System C4, skalping na TF 5 min choć nie tylko ...
Generalnie rzecz biorąc, jeśli decydujesz się na grę na wykresach RENKO, czynisz to z kilku powodów:FAZZI_PS pisze:Np. Jak wchodzisz ?Czy przy zmianie koloru cegiełki, czy przy wspraciach/oporach itp. ? I jaką wielkość cegiełki używasz ??
1) RENKO eliminuje szumy - widzisz dokładny przebieg PA
2) łatwo zidentyfikować poziomy oporu i wsparcia
3) oprzeć się można w grze na śledzeniu odpowiednich formacji "cegiełek".
W swojej grze opieram się na kilku czynnikach:
1) gram zawsze z trendem - wiem, to truizm

2) wykorzystuje opory / wsparcia
3) obserwuję formacje cegiełek, zwiększające prawdopodobieństwo że PA skieruje się w odpowiednim kierunku
4) dodatkowo wykorzystuje korelacje pomiędzy różnymi parami - mam otwarte cztery wykresy z parami jenowymi, przy czym gram tylko na EUR/JPY. Jeśli załóżmy wszystkie czynniki wskazują LONG, lecz GBP/JPY idzie w dół, wstrzymuję się z kupnem.
Nie odpowiem Ci na pytanie, kiedy wchodzę. Nie mam jasno określonych reguł. Dla mnie ten system jest skuteczny. Nie znaczy to, że byłby skuteczny dla kogokolwiek innego. Zresztą ciężko to określić systemem - po prostu na podstawie kilku różnych czynników oceniam w którą stronę pójdzie PA i tyle.
Pozdrawiam
Dodano po 2 minutach:
Aha, zapomniałem dodać - gram cegiełkami 10 pipsów. Najczęściej TP w transakcji ustawiam na 10 pipsów, z wyjątkiem sytuacji, w którym ewidentne jest że PA smierza do określonego poziomu oporu / wsparcia.
hi
nigdy nie pisalem ale ...
troszke moich doswiadczen ( 10 lat na gieldzie i forexie)
C4 - dobry system dla kogos kto gra min. 2 lotami- ja tak gram
dzieki chojniak - opis doskonaly i jesli ktos to potrafi wprowadzic w zycie to ma niezle pfofity...
jade na niej juz od 2 lat , dodalem troszke zmian i sie z wami podziele... co mi tam.
1/ tak jak kolega napisal to szybka strategia i trzeba jej sie trzymac ( jesli chodzi o "zle wejscie") natychmiast likwidowac straty powyzej 5 pips
2/dodalem troszke zmian, mianowicie dodalem dla przejzystosci pare indykow , +JogGet , Buysellindicator oraz FX Multi Meter - po co? dla potwierdzenia decyzji o handlu.
wstawie scriny zeby kazdy ocenil kgdzie ma wejsc a gdzie wychodzic z pozycju - sorki za bledy ale mam eg klawiature i lubie jacka danielsa
nigdy nie pisalem ale ...
troszke moich doswiadczen ( 10 lat na gieldzie i forexie)
C4 - dobry system dla kogos kto gra min. 2 lotami- ja tak gram
dzieki chojniak - opis doskonaly i jesli ktos to potrafi wprowadzic w zycie to ma niezle pfofity...
jade na niej juz od 2 lat , dodalem troszke zmian i sie z wami podziele... co mi tam.
1/ tak jak kolega napisal to szybka strategia i trzeba jej sie trzymac ( jesli chodzi o "zle wejscie") natychmiast likwidowac straty powyzej 5 pips
2/dodalem troszke zmian, mianowicie dodalem dla przejzystosci pare indykow , +JogGet , Buysellindicator oraz FX Multi Meter - po co? dla potwierdzenia decyzji o handlu.
wstawie scriny zeby kazdy ocenil kgdzie ma wejsc a gdzie wychodzic z pozycju - sorki za bledy ale mam eg klawiature i lubie jacka danielsa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Bywalec
Witam,dublinerr pisze:jade na niej juz od 2 lat
Ja się tylko chciałem zapytać Pana Irlandczyka czy ma specjalne zdolności czytania w myślach, tudzież przewidywania przyszłości? Doprawdy ciężko zrozumieć jak możliwym byłoby granie od dwóch lat systemem, który zaprezentowany został dokładnie 10 lipca 2009 roku przez niejakiego Edgetradera na Forex Factory.
Wskaźników, które zauważyłem na Twoim wykresie również używasz od dwóch lat? Teleportowałeś się z przeszłości? Zauważyłem, że używasz Swingman Trix, stworzony przez Swingmana w lipcu tego roku.
Pozdrawiam serdecznie.
A ma ktoś może Renko, które otwiera się w dodatkowym oknie, jako indyk? Byłbym wdzięczny...Krys pisze:Dla zainteresowanych RENKO darmowa wersja z FF. Cały wątek o tej wersji, itd.
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=189584
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...