EA ktore sa cos warte, moje testy.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
paralotnik
Bywalec
Bywalec

EA ktore sa cos warte, moje testy.

Nieprzeczytany post autor: paralotnik »

Witam
Uzywam kilka EA, moje doswiadczenia:

-Fapturbo zarabilem duzo $$ od grudnia 2008 do marca 2009 a potem to SL wiec przestalem. Teraz testuje na demo i jak narazie -10% w 2 tygodnie!
Strata pieniedzy i czasu.

-Fapturbo evolution ma jak narazie marne rezultaty, nie polecam. Wysoki koszt robota i bridge-a do duckascopy nie pomaga.

-Megadroid uzywam od marca 2009 i zawsze byl na plusie kazdego miesiaca. Jeden SL od marca ale ogolnie zawsze na plusie. Jeden minus jest to ze nie otwiera pozycji za czesto, moze 4-6 razy w miesiacu. Jedyny robot ktory bym polecil.

-Bling cigale testuje ale jak narazie nie jestem pod wrazeniem, W miesiac marne 18 pips (w ostatnich dwoch dniach wtopa na 78 pips)

-ForexGator co prawda nie jest EA ale naprawde jest cos niesamowitego. W ostatnie 2 tygdnie zarobilem 230 pips, do tego mozna ustawic wszystko w 10 min dziennie. Minusem jest ze kosztuje $79.99 za miesiac ale mysle ze warto jesli masz kapital. Najlepszy serwis z sygnalami jaki dotychczs uzywalem.

-Autopilot / FAP winner to w sumie te same roboty, bardzo niebezpiecze EAs!!!
moga latwo rozlozyc kazde konto. Zarabiaja kase przez pierwsze kilka dni do kilku tygodni a jak tylko trend sie zmieni zaczna topic ostro. Zawsze testuj na demo!! Badz konserwatywny z lot size.

Mam nadzieje ze moje trzy grcze beda przydatne
pzdrawiam
paralotnik

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Napisz coś więcej o ForexGator - jakich par dotyczą sygnały, czy jest tam jakiś SL, TP o której są dostarczane ?

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

jak by t była reklama to na prawdę świetnie ułożona i pogratulował bym pomysłu:D

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

vipovsky pisze:jak by t była reklama to na prawdę świetnie ułożona i pogratulował bym pomysłu:D
Też tak pomyślałem. Jeśli to spam to miło dla odmiany, że inteligenty :)

paralotnik
Bywalec
Bywalec

Z gory chce powiedziec ze niczego nie sprzedaje! Chcialem sie tylko podzielic moimi spostrzezeniami. Wydalem duzo kasy na rozne EA a co gorsze stracilem jeszcze wiecej pieniedzy uzywajac ich.
Wszystkie EA ktore probowalem przestawaly dzialac po jakims czasie albo wcale nie dzialaly. Wyjatkiem tutaj jest megadroid, ktory ciagle dziala (kto wie jak dlogo jeszcze?) jednak duzo mniej wydajnie: otwiera 4-6 pozycji miesiecznie w porwnaniu do 4-6 tygodniowo w marcu 2009.
Krotko mowiac, jesli chcesz zarabiac w forex naucz sie to robic samemu a nie polegaj tylko na EA.
Wedlug mnie dobrym uzupelnieniem portflio jest serwis z sygnalami. Pobowalem kilka darmowych serwisow -, I jak to mowia dostajesz to za co placisz, a do tego draw down w wielu sygnalach sa potezne,(SL rzedu 400-500 pips) tylko sie prosic o margin call! Zupelnie inaczej jest z forexgator bo ich SL jest 55 pips przy TP 20, a przy sredniej dlugosci sygnalach SL jest 160 pips przy TP 40 pips, a to jest juz rozsadniejsze. Stad wlasnie moj entuzjazm odnosnie tego serwisu I tyle. Pozdrawiam klegow,

paralotnik

Dodano po 28 minutach:

Chetnie bym poczytal co kledzy uzywaja, EAs?, sygnaly ? moze jakies proste strategie (moze pivot entry?) Co dla was dziala a co nie? Zawsze lepiej jest krzystac z doswiadczen innych. Z gory dziekuje za info.
paralotnik

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

paralotnik pisze:Zupelnie inaczej jest z forexgator bo ich SL jest 55 pips przy TP 20
Kiedyś bawiłem się z podobnym ustawieniem w manualnym systemie. I była kicha pomimo skuteczności sygnałów 69%. Jeden SL zabierał zyski z 2-3 trafnych transakcji. To droga donikąd. TP55 przy SL 20 - to już rozumiem.

Generalnie jak myślę o samohandlujących EA to mi sierść na futrze cierpnie.

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

paralotnik
Bywalec
Bywalec

Co do EA to generalnie zgadzam sie panem chojnakiem, mozna sprobowac ale trzeba byc conserwatywny z ryzykiem. Wiekszosc EA ma duze SL np. autopilot/FAP winner SL=300 lub 500 pips!! przy 20 pips TP!! Dlatego wedlug mnie jest niebiezpieczny. Moja zasada jest nigdy nie ryzykuj wiecej niz 10% konta na jedna pozycje i to tylko na cos co ma dobre rezultaty. Co do pana komentarz odnosnie SL to uzywanie tak malych SL z gory skazuje wiekszosc zyskownych systemow na niepowdzenie - "trade must breathe!". Od pierwszego miesiaca forexgator mial:
2 SL 2x55pips=-110 pips
9TP (9x20pips=+180pips na malych sygnalach i
4 TP 4x40pips= 160pips na srednich sygnalach i zadnego SL.
Zobaczymy jak bedzie wygladal na koncu miesiaca.
Co do megadroid to otwrzyl 3 pozycje w tym miesiacu zyskujac 16pips, 6pips i 3pips. SL na tym EA jest 40pips ale jest to skalper ktory pracuje tylko w "azjatyckich" godzinach i twiera dosc pokazne lot size-u wiec nie warto byc zbyt ryzykownym.
Forex Bling (uzywam tylk thunderbolt) po ostatniej wtopie postanowilem ze bede uzywal na demo do konca miesiaca i wtedy zdecyduje czy zarzadam o zwrot pieniedzy czy sprboje jeszcze jeden miesidz.
Pozdrawiam
Moze ktos jeszcze sie podzieli swoimi spstrzezeniami?
paraltnik

paralotnik
Bywalec
Bywalec

Chcialem sie podzielic moimi wynikami testu od czasu mojego pierwszego postu:
-Fapturbo wygrzebal sie na posta +6% ale, na parze EURCHF strata -8% a USDCAD zysk +14% od 29 wrzesnia do dzis 28 pazdziernika. Mysle ze sprobuje live tylko USDCAD z konserwatywnym ustawieniem w listopadzie.
-Megadroid (na live) mam dolacznego do dwoch charts wiec na ogol mam podwujne trades od 1 pazdziernika +89pips
- Bling (Thunderbolt) postanowilem kontynuowac mimo poprzedniej wtopy live i sie oplacilo jak narazie +155pips ale musze powiedziec ze uzywam 2 wersje 909D i 910 kazdy z GMT offset -1 i 0 wiec EA wyniki sa X4 wyzsze niz normalnie by byly.
-forexgator od pierwszego pazdziennika do dzisiaj ( 28 pazdziernik) +315pips :-) nie moge narzekac, zobaczymy jak koniec miesiaca wypadnie.
Zycze wszystkim samych TP

GRAJEK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GRAJEK »

Ja używam tylko SHARKA z płatnych, no i oczywiście dysponuję i używam EA głównie swojej produkcji.
Ale na Sharku mam inne ustawienia niż fabryczne. Zresztą u każdego brokera wychodziły mi inne, daję 2x większy t/p a skuteczność spada mu minimalnie, co wyraźnie poprawia wynik, ale i tak jest gorszy, niż ten ktorym sie chwali producent na swojej stronie. Z tym ze jakbym stosowal jego ustawienia, to byłby jeszcze gorszy, niż ten ktory mam dotychczas.
Co do mojego EA to wynik widać w stopce na bieżąco.

paralotnik
Bywalec
Bywalec

paralotnik pisze:Chcialem sie podzielic moimi wynikami testu od czasu mojego pierwszego postu:
-Fapturbo wygrzebal sie na posta +6% ale, na parze EURCHF strata -8% a USDCAD zysk +14% od 29 wrzesnia do dzis 28 pazdziernika. Mysle ze sprobuje live tylko USDCAD z konserwatywnym ustawieniem w listopadzie.
-Megadroid (na live) mam dolacznego do dwoch charts wiec na ogol mam podwujne trades od 1 pazdziernika +89pips
- Bling (Thunderbolt) postanowilem kontynuowac mimo poprzedniej wtopy live i sie oplacilo jak narazie +155pips ale musze powiedziec ze uzywam 2 wersje 909D i 910 kazdy z GMT offset -1 i 0 wiec EA wyniki sa X4 wyzsze niz normalnie by byly.
-forexgator od pierwszego pazdziennika do dzisiaj ( 28 pazdziernik) +315pips :-) nie moge narzekac, zobaczymy jak koniec miesiaca wypadnie.
Zycze wszystkim samych TP
Witam
Male zmiany w powyzszych wynikach:
- Fapturbo +7% tylko dzieki parze USDCAD (demo) W listopadzie bede testowal ta pare live bardzo knserwatywnie.
- Megadroid +99 pips za pazdziernik ale to przy dwoch chartach i dwoch EA pracujacych (live), przy normalnym ustawieniu byloby ok +50 pips. Musze przyznac ze byl to dosc dobry miesiac dla tego EA.
- Bling z powyzszymi modyfikacjami zarobil w pazdzierniku +163 pips (live) Sa to bardzo ryzykowne ustawienia jednak w fazie testowania uzywam bardzo male lot size-y. W listopadzie planuje zwiekszyc troche lot size-y i wtedy zobaczymy.
- forexgator sygnaly (live) 29 pazdziernika mial SL i ukonczyl miesiac na +195 pips co przy moich 0.7 Lot na mini trades i 1Lot na srednich trades nie jest zle.
Z tego co czytalem a innych forach (donnaforex.com/forum) byl to ich drugi SL na srednich sygnalach w ostatnich siedmiu miesiacach. W listopadzie bede uzywal te same Lot size.
Dziekuje koledze Grajkowi za podzielenie sie swoimi doswiadczeniami.
Widze ze cos nie wielu kolegow sie odzywa a wielu czyta? Ciekawe dlaczego wszyscy nabrali wode w usta i nic nie pisza? Moze ukrywaja scisle tajny system ;-) i leza pod palmami i sie niechca podzielic! Jak to mowia co dwie glowy to nie jedna wiec moze uzyjmy to forum i uczmy sie wzajemnie ze swoich doswiadczen. Pozdrawiam i zycze samych TP.

ODPOWIEDZ