Saxo Bank
-
- Bywalec
Sęk w tym niestety, że my nie mamy wiele pieniędzy. Naprawdę pozostaje jedynie testować rozmaite strategie właśnie i głównie ze względu ze względuu na rozmiar konta i najmniejszą możliwą wielkość transakcji. Chętnie poznam kogoś kto zarabia choćby 51% do 49% strat na koncie gdzie najmniejsza jest 0,10 lota. Ja twierdze, że to niemożliwe.
O.
O.
Zostałem poproszony przez jednego z użytkowników forum by pokazać Ci, że jednak to możliweoskar20051 pisze:Chętnie poznam kogoś kto zarabia choćby 51% do 49% strat na koncie gdzie najmniejsza jest 0,10 lota. Ja twierdze, że to niemożliwe.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Bywalec
Pamiętacie taki program na BBC prowadzony przez takiego magika od niezwyklych zagadek, czasem statystycznych, czasem polegających na innym rodzaju złudzenia.
Najciekawszy był program o kobiecie, która idąc za każdym razem za jego radą co do typowania koni wraz z nim obstawiała kolejne gonitwy; i zwyciężyła bodaj 6 razy z rzędu, zarabiając małą fortunę na tych wyścigach. To oczywiście miało swoją dramaturgię i było bardzo ciekawe, ale to nic w porównaniu z wyjaśnieniem, dlaczego tak się stało.
Producenci zaprosili do programu zdaje się coś koło 8000 osób i każdą z nich grali w te konie; z każdą kolejką grupa malała aż na końcu została ta paniusia, która totalnie nie mogła (podobnie jak widzowie) uwierzyć w umiejętności prowadzącego program, który uporczywie namawiał ją do stawiania wszystkiego co zarobiła w poprzedniej turze.
Oczywiście nie wątpię w umiejętności kolegi, ale warto czasem mieć na uwadzę czas i liczbę prób. Wiem, że to pewnie nie wypada pytać, ale jaki jest Risk to Reward Ratio dla tego kolegi.
O.
Najciekawszy był program o kobiecie, która idąc za każdym razem za jego radą co do typowania koni wraz z nim obstawiała kolejne gonitwy; i zwyciężyła bodaj 6 razy z rzędu, zarabiając małą fortunę na tych wyścigach. To oczywiście miało swoją dramaturgię i było bardzo ciekawe, ale to nic w porównaniu z wyjaśnieniem, dlaczego tak się stało.
Producenci zaprosili do programu zdaje się coś koło 8000 osób i każdą z nich grali w te konie; z każdą kolejką grupa malała aż na końcu została ta paniusia, która totalnie nie mogła (podobnie jak widzowie) uwierzyć w umiejętności prowadzącego program, który uporczywie namawiał ją do stawiania wszystkiego co zarobiła w poprzedniej turze.
Oczywiście nie wątpię w umiejętności kolegi, ale warto czasem mieć na uwadzę czas i liczbę prób. Wiem, że to pewnie nie wypada pytać, ale jaki jest Risk to Reward Ratio dla tego kolegi.
O.
Risk to Reward Ratio nie znam ale widać tu 249 transakcji z czego ponad 74% było zyskownych. Maksymalne obsunięcie kapitału 3,60%, maksymalnie 17 zyskownych pod rząd, 5 stratnych... To wszystko raczej więcej niż 6 zwycięskich gonitw z rzęduoskar20051 pisze:Oczywiście nie wątpię w umiejętności kolegi, ale warto czasem mieć na uwadzę czas i liczbę prób. Wiem, że to pewnie nie wypada pytać, ale jaki jest Risk to Reward Ratio dla tego kolegi.

Tak czy inaczej, statystyka przedstawiona, można w nią wierzyć lub doszukiwać się spisku. Przekazałem co miałem, jeśli kolega będzie chciał zabrać głos to zrobi to już sam i może opowie coś więcej.
Pozdrawiam i udanego weekendu

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Bywalec
Ale on nie mial konta w FxPro.oskar20051 pisze:Jest gdzieś tekst Thorpe'a albo może i tu także na forum, że stosunek zysków do akceptowanych ryzyk na poziomie 2,5:1 to jest absolutne mistrzostwo świata. I taki wynik w długim okresie mają jedynie absolutnie najlepsi na świecie.
Ale to faktycznie off topic.

forex mam pyt co do ECN to zaniemiles saxo na lepszego ECN czy jakiegokolwiek 
druga sprawa to doswiadczenie, analiza duzych TF i poznanie jednego produktu na ktorym bedziesz expertem po 1-2 latach intensywnej pracy
, jedyne co moge powiedziec to choinka na wykresie nie zapewni ci pogodnych swiat
i skalp na M01 lub M05 bez pojecia o otaczajacym swiecie, ci co graja na takich TF przewaznie maja spory starz w trejdingu i doswiadczenie w analizie dlugoterminowej
sory za offa
czasami sie zastanawiam czemu w kazdym watku zawsze sie trafi taki prowokujacy post na ktory kazdy stara sie za wszelka cena odpowiedziec
, postanawiam sobie ze ostatni raz sie angazuje w takie zaczepki
jak bym probowal to postanowienie zlamac to mnie upomnijcie 

moim zdaniem jeszcze nie poznales czegos takiego jak zarzadzaniem kapitalem, jezeli wystartujesz za duzym lewarem zawsze wypadniesz z gry ,oskar20051 pisze:Sęk w tym niestety, że my nie mamy wiele pieniędzy. Naprawdę pozostaje jedynie testować rozmaite strategie właśnie i głównie ze względu ze względuu na rozmiar konta i najmniejszą możliwą wielkość transakcji. Chętnie poznam kogoś kto zarabia choćby 51% do 49% strat na koncie gdzie najmniejsza jest 0,10 lota. Ja twierdze, że to niemożliwe.
O.
druga sprawa to doswiadczenie, analiza duzych TF i poznanie jednego produktu na ktorym bedziesz expertem po 1-2 latach intensywnej pracy

sory za offa

-
- Bywalec
r4ph
Nigdzie nie napisałem, że nie da się wygrać ponieważ zawsze stosuję duże dźwignie. To nieuprawnione zdanie. Budżet na poziomie tzw zwyklego człowieka tj np. 3000 PLN, musi przepaść z kretesem, bowiem 0,10 lota np. EURO to 40.000 PLN, co daje ponad 10 krotną dźwignię samo z siebie.
Zarządzanie kapitalem nie ma tu nic do rzeczy bo nim się w tym wypadku nie da zarządzać:)
Ono musi polegać - i to już jest na temat - na wyborze Saxo zamiast XTB, które nie dość, ze ma wsiowy marketing, to skazuje zawsze malych graczy na porażkę, zawsze. Znacznie lepiej grać takimi sumami na giełdzie.
O.
Nigdzie nie napisałem, że nie da się wygrać ponieważ zawsze stosuję duże dźwignie. To nieuprawnione zdanie. Budżet na poziomie tzw zwyklego człowieka tj np. 3000 PLN, musi przepaść z kretesem, bowiem 0,10 lota np. EURO to 40.000 PLN, co daje ponad 10 krotną dźwignię samo z siebie.
Zarządzanie kapitalem nie ma tu nic do rzeczy bo nim się w tym wypadku nie da zarządzać:)
Ono musi polegać - i to już jest na temat - na wyborze Saxo zamiast XTB, które nie dość, ze ma wsiowy marketing, to skazuje zawsze malych graczy na porażkę, zawsze. Znacznie lepiej grać takimi sumami na giełdzie.
O.
Odpowiedzialem w watku dotyczacym mojego brokera, bo ta dyskusja coraz bardziej odbiega od Saxo.r4ph pisze:forex mam pyt co do ECN to zaniemiles saxo na lepszego ECN czy jakiegokolwiek

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 3&start=50