Saxo Bank
-
- Stały bywalec
-
- Bywalec
spread na saxo
witam, nowy na tym forum mam następujące pytanie: jesli zamkniecie pozycji na Saxo oznacza otwarcie przeciwstawnej o tej samej wielkości, to czy spread placimy dwukrotnie? Jeśli tak, to gdzie niby sprawdzic jaki on jest, skoro rozliczenie nie jest natychmiastowe. Mam tu wielki klopot i licze na pomoc
dzięki z góry
O.
dzięki z góry
O.
Spoko płacisz tylko jeden spred.Trochę trudna ta platforma niemniej można się przyzwyczaić.oskar20051 pisze:mam następujące pytanie: jesli zamkniecie pozycji na Saxo oznacza otwarcie przeciwstawnej o tej samej wielkości, to czy spread placimy dwukrotnie?
Pozdrawiam.
Dodano po 1 minutach:
Ps. pamiętaj o FIFO oraz o tym że zlecenia stop i limit 20 pip od rynku.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
- Janek Trader
- Pasjonat
-
- Bywalec
Do ZZ. Dzis rozmawialem z Panem Ogorkiem z IDMSA i on powiada, ze spread placi sie dwukrotnie. Jako ze tego nie widze w interfejsie trzeba to chyba policzyc samemu. Zaraz zrobie probe i moze sie polapie w tej gmatwaninie. SL 20 pipsow od rynku? To bardzo duzo, ale ja rozumiem, ze to co niwygodne dla malych inwestorow jest pozbawione znaczenia dla duzych.
O.
O.
oskar20051 nie płacisz przy zamknięciu podwójnie prowizji!!!!!!!!!!!!!!.Tak może się wydawać lecz tak nie jest.Co do supportu cały czas piszę że to jest bardzo ważna sprawa niestety jest jak jest .......... każdy mówi co innego.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
-
- Bywalec
mam konto w idm, w sumie to chyba na licencji saxo i place tylko raz prowizje 
czasami nawet wole otworzyc przeciwstawna pozycje (po cenie zamkniecia pozycji) bo zawsze mozna pozniej zamykajac pozycje hedge grac dalej bez placenia spreadu....,
zreszta saxo nie jest brokerem gdzie mozna skalpowac przynajmniej nie skalpujac stawiajac SL, wiec przy grze na dluzszych ruchach spread i tak traci znaczenie
poza tym o wiele wazniejsze jest natychmiastowa realizacja zlecenia, nie ma rekwotowania co czasami powieksza spread w nieskonczonosc u innych brokerow
dostep do rynku nawet w weekend (wiekszy spread), wczesniejsze otwarcie w niedziele i pozniejsze zamkniecie w piatek niz u wiekszosci MM, czasami sie przydaje
mam u nich konto rok i do otwierania zlecen idealne (teraz nawet skladam zlecenia przez www zeby nie zamulac kompa ), do analizy mierne ale sa lepsze narzedzia do analizy wystarczy poszukac
no i ilosc instrumentow ktora chyba jest jedna z wiekszych na rynku jak kogos bawi duza ilosc zabawek

czasami nawet wole otworzyc przeciwstawna pozycje (po cenie zamkniecia pozycji) bo zawsze mozna pozniej zamykajac pozycje hedge grac dalej bez placenia spreadu....,
zreszta saxo nie jest brokerem gdzie mozna skalpowac przynajmniej nie skalpujac stawiajac SL, wiec przy grze na dluzszych ruchach spread i tak traci znaczenie
poza tym o wiele wazniejsze jest natychmiastowa realizacja zlecenia, nie ma rekwotowania co czasami powieksza spread w nieskonczonosc u innych brokerow
dostep do rynku nawet w weekend (wiekszy spread), wczesniejsze otwarcie w niedziele i pozniejsze zamkniecie w piatek niz u wiekszosci MM, czasami sie przydaje
mam u nich konto rok i do otwierania zlecen idealne (teraz nawet skladam zlecenia przez www zeby nie zamulac kompa ), do analizy mierne ale sa lepsze narzedzia do analizy wystarczy poszukac
no i ilosc instrumentow ktora chyba jest jedna z wiekszych na rynku jak kogos bawi duza ilosc zabawek