCute pisze:co prawda niektorzy twierdza ze to nie jest ECN
wychodzi, że to nie tyle stwierdzenie, co prawda :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ