[USDJPY]
- magictrader
- Pasjonat
Re: dołek
Heeh,właśnie chciałem prosić mądrzejszych kolegów o komentarz,po wypowiedziach BOJ poszedł w dół,ale nic mi to nie mówi-pewnie Japończycy uznali,że nie czas jeszcze?na interwencję,a może po prostu nie dadzą rady jak na razie osłabić jena?Z tego,co sprawdziłem,następny dołek jest 79,75,a to oznacza,ze jest jest najmocniejszy wobec usd od...prawie 15 lat.archi2day pisze:no i sprawdza się stara zasada....
że nigdy nie jest tak nisko żeby kurs nie mógł spaść jeszcze niżej ....
dokąd jedziemy ?
---------------------------------------------
life is brutal and full of zasadzkas
pozdrawiam,
Marcin
edit:w sumie to włąśnie mówili ,że stopy w Japonii pozostaną na obecnym,bardzo niskim poziomie do marca 2010,oraz że skup obligacji pozostanie w takiej formie jak jest,do końca 2009 r.Chyba niczego nie pokręciłem?

No to lecimy !!! Wsparcie na 88.00 było niezwykle ważne z technicznego punktu widzenia. A widzieliście co się stało ? Kurs nie miał z tym żadnego problemu. Połamał wsparcie 88, później 87.10 jak zapałki. Jak ktoś ma jeszcze jakieś longi to radziłbym zamykać póki jeszcze nie jest za późno. Dla Japonii silny Jen nie jest "na rękę" ponieważ Japonia żyje z eksportu, a jak wiadomo - silna waluta to dobrze, ale dla importu. Niestety podobno rząd Japoni będzie dopiero interweniował w tej sprawie dopiero po osiągnięcuiu ceny 85.00 JPY za USD. Narazie tylko bacznie się przyglądają rynkowi walutowemu. Poza tym wydaje mi się, że dużą rolę odegrał tutaj słaby dolar.
Czy poziom 79.75 jest realny ??
Oto jest pytanie.
Czy poziom 79.75 jest realny ??
Oto jest pytanie.
Solą życia jest kasa.
Możliwy scenarjusz długoterminowy, który biorę pod uwagę,
technicznie OK, ale fudamenty zrobią swoje
Zasięg spadków nawet 70,8 niechce się wierzyć i dlatego to jest możliwe
Back: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... start=1115
technicznie OK, ale fudamenty zrobią swoje

Zasięg spadków nawet 70,8 niechce się wierzyć i dlatego to jest możliwe

Back: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... start=1115
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-----------------------------------------------------------
Obecnie gram i udaję że się na tym znam
Obecnie gram i udaję że się na tym znam