NSR5
Pełna zgoda. Zawsze jak patrzę na moje nietrafione pozycje to po czasie dostrzegam że a to średnie układały się nie tak, a to opór lub wsparcie było blisko, a to że PA nie taka jak trzeba ...loup pisze:Kurczę, jak łatwo wytłumaczyć prawie każdy zły trejd ;-)
Mądry Polak po szkodzie

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Witam
Od dłuższego czasu interesuje się tym tematem, od tygodnia obserwuje ten system na platformie. Nie jestem analitykiem, wiec prosilbym o wskazowki i pomoc w analizie. Od początku, zrobiłem małą legendę, apropos pierwszego postu w tym temacie. Potwierdźcie, lub poprawcie.

PS. Nadal jesteście zainteresowani możliwością komentowania na żywo?
Pozdrawiam
Stach
Od dłuższego czasu interesuje się tym tematem, od tygodnia obserwuje ten system na platformie. Nie jestem analitykiem, wiec prosilbym o wskazowki i pomoc w analizie. Od początku, zrobiłem małą legendę, apropos pierwszego postu w tym temacie. Potwierdźcie, lub poprawcie.

PS. Nadal jesteście zainteresowani możliwością komentowania na żywo?
Pozdrawiam
Stach
Ok, super, teraz analizuje pierwszy post.
Pytanie więc co to są znaczniki MR1 i SR1?
- 2. Jak rozróżnić warotść cci? Wskaźnik opiera się na kolorach, a nie wartościach. Do tej pory rozumiałem że kolory (obu?) muszą się zmienić z niebieskiego na zielony, co oznacza trend wzrostowy (transakcja buy).
W którymś z postów wyczytałem że zmiana obu na kolor czerwony, także coś sugeruje.
- 3.MACD i Momentum generalnie powyżej 0, czy muszą w tym momencie przebijać (oba?)?
- 4. TopTrend zamieszczony na moim rysunku nigdy nie przecina wykresu ceny (i jak mniemam nie jest to możliwe) Jedynym podobnie układającym się wskaźnikiem jest DonChain (poniżej i powyżej ceny) Czy to znaczy ze któryś z nich ma ją przecinać?
- 5 To chyba w miare zrozumiałe, każdy według oceny
Przepraszam większość za tak banalne dla większości pytania, ale jak już napisałem jestem świeży w tym temacie, a ponieważ forex jest w dużej mierze nie wiadomą, to chiałbym mieć jak najwięcej wiadomych, anie przypuszczeń.
PS. Są tak naprawdę dwie możliwości. Poprzez zewnętrzną aplikację, instalowaną na kompie (np. IRC), lub uruchomienie osobnej stronki. Obie wchodzą w grę (wedle wygody). Po wypowiedzi większości z wdzięczności za okazaną pomocy mogę uruchomić dowolną.
Pozdrawiam
Stach
- 1. Zrozumiałe, pivot główny zaznaczony na rysunku. Poziomy wsparcia i oporu na rysunku R1,R2 etc (analogicznie S1,S2 etc)warunki wejsc long :
- cena powyzej pivota (piszac cena powyzej pivota - chodzi o pivota głównego - oś wykresu, pisząc wyjścia przy pivotach - chodzi o wsparcia i opory liczone od pivota głównego )
- cci powyzej 50 - przebija 100 / zmiana koloru nieb - ziel/
- macd i momentum powyzej - przebija 0
- cena powyzej - przebija bollingera /Toptrend/
- cena oscyluje w granicach EMA 55 / EMA 34
Pytanie więc co to są znaczniki MR1 i SR1?
- 2. Jak rozróżnić warotść cci? Wskaźnik opiera się na kolorach, a nie wartościach. Do tej pory rozumiałem że kolory (obu?) muszą się zmienić z niebieskiego na zielony, co oznacza trend wzrostowy (transakcja buy).
W którymś z postów wyczytałem że zmiana obu na kolor czerwony, także coś sugeruje.
- 3.MACD i Momentum generalnie powyżej 0, czy muszą w tym momencie przebijać (oba?)?
- 4. TopTrend zamieszczony na moim rysunku nigdy nie przecina wykresu ceny (i jak mniemam nie jest to możliwe) Jedynym podobnie układającym się wskaźnikiem jest DonChain (poniżej i powyżej ceny) Czy to znaczy ze któryś z nich ma ją przecinać?
- 5 To chyba w miare zrozumiałe, każdy według oceny
Przepraszam większość za tak banalne dla większości pytania, ale jak już napisałem jestem świeży w tym temacie, a ponieważ forex jest w dużej mierze nie wiadomą, to chiałbym mieć jak najwięcej wiadomych, anie przypuszczeń.
PS. Są tak naprawdę dwie możliwości. Poprzez zewnętrzną aplikację, instalowaną na kompie (np. IRC), lub uruchomienie osobnej stronki. Obie wchodzą w grę (wedle wygody). Po wypowiedzi większości z wdzięczności za okazaną pomocy mogę uruchomić dowolną.
Pozdrawiam
Stach
nasreddin pisze:do poprzedniej sytuacji na gbj zaznaczylem co istotne
http://i38.tinypic.com/4l38zm.gif
http://i33.tinypic.com/rt0qqt.gif
zrzuty z wczoraj :
http://i35.tinypic.com/24vp7xc.jpg
http://i33.tinypic.com/2cyip9g.jpg
Dodano po 7 minutach:
swiezy - nieswiezy. forex jest dla analitykow /nikt za ciebie wykresow nie bedzie analizowal i nie oceni czy system jest dla ciebie czy nie/.jezeli uznam ze dana kwestia byla omawiana wczesniej albo zostala zilustrowana przykladami nie bede reagowal - nie bardzo mam czasnasreddin pisze:system nie jest robotem.nasreddin pisze:
najwazniejsza zasada systemu jest aby kazdy trejd ukonczyc nie majac strat albo majac je jak najmniejsze. nie zalecam zajmowania pozycji w odlegl . wiekszej niz 20 pips od planowanego stopa. spread jest niski / w przypadku kabla albo jak ktos gra na ECN a okazji do wejsc sporo/. co do pozostalych zasad .wszystko zalezy od sytuacji na wykresach .system jest zbiorem narzedzi ulatwiajacych decyzje inwestycyjna .w miare nabywania doswiadczenia wystarcza ze do wejsc bedzie spelnione 80% warunkow a wiekszosc trejdow bedzie konczylo sie sukcesem.
roboty maja idioci od zelaznych zasad![]()
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”
Nasreddin, dla większości jesteś lokalnym guru i nie ukrywam że dla mnie także. Przejrzałem sporo postów, zanim trafiłem na Ciebie. Nie będę się rozpisywał jak i co, bo nie to jest moją pointą. Jestem przekonany co do skuteczności tego systemu, jak i Twojej osoby. Rozumiem Twoje spojrzenie na sytuacje, ale z pewnością uczestniczą w tym temacie "pomniejsze bóstwa", które może trochę czasu znajdą.nasreddin pisze:swiezy - nieswiezy. forex jest dla analitykow /nikt za ciebie wykresow nie bedzie analizowal i nie oceni czy system jest dla ciebie czy nie/.jezeli uznam ze dana kwestia byla omawiana wczesniej albo zostala zilustrowana przykladami nie bede reagowal - nie bardzo mam czas
Ps. A Ty jesteś zainteresowany wersją live dyskusji?