Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

strona nie dziala

@Shadi, jak juz wykorzystales raz ZL do transakcji to gdy za jakis czas cena znowu zbliza sie do niego to bierzesz go pod uwage czy nie?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

elwood: bo to w sumie podobne :)

uzin2: hm... przy 2gim - zależy jaki okres... jak mały- raczej przebicie

Awatar użytkownika
elwood
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elwood »

Shadi pisze:elwood: bo to w sumie podobne
no właśnie...

Jak zwał tak zwał - a różnica jest w precyzjii wyznaczania ZL - o co niektórzy pytali...

Pozdrawiam
elwood
Pipsów wystarczy dla wszystkich ...........

Harry Morgan
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Harry Morgan »

Witam wszystkich serdecznie, Miło mi ;)
nowy na forum, niekoniecznie nowy z forexem ;)

generalnie z góry przepraszam, ze tu to pisze - bo tu walczycie z koncepcja ZL, mnie po przejrzeniu forum kreslik'a zainteresował temat TRO 'DRAIN THE BANKS'

koncepcja szczura okropnie mi sie spodobała, dużo nerwów, maly zysk - ale PEWNY zysk,

moze otworzymy nowy temat? strategia jest prosta jak budowa przysłowiowego cepa, może uda nam sie połączyć wszystkie koncepcje, tro zarzuca indykami... jest co wybrać, jest nad czym sie pochylić

czekam na odpowiedzi, czy ktoś się tym interesuje? czy ktoś jest tym zainteresowany? Czy tworzymy nowy temat?

przepraszam Shadi, że u Ciebie to pisze ale myślę, że sam powinieneś być tematem zainteresowany
Tonight's the night. And it's going to happen again, and again. It has to happen. Nice night.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Witaj !

To nie zastanawiaj sie tylko zakładaj własny temat bo raczej niestowne byłoby to robić w tym wątku nawet jakby gosporzarz tematu nie miał nic przeciw. Wstępnie jestem systemem DRAIN THE BANKS zainteresowany. W realu grałem nim tylko 3 razy - wyłącznie "na odwócenie". bo gra na przebicie z piramidowaniem pozycji to nie dla mnie. Zniechęciło mnie do tego systemu wykańczające wyczekiwanie - po cierpliwym odczekaniu aż utworzy sę semafor na H1 i przełączeniu na M15 cena robiła jakby na złośc i najczęściej przedwcześnie oddalała się od triggera i nie pojawiał się sygnał. Dla osób nieznających go dla zachęty do poznania napiszę że system dzięki wbudowanym "Training wheels" jest przyjazny dla użytkownika (jest nawet opcja "idiot mode" ) i prowadzi gracza praktycznie za "rączke" - pojawiają się napisy "wait", "do not reverse !" "OK to short" itp. Vide załącznik :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

SHADI : na D1 zaznaczylem ZL, wydaje mi sie dobrze, tak ? na 5M wszedlem longa po 1.4822, TP=1.4930 ( ZL z H4 ). co o tym sadzisz?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

właściwie to nie widzę powodów dla których cena nie zrobi czegoś takiego:

http://i34.tinypic.com/uyq75.gif

Oprócz tego że chłopaki sugerują szorty od tego fibo 61.8.

Za longami:

- układ świec na 1D
- odrzucenie strefy ZL na 4h - co widać na obrazku

Odnośnie Rat strategy... jest to system na skalp - wg mnie ZL lepiej działa na większych TFach co też proponowałbym robić :) Łapanie po 5-20 pips nie dla mnie

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Shadi pisze:Za longami:

- układ świec na 1D
- odrzucenie strefy ZL na 4h - co widać na obrazku
dorzuce ze PA tez za longami
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

O ogólny trend zapomniałem dodać :)

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

mnie wywalilo na be a o kilka pipsow nie wzialo tp, celowalem wlasnie w zl na h4 tak jak na Twoim rysunku, zl zostalo odrzucaone, ale mozliwe ze przez dane i jeszcze tam wroci aby dokonczyc robote, czesto tez jest tak ze cena spada ponizej zl i dopiero potem odbija w gore, wg mnie edek powinien jeszcze raz odwiedzic zl, a nawet troche glebiej, mysle ze nawet troche ponizej 1,48, ja wzialem drugi raz S, na 1,850, zobaczymy najwyzej sl bedzie,

wczoraj mialem s od 14850, tp na 14805 i tam tez oczekujacego longa ale jak widac teraz caly misterny plan w pizdu :)

p.s od wczoraj tez mierze na ta zl na d1 ja na Waszych rysunkach
dzisiaj duzo danych wiec mozemy miec niezle jazdy
pozdro

ODPOWIEDZ