EA ktore sa cos warte, moje testy.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

mam pytanko. Z tego co pamiętam Donna była w ekipie FAPTurbo/FAPT EVO/MD. Teraz Ci sami ludzie zajmują się też tymi sygnałami forexgator ?

paralotnik
Bywalec
Bywalec

Donna i fapturbo.

Nieprzeczytany post autor: paralotnik »

astra pisze:mam pytanko. Z tego co pamiętam Donna była w ekipie FAPTurbo/FAPT EVO/MD. Teraz Ci sami ludzie zajmują się też tymi sygnałami forexgator ?
To prawda ze Donna byla moderatorem fapturbo forum. Teraz ma swoja wlasna strone i testuje chyba wszystkie EAs obecne w tej chwili na rynku. Kilka tygodni temu oficjalnie przyznala za nie bedzie uzywala fapturbo evo bo stracila kase, wstyd straszny bo fapturbo sprzedawali ten cudowny system po $600-$700!!! Osobiscie ciesze sie ze nie dalem sie nabrac na to badziewie. Co do Donna to mysle ze jest uczciwa w swoich rezultatach odnosnie EAs. Porownuje swoje wlasne wyniki z jej (zwlaszcza fapturbo) i sa bardzo podobne.
Z tego co wiem to Donna nie ma nic wspolnego z forexgator ludzie tylko uzywaja jej forum zeby o tym pogadac. Osbiscie nigdzie nie widzialem zadnej wzmianki od Donna na forum lub innym forum promujacej forexgator.
Pozdrawiam i zycze samych TP

Awatar użytkownika
Ada$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ada$ »

To że teraz system traci to nie oznacza, że od zawsze tak było... rynek cały czas się zmienia wiec nie ma jendego systemu który działałby cały czas. Sami musimy nasze systemy dostosowywać do ciągłych zmian.
Im ciszej jedziesz, tym dalej zajdziesz...

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

..."Widze ze cos nie wielu kolegow sie odzywa a wielu czyta? Ciekawe dlaczego wszyscy nabrali wode w usta i nic nie pisza? Moze ukrywaja scisle tajny system i leza pod palmami i sie niechca podzielic! Jak to mowia co dwie glowy to nie jedna wiec moze uzyjmy to forum i uczmy sie wzajemnie ze swoich doswiadczen."...

No bo o czym tu pisać.Sprawa teroetycznie jest ... super ale w praktyce
wychodzi jak zawsze.
Przećwiczyłem wiele EA i zawsze to samo.Jedyny co działa to Shark
( na taki działajacy trafiłem).
Poświęciłem prawie miesiąc na testy THV EA (znalezienie ustawień)
i znowu jak zawsze. To czym mam się chwalić.
Jedyne doświadczenie to takie, że wiem już jakich EA nie warto nawet testować, bo zawsze bedzie jak zwykle he,he,he,
Tak naprawdę to jest szukanie igły w stogu siana.
Sam widzisz, że ci co robią na tym kasę to sprzedający EA (99%).
Wystarczy sprzedać odpowiednią ilość kopii he,he,he,

Mimo to uważam, że kierunek poszukiwań jest dobry :D

Astakos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Astakos »

paralotnik mógłbyś coś więcej napisać o forexgator bo widze że go zachwalasz?
Przejrzałem ich stronkę na szybko i wychodzi na to że oni po prostu dają dwa sygnały dziennie za 80dolarów miesięcznie, tak?
I jak z tymi sygnałami - mają tak dużą skuteczność?
Bo troche mnie martwią teksty w ich ofercie pt:
DON’T KNOW MUCH ABOUT FOREX? NO PROBLEM!
hehe ;-)

GRAJEK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GRAJEK »

Moze warto w takim razie pisac co nie dziala, aby inni nie tracili czasu i kasy na bzdurnych robotach.
Ja natknalem sie na cos takiego:
forexaccumulator.
Od razu mowie z daleka od tego - to martyngał. Teoretycznie zarabia, ale jak każdy martyngał skończy na drzewie jak bedzie uśredniał za każdym razem powiekszajac pozycje x2.

paralotnik
Bywalec
Bywalec

moje 3 grosze

Astakos pisze:paralotnik mógłbyś coś więcej napisać o forexgator bo widze że go zachwalasz?
Przejrzałem ich stronkę na szybko i wychodzi na to że oni po prostu dają dwa sygnały dziennie za 80dolarów miesięcznie, tak?
I jak z tymi sygnałami - mają tak dużą skuteczność?
Bo troche mnie martwią teksty w ich ofercie pt:
DON’T KNOW MUCH ABOUT FOREX? NO PROBLEM!
hehe ;-)
Na ogol sa dwa sygnaly dziennie, moga byc 2 srednie, 2 male lub po jednym z rodzaju.
male signaly: otwierasz pozycje dokladnie o 14:00 lub 16:00 (w zaleznosci od pary) i modyfikujesz na TP=20 i SL=55
srednie sygnaly to sell/buy stops przy dokladnie sprecyzowanych punktach wejsciowych i TP i SL. Widzialem ostatnio ze na ich stronie maja przykladowego email-a.
Zaleta przynajmniej dlamnie jest to ze moge sobie wszystko ustawic i po 16:00 nie musze siedziec na 4literach i sie gapic w charty. Co do skutecznosci to jak narazie nie moge narzekac, czas pokarze.
Co do ich zwrotow w ofercie to jak to w zyciu trzeba brac wszystko z przymrozeniem oka, choc osobiscie nie sadze zeby ich system byl skomplikowany. Jak wiesz jak otworzyc--- zmodyfikowac pozycje i ustawic sell/buy stopa to niewidze problemu. MM jest juz inna historia, ale to juz prywatna sprawa kazdego tradera.
Co do apelu kolegi zeby sie dzielic ktore EA nie/dzialaja to polecam nastepujaca stronke:
http://www.forexpeacearmy.com/test_lab/ ... rt_advisor
Wyniki testow publikowane na tej stronie powinny byc niezalezne jednak osobiscie ostrzegam ze to roznie z tym bywa. Wiec pomysl 100X zanim sie chwycisz za carte kredytowa! Czytanie doswiadczen innych na roznych forach bardz pomaga.
Powodzenia i zycze samych TP.

paralotnik
Bywalec
Bywalec

Moje liczby...

Witam
Oto wyniki moich testow (live) od 1 listpada 2009 do dzisiaj 16 listopada:

- megadroid +21 pips (3 razy otwieral pozycje: +7, +13, +1 pips) Za czesto nie otwieral pozycji ale tez nic nie stracil wiec o to chodzi :)

- forexgator +245 pips :D Koniec miesiaca na horyzoncie wyglada obiecujaco, ale nie chce zapeszac.

-Blink , za dobrze to sobie nie radzil w tym miesiau, jak narazie -7 pips, ale ocalilem wtope na -32pips (SL=32pips) usuwajac w statnim momencie SL, to byla niezla jazda na ktorej w rezultacie zarbilem +10 pips. Ciagle nie ufam temu EA, mam nadzieje ze ostatnie uaktualnienie cos zmieni.

-Fapturbo (tylko para USD/CAD) +17 pips (8 pozycji: -4, +3,+3,+11, 0,+3,+5,-4) nie bede krytykowal bo jak narazie zarabia, pomalu ale do przodu.

Astakos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Astakos »

Widze że serio mają dobrą passe w forexgatorze ;-)

A próbowałeś tego pipsminera który nawet w polskiej prasie ma reklamy?

paralotnik
Bywalec
Bywalec

pipsminer???

Astakos pisze:Widze że serio mają dobrą passe w forexgatorze ;-)

A próbowałeś tego pipsminera który nawet w polskiej prasie ma reklamy?
Witam
Sam nie testowalem. Trudno jest kupowac kazde nowy EA bo w statnich 6 miesiacach pojawiaja sie na rynku po 3-4 miesiecznie. Czas pokaze ktroe sa cos warte. Moje osobiste wrazenie jest ze ich strona internetowa wzorowana jest na fapturbo lacznie z haslami reklamowymi, typowa dla fapturbo bardzo agresywna taktyka sprzedazy do tego ich "klienci" w ich wideo .....bardzo naciagane!. Troche sobie kolesie zaprzeczaja mowiac ze gwarantuja bezwarunkwy zwrot pieniedzy jesli jestes niezadowolony a rzadaja zdjec z platformy z dwodem???;-).
Pociecha jest ze uzywaja clickbank (operator kart platniczych) i kazdy moze dostac zwrot pieniedzy w pierwszych 60 dniach przez ich stronie nie kontaktujac nawet sprzedawcy! Z tego co wiem to fapturbo stracil ponad 40% ich zyskow przez zwroty wyplacone przez clikbank. Wiec jak masz $100 to kup tego EA i po 30-40 dniach jak ci nie pasuje to wez kase spowrotem.
Ja mam teraz za duzo na glowie z moim trading zeby sie z tym bawic, wiec jakbys sie zdecydowal kupic i testwac tego EA to podziel sie rezultatami moze wszyscy na tym skrzystaja.

ODPOWIEDZ