r4ph na Kablu moja analiza właśnie...kiepsko się sprawdza. Dlatego porzucę ta parę na razie i nie będę na niej grał - jedynie obserwował i obstawiał bez zajmowania pozycji.
Co do W1 to nie patrzyłem...patrzę najdalej na H4. Być może to właśnie błąd jeśli chodzi o Kabla.
Pipsów na serio szkoda....co innego jakby była zmyłka jakaś, coś co dało sygnał = wychodź z trejdu. Ale ten sygnał to była własna chciwość, strach przed utratą tego "co już mam".
Kolega Seneszal wymiata, ponad 500 pipsów, z niego trzeba brać przykład.
Wszystkie wejścia zgodnie z systemem były na plus a jedyne co ograniczało ten plus to właśnie strach przed strata. Zasada gry z trendem i SL na BE powinna być na pierwszym miejscu.
Jankes dziennik
Dla mnie piątki były łaskawe jak na razie - po zmianie systemu.
Jedynie widzę, że Kabel to nie taka prosta sprawa
Na razie nie ma nic do dodania w temacie. Od przyszłego tygodnia będę miał mniej czasu więc mała pauza pewnie.
Pozdro dla życzliwych
Jedynie widzę, że Kabel to nie taka prosta sprawa

Na razie nie ma nic do dodania w temacie. Od przyszłego tygodnia będę miał mniej czasu więc mała pauza pewnie.
Pozdro dla życzliwych

Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
W tym tygodniu z powodu ograniczonego dostępu do netu nie mogłem na bieżąco sprawdzać pozycji i oto efekt : +261,5 pips.
Dwie stratne pozycje to wynik pozostawienia ich otwartych na weekend. Głupi pomysł, który zabrał przeszło 100 pipsów.
Obrót całkowity na koncie to : 364,60 pips.
Ponieważ jutro piątek nie będę raczej "przeginał pały" i pokornie poczekam do poniedziałku ;-)
Dwie stratne pozycje to wynik pozostawienia ich otwartych na weekend. Głupi pomysł, który zabrał przeszło 100 pipsów.
Obrót całkowity na koncie to : 364,60 pips.
Ponieważ jutro piątek nie będę raczej "przeginał pały" i pokornie poczekam do poniedziałku ;-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
- Seneszal26
- Pasjonat
Skusiłem się dziś na jedno wejście. Franek zgodnie z trendem.
Wynik : +32,7 pips.
Równolegle rósł Edek ale nie miałem odwagi na niego się rzucać. Jakoś pewniejsze wydają mi się Shorty ... zgodnie z prawem Newtona ;-).
Zlecenie zamknięte poprzez TS.
Wynik : +32,7 pips.
Równolegle rósł Edek ale nie miałem odwagi na niego się rzucać. Jakoś pewniejsze wydają mi się Shorty ... zgodnie z prawem Newtona ;-).
Zlecenie zamknięte poprzez TS.
Pierwszego wejścia na Franku wystraszyłem się w końcu...widać, że dobrze bo SL był o wiele wyżej niż moje zamknięcie.
Po tym już grzecznie słuchałem Kabla.
Na dziś wystarczy rynku, dajmy sobie odpocząć.
Wynik : + 37,4 pips.
Po tym już grzecznie słuchałem Kabla.
Na dziś wystarczy rynku, dajmy sobie odpocząć.
Wynik : + 37,4 pips.
Od Kabla dzisiaj kop w dupę, -47,00 pips. W sumie uzasadniony, gra na przebicie oporu na Kablu to chyba nie najlepszy pomysł...
Wynik na dzisiaj : +26,10 pips.
Zlecenia na Edku i Franku można było jeszcze ale pozamykane z powodu bliskich oporów.
Czekamy na kolejne okazje chociaż znowu zasada "go with the flow" się sprawdza.
Wynik na dzisiaj : +26,10 pips.
Zlecenia na Edku i Franku można było jeszcze ale pozamykane z powodu bliskich oporów.
Czekamy na kolejne okazje chociaż znowu zasada "go with the flow" się sprawdza.