THV system słyszał ktoś?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

Do tej pory gralem awaryjnym SL na 20 pipsach i bez TP pozycje zamykalem z palca. Chyba ze ladnie i szybko wybilo to SL przechodzilo na BE i niech sie dzieje co chce. Chyba ze zaczela sie ksztaltowac dywergencja, albo w poblizu znajdowal sie jakis fibo, wtedy zamykalem pozycje z palca. Ogolnie skutecznosc wyszla 74%, dlatego zastanawiam sie teraz nad opcja TP 10pipsow SL 15. U goscia ktory gral 10TP i 18 SL przy skutecznosci ponad 80 % wyniki byly super. Tylko ze on robil ok 900 operacji miesiecznie. Ja chcialbym zrobic ich 400... masakra hehe narazie zobacze na demo czy jestem w stanie robic dziennie 20 operacji w godzinach od 7 - 13 jesli tak to wdroze to na realu. A co do nowej wersji systemu... wolalem starą ale w nowej podoba mi sie nowy trix :) Ktos jeszcze testuje nowa wersje ?

Awatar użytkownika
Ada$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ada$ »

od piątku, ale i tak gram na realu swoim własnym systemem, a z THV na razie się oswajam.
Im ciszej jedziesz, tym dalej zajdziesz...

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ImSoCute »

ja na razie v3, dopiero zaczalem zarabianie tym systemem ok 2 tyg. temu i bardzo mi sie on podoba i bardzo sie zastanawiam czy jest sens przechodzic na v4. poczytam dokladnie watek na FF i podejme decyzje.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

rookie chyba pisałeś, że ktoś gra na THV3 na H4 wchodząc tylko na przecięcia trixów - tak?

Chętnie potestuję THV3 na wyższym TF : M30, Ha, H4. Zastanawiam się teraz nad wyborem jednego TF i założeniem osobnego rachunku demo na to.

Ciekawiej było by grać THV3 bez konieczności sprawdzania ciągle pozycji bądź czekania na sygnał na M5.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

http://www.forexfactory.com/showthread. ... 1&page=942 post 14129 i dalsze posty goscia o nicku forxc. On nie gra nawet na przecieciu trixow tylko na zmianie koloru szybszego trixa na h4 :)

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

mam problem z coralem / THV CORAL / na viscie - po wrzuceniu nie widac . na xp dziala normalnie.
zna ktos rozwiazanie tego problemu ?
(albo pierwotna nazwe tego wskaznika bo wiem ze oni skads go zaadaptowali tylko zapomnialem nazwy )
dzieki
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Ściąg THV EA 1.0.
Tam są wszystkie wskaźniki i tamten koral chodzi w Viście
Przynajmnie u mnie.

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=168347

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

dzieki ale EA za bardzo ingeruje w system. ale znalazlem solo z alertem : http://www.forexfactory.com/showthread. ... 1&page=979 na dole.
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Nie chodzi o EA tylko o to co w nim jest.
To nie jest EA jakich pełno typu "budowa cepa"
To jest plik instalacyjny, który ma wszystkie
wskażniki i można z tym robić co się chce
i dowolnie konfigurować.

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

Kazik pisze:Nie chodzi o EA tylko o to co w nim jest.
To nie jest EA jakich pełno typu "budowa cepa"
To jest plik instalacyjny, który ma wszystkie
wskażniki i można z tym robić co się chce
i dowolnie konfigurować.
ostatnio mialem okazje posiedziec troche nad tym EA, i powiem ze jeszcze nie spotkalem sie z tak zajebistym narzedziem, ktore by mialo tyle mozliwosci ustawien roznych wskaznikow, naprawde chlopaki sie napracowali, trzeba poczytac manual i wtedy wszystko sie zrozumie, potem backtesty i obserwacja momentow wejsc itp, jednak po okolo miesiacu zabawy z roznymi ustawieniami nie udalo mi sie uzyskac zadowalajacej mnie konfiguracji, chociaz to nie swiadczy o tym ze nie mozna, na poczatku tez myslalem ze to badziew jakich wiele ale tak nie jest, polecam zglebianie tego robota bo wydaje sie ze ma naprawde duze mozliwosci, i do tego jest za darmo, na FF zaczynaja cos pisac ze powstanie nowy robot ktory bedzie dzialal wg zasad najnowszego THV, aleniewiadomo kiedy go wypuszcza,

pozdrawiam

ODPOWIEDZ