Darmowi brokerzy - dla poczatkujacych
bardzo fajny ten FXDD, różni się od innych brokerów dających darmowe bonusy. W przypadku np IBFX albo Eforex jak dostaniesz ten darmowy bonus 25$ czy 50$ to żeby wypłacić ugraną kase z tego bonusu musisz obrócić ileś tam lotów (kilkadziesiąt transakcji) a tutaj na FXDD, rozmawiałem dzis z supportem i powiedzieli mi że nie musze obracać jakąs ilością lotów, moge wypłacić ile chce i kiedy chce z tego bonusu, jak ugram ze 100$ , 120 dolców to moge te 20 juz se wypłacić, tyle ze sie nie opłaca bo za przelewy sie troche płaci, ale to wielki plus:)
Mój pierwszy post na forum, myślę że będzie przydatny
1. Marketiva: dają 5$ na początku bez zbędnego wypełniania formularzy, zaleta jest to że można kupować/sprzedawać małe ilośći ( napewno można 75$ myślę ze mniejsze kwoty też)
2. Plus 500: dają 50 zł (teraz już chyba 20$) szybko następuje weryfikacja telefoniczna poprzez SMS i pieniążki sa na koncie, wadą jest nieprzejżysta platforma.
3. 10pips: chyba ta sama firma co Plus 500 bo nie mogłem się do niej zalogować ponieważ mój adres e-mail już istniał w ich bazie. W przypadku tych obydwu firm niemożliwe jest założenie konta -nie wiem dlaczego- jeżeli jest się obywatelem USA.
4. Interbank: dają 50$- podobno. Ja od tygodnia próbuje założyć konto real i cały czas są problemy z dotępem do tej aplikacji. Pomimo codziennej korespondencji z supportem nikt jak narazie nie potrafi mi pomóc. Próbuję dalej.
5 eForex: dają 25$- założyłem konto 6 dni temu i nic, support sie nie odpowiada, poczekam jeszcze trochę i ponownie do nich napiszę
6 FXDD: dają 100$ założenie konta trwa dosyć długo (w porównaniu do powyższych) procedura jest podobna do eForex. Nie ma problemu z założeniem konta demo, natomiast podczas próby logowania do konta live występuje informacja: Zły rachunek. Pracujemy z supportem nad tym.
Generalnie po tygodniu prób mam narazie aktywne dwa konta z darmowymi środkami (akurat te na których najmniej mi zależało:-).
Mimo prawdziwych pieniędzy na tych kontach nie traktuję tych kont tak "poważnie" jak swojego, może jeżeli zarobie jakieś pieniądze to przyjdą emocje.
Jeżeli uda się uruchomić któryś z rachunków to postartam się to opisać.
Pozdrawiam i życzę większych skucesów przy wsólpracy z powyższymi firmami
1. Marketiva: dają 5$ na początku bez zbędnego wypełniania formularzy, zaleta jest to że można kupować/sprzedawać małe ilośći ( napewno można 75$ myślę ze mniejsze kwoty też)
2. Plus 500: dają 50 zł (teraz już chyba 20$) szybko następuje weryfikacja telefoniczna poprzez SMS i pieniążki sa na koncie, wadą jest nieprzejżysta platforma.
3. 10pips: chyba ta sama firma co Plus 500 bo nie mogłem się do niej zalogować ponieważ mój adres e-mail już istniał w ich bazie. W przypadku tych obydwu firm niemożliwe jest założenie konta -nie wiem dlaczego- jeżeli jest się obywatelem USA.
4. Interbank: dają 50$- podobno. Ja od tygodnia próbuje założyć konto real i cały czas są problemy z dotępem do tej aplikacji. Pomimo codziennej korespondencji z supportem nikt jak narazie nie potrafi mi pomóc. Próbuję dalej.
5 eForex: dają 25$- założyłem konto 6 dni temu i nic, support sie nie odpowiada, poczekam jeszcze trochę i ponownie do nich napiszę
6 FXDD: dają 100$ założenie konta trwa dosyć długo (w porównaniu do powyższych) procedura jest podobna do eForex. Nie ma problemu z założeniem konta demo, natomiast podczas próby logowania do konta live występuje informacja: Zły rachunek. Pracujemy z supportem nad tym.
Generalnie po tygodniu prób mam narazie aktywne dwa konta z darmowymi środkami (akurat te na których najmniej mi zależało:-).
Mimo prawdziwych pieniędzy na tych kontach nie traktuję tych kont tak "poważnie" jak swojego, może jeżeli zarobie jakieś pieniądze to przyjdą emocje.
Jeżeli uda się uruchomić któryś z rachunków to postartam się to opisać.
Pozdrawiam i życzę większych skucesów przy wsólpracy z powyższymi firmami
Ale czy bonus 100$ z fxdd nie tyczy się roku 2008-ego?
Na ich stronie nie ma żadnej informacji o bonusie a w necie znalazłem info ale odnośnie roku ubiegłego:
http://ibankdesign.com/board/t13601.html
http://www.forexpros.com/brokers/fxdd/p ... gram-13807
http://www.exchangemoneyplace.com/tradi ... antly.html
http://www.fxstreet.com/news/forex-news ... 8dad53aa1c
Na ich stronie nie ma żadnej informacji o bonusie a w necie znalazłem info ale odnośnie roku ubiegłego:
http://ibankdesign.com/board/t13601.html
http://www.forexpros.com/brokers/fxdd/p ... gram-13807
http://www.exchangemoneyplace.com/tradi ... antly.html
http://www.fxstreet.com/news/forex-news ... 8dad53aa1c
Wczoraj napisałem maila do supportu FXDD z pytaniem co powinienem jeszcze zrobić żeby otrzymać bonus i załączyłem w nim link od Blecho. Facet z supportu odpisał żebym wysłał tego maila do ich sales teamu i dziś rano pieniązki pojawiły sie na koncie, więc promocja jest jeszcze aktualna.
eForex po kolejnym mailu z pytaniem o bonus zainstalował pieniążki na koncie w ciągu godziny, więc ok
Plus500 w moim przypadku odpada, pomimo że odpisali że mam zdjęte blokady dla traderów z USA, dalej na komputerze w pracy nie moge zainstalować ich platformy transakcyjnej i chyba przed południem wypadłem z rynku.
Cóż easy come easy go.
Pozostaje jeszcze firma Swiss Dealing ale chyba mało kto miał z nimi na razie doczynienia. Stronę mają w wersji beta i wogóle cała ich metoda dotycząca płatności i prowizji narazie mnie nie zachęca.
Jeżeli uda mi się wyciągnąć jakieś pieniądze z bonusów to może spróbuję.
Pozdrawiam.
eForex po kolejnym mailu z pytaniem o bonus zainstalował pieniążki na koncie w ciągu godziny, więc ok
Plus500 w moim przypadku odpada, pomimo że odpisali że mam zdjęte blokady dla traderów z USA, dalej na komputerze w pracy nie moge zainstalować ich platformy transakcyjnej i chyba przed południem wypadłem z rynku.

Pozostaje jeszcze firma Swiss Dealing ale chyba mało kto miał z nimi na razie doczynienia. Stronę mają w wersji beta i wogóle cała ich metoda dotycząca płatności i prowizji narazie mnie nie zachęca.
Jeżeli uda mi się wyciągnąć jakieś pieniądze z bonusów to może spróbuję.
Pozdrawiam.
1.To chyba wie każdy, ale 5$ to żadna perspektywa chyba że ktoś chce poćwiczyć na REALU nie swoją kasą to czemu nie:)giugiaro pisze:Mój pierwszy post na forum, myślę że będzie przydatny
2 i 3: Całkowicie niewypłacalni, nie warto...
4.Dostałem kase po 3 dniach, mój znajomy też miał jak ty problemy i miły gostek z supportu powiedział że musi sprawe tych 50$ skierować do swoich przełożonych żeby jeszcze raz puścili ten bonus na twoje konto i po 1 dniu zamontowało bonus
5.Eforex zamontował mi kase odrazu po założeniu konta, ale walą w h..za bardzo. Robią poślizgi tak żeby zaliczyć koniecznie MC jak przypadkowo pójdzie w złą strone, ostatnio miałem tak że byłem dużo $$ na plusie i nie mogłem zamknąć pozycji, robiłem wszystko i nic, dopiero jak zeszło na -10 to mogłem zamknąc (aczkolwiek może to nie ich wina tylko przeskoku cenowego jaki był z niedzieli na pon)
6.Fxdd dobra platforma ugrałem z tych 100$ swoją kase i wypłaciłem bez problemowo.
PS. Ktoś tu pisał o plus500. Nie, nie da sie w jakikolwiek sposób zejść poniżej
zera i nigdy nie będziesz im nic "wisiał".Miałem raz przeskok cenowy na plus500 na cały monitor i powinno mi zejśc na chyba z -200 dolców, a zamkneło na zerze i nie upominają się o jakieś dopłaty:)
A mi w FXDD nie wchodzą zlecenia na USDCHF ani USDJPY
Napisałem maila do supportu z pytaniem dlaczego i oto co odpisali:
"Dear Sir,
Thank you for contacting us. Your account leverage is now 100:1 due to Fxdd following the NFA current rules and regulations. You are not able to trade because you do not have enough margin in your account to take on the specific trade. My suggestion is to deposit funds to your account."
Ale z tego co wiem to żeby zabezpieczyć 0.1 lota przy dźwigni 100:1 wystarczy dokładnie 100$ i tak to też chodzi na demo, no chyba że trzeba miec jeszcze zabezpieczenie ponad tą 100.
Napisłem jeszcze raz do supportu zobaczymy jak się sprawa potoczy.
Napisałem maila do supportu z pytaniem dlaczego i oto co odpisali:
"Dear Sir,
Thank you for contacting us. Your account leverage is now 100:1 due to Fxdd following the NFA current rules and regulations. You are not able to trade because you do not have enough margin in your account to take on the specific trade. My suggestion is to deposit funds to your account."
Ale z tego co wiem to żeby zabezpieczyć 0.1 lota przy dźwigni 100:1 wystarczy dokładnie 100$ i tak to też chodzi na demo, no chyba że trzeba miec jeszcze zabezpieczenie ponad tą 100.
Napisłem jeszcze raz do supportu zobaczymy jak się sprawa potoczy.