FIRST INTERNATIONAL TRADERS DOM MAKLERSKI S.A.

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
compadre
Uczestnik
Uczestnik

FIRST INTERNATIONAL TRADERS DOM MAKLERSKI S.A.

Nieprzeczytany post autor: compadre »

Witam

Czy słyszał ktoś o FIRST INTERNATIONAL TRADERS DOM MAKLERSKI S.A. Jakie macie zdanie na ich temat ? Czy warto z nimi coś robić ?

Dzięki za info.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

http://www.fitdm.pl/mm/

na ich stronie juz jest kilka informacji. narazie mozna sciagnac tylko demo. chetnie sprawdze jakie maja spready bo na stronie nie znalazlem warunkow transakcyjnych

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Bardzo się cieszę, że konkurencja dla XTB na krajowym podwórku się pojawia. Nie spodziewam się rewelacji, ale jak będą mieli rozsądne spreedy to pomyślę o przeniesieniu części środków.
Jak ktoś się dowie coś na temat spreedów, lewara itp. to napiszcie, bo na ich stronie chyba nie ma tych informacji.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Budynek widać. Nie ucieknie z kapitałem. Ciekawe jakie będą u niego warunki.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

dargoth pisze:Bardzo się cieszę, że konkurencja dla XTB na krajowym podwórku się pojawia
tak, widac w Polsce forex sie rozwija i brokerow z licencja KNF. nie wiem czy to bedzie mocna konkurencja bo z tego co widzialem to chyba nie maja mt4 a dla wielu graczy jest to podstawowe kryterium wyboru brokera.

dzuk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dzuk »

Trochę dziwna firma, wszystko tajne. Raczej nie ruszyli jeszcze. Założyłem demo i formularz zwrócił informację że dostanę coś w najbliższym czasie.
Z ciekawostek jest do wpisania pole wykonywany zawód :)

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

nie zdziwie sie jesli docelowym klientem beda gracze z wiekszym kapitalem. ja dzis pobiore demo i sprobuje podpytac mailowo o szczegoly oferty. jak ktos bedzie wiedzial cos wiecej dajcie znac

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Ktoś z Warszawy był u nich w siedzibie ?
Al. Jana Pawła II 15
00-828 Warszawa

czy chcą aby podać nr NIP lub adres Urzędu Skarbowego ?

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

wlasnie otrzymalem demo:

"Dziękujemy za zainteresowanie platformą transakcyjną FIT MarketMaker.

MarketMaker jest nowym produktem oferowanym przez First International
Traders Dom Maklerski S.A., dzięki któremu można inwestować na
światowych giełdach.

Dokładamy wszelkich starań, aby zaspokoić potrzeby naszych klientów.
Czekamy na sugestie i uwagi dotyczące naszego produktu.
Chętnie odpowiemy na pytania dotyczące platformy, które można kierować
na jeden z poniższych adresów."

ogolna ocena w skali od 1 do 10. minus 5... tragedia. platforma instalowala mi sie 25 minut (po wlaczeniu nadal cos sie instalowalo).

dzwonilem spytac o oferte. pan zbytnio nie ogarnial. mowil ze nie wie jakie instrumenty beda (pomimo ze na demo juz sa). mowil ze powinno byc usdgbp oraz USD/EUR. ciekawe z ta para. pytalem o trailing stop to chyba nie zrozumial i poprosil o maila z pytaniami. mowil ze sa inne platformy na rynku, ktore maja stop lossy...

rachunku nie mozna jeszcze otworzyc bo platforma wymaga poprawek ale juz mozna oddac kase w zarzadzanie i robia transakcje na ich platformie (pomimo jakichs bledow ktore poprawiaja).

reasumujac. jak narazie nie wyglada na to aby zostali powazna konkurencja dla XTB czy TMS.

klimson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klimson »

z tego co wiem to FIT specjalizuje się w zarządzaniu aktywami, platforma inwestycyjna to jedynie dodatek, który dopiero się pojawi i prawdopodobnie nie będzie to Market Maker, lecz inna platforma, póki co specjalisci z FIT zarządzają raz bardziej a raz mniej skutecznie aktywami grając na forexie na parze GBP/USD, dodam tylko, że Klienci którzy 1 stycznia 2009r. oddali aktywa w zarządzenie na strategii maksymalnego ryzyka osiągnęli roczną stopę zwrotu 75%, więc jeśli ktoś nie ma doświadczenia na forexie to FIT jest chyba odpowiednim wyborem

Zablokowany