Jankes dziennik

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Wynik z pozycji zajętych wieczorem 18.11.2009. : +32,8 pipsa. (wynik z całego dnia 19.11.2009 + 36,40 pips)
Nie będę pisał ile miałem pips na tych pozycjach w "szczytowym" momencie bo ważne to co zostało w garści. Jestem zadowolony, zagrałem można powiedzieć z zimną krwią ;-)

W związku z takim wynikiem na razie powstrzymuję się od dalszej gry - czekamy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2009, 20:47 przez Jankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Jankes pisze:MaxRipper ciągle się uczę i nadal robię błędy tylko już innego rodzaju Wink. Mam nadzieję, że to nie fart tylko nareszcie jakiś sprawny system.
Każdy z nas robi błędy ale osobiście jestem pozytywnie zaskoczony Twoją szybką przemianą :). Ja narazie ukrywam pewien prototyp swoich założen ktory już teraz kosi na demku. Mam nadzieję ze powtórzę to w real :)

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

To bardziej zasługa zmiany systemu, niż jakiejś przemiany ;-)

Jankes
Gaduła
Gaduła

Podsumowanie 19.11.2009. Poprawiłem lekko wynik z rana , ostatecznie : +36,40 pips.

Wynik poranny traktowałem jako kapitał którego nie mogę stracić. Ponieważ zaraz po pozamykaniu pozycji ominął mnie spory ruch zdenerwowałem się. Próbowałem potem odrobić trochę te upuszczony zyska ale tak by nie stracić porannej "bazy" udało się to. Niestety większość wejść pozamykałem na minimalnych zyskach. Raz oddałem szybko to co dorobiłem - byłem na to przygotowany. Przypominało to raczej skalpowanie...a nie byłem w tym dobry ;-).

Jutro piątek, zastanowię się nad grą rano ;-)
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

no widze Jankes ze prowadzisz dziennik, nic nie mowiles, a ja rzadko zapuszczam sie w te rejony w te rejony :)

ale widze ze od moich maili przynajmniej zarabiasz i to w dziesiatkach pipsow :)

przeczytales juz o swieczkach i dinapolim ??:)

Jankes
Gaduła
Gaduła

r4ph tak prowadzę....daj spokój, żałosne...gram na H4 a zachowuje się jakbym skalpował na M1...już wyjaśniam o co chodzi.

A literatury jeszcze nie pochłonąłem...:)...zatrzymałem się na Danielewiczu, dużo mi pomógł bo porzuciłem M5.
Zresztą pomógł mi nie tylko Danielewicz ale przede wszystkim kilka innych osób - zupełnie bezinteresownie :).

Rano SL na Kablu pomimo że transakcja zgodna z trendem H4 (dlatego trzymałem go) : -51,2 pips
Stratę z kabla odrobiłem na Edku : + 30,9 pips i na Franku : +27,9 pips
Pozamykałem te pozycje zadowolony, że odrobiłem stratę...po czym kurs pierd....w kierunku pozamykanych pozycji tak, że nakrył się nogami...

Ile dziesiątek pipsów mnie ominęło nie liczę....wrrrr...eh ;D. [/b]

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

ja moge ci tylko powiedziec o kablu :)
nie wiem gdzie ty widziales dzis trend wzrostowy, wczoraj przebil uptrend na H4 dosc silny i zwala byla pewna jak w banku lokata :)
D1 gwiazda wieczorna sprzed paru dni :),

poza tym trend prawdziwy jest na D1 a w czwartek i piatek na W1 :), H4 jest tylko dopelnieniem D1 i W1

nie wiem na jakiej podstawie zawierales pozycje (domyslam sie ze widziales motylka na M30), ale niestety przebicie silnego uptrend na H4 przekreslalo wszystkie jego szanse, trzeba niestety widziec cos wiecej niz motylki, motylek mial szanse ale tylko do poziomu 6680,

forex to nie gielda wg danielewicza

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Jankes pisze:Ile dziesiątek pipsów mnie ominęło nie liczę....wrrrr...eh ;D.
Lepiej stracic okazje iz pieniadze :). Tydzien zakończony na plusie o jakim wielu by marzyło wiec nie ma co oglądać się na przeszłość :).

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

fakt, ale stracić tyle pipsów to aż żal, w tym miesiącu to już z 500 uciekło :-(
eeehhhh.... :-(

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

astra pisze:fakt, ale stracić tyle pipsów to aż żal, w tym miesiącu to już z 500 uciekło Sad
eeehhhh....
Powiem tak: zeby czlowiek wiedzial ze upadnie to by usiadł. IMHO najważniejsze jest wchodzic i wychodzic zgodnie z wlasnymi, dokladnie sprawdzonymi zasadami i ogolnie nie powinno nas juz obchodzić co się stało po wyjściu z pozycji.

Ja mam dziś ogólnie gorszy problem. Po zajęciu pozycji nie zauważyłem ze sygnal nie spelnil jednego czynnika (wiec nie bylo "mojego" sygnalu) i siedze teraz kombinujac jak wyjść możliwie jak najmądrzej. Jedyne co mnie pociesza to to ze zajalem pozycje zgodnie z trendem i tym samym licze (czyt. modle sie) aby ja zamknąć na BE :D

ODPOWIEDZ